Таг: откритие

ТРОЈЦА НАУЧНИЦИ КОИ ОТКРИЈА НОВИ СОЗНАНИЈА ЗА КИСЛОРОДОТ ДОБИЈА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МЕДИЦИНА

ТРОЈЦА НАУЧНИЦИ КОИ ОТКРИЈА НОВИ СОЗНАНИЈА ЗА КИСЛОРОДОТ ДОБИЈА НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА МЕДИЦИНА

Тројца научници кои имаат откриено како клетките ги чувствуваат и се приспособуваат на промените на нивото на кислород ја добија годинашната Нобелова ...
ВО ХРАМОТ НА ИЗИДА ВО СТОБИ ПРОНАЈДЕНИ ФОНТАНА И МОЗАИК

ВО ХРАМОТ НА ИЗИДА ВО СТОБИ ПРОНАЈДЕНИ ФОНТАНА И МОЗАИК

За време на археолошките истражувања на комплексот градби околу храмот на Изида, екипа од археолози на Националната установа Стоби и студенти по архео ...
СКУЛПТУРА НА БОГОТ ДИОНИС СО ПАНТЕР ОТКРИЕНА ВО СТОБИ

СКУЛПТУРА НА БОГОТ ДИОНИС СО ПАНТЕР ОТКРИЕНА ВО СТОБИ

Мермерна скулптура со претстава на богот Дионис открија минатата недела археолозите на локалитететот Стоби, за време на истражувањата во рамките на ле ...
ЕДИНСТВЕНАТА СКУЛПТУРА НА ДА ВИНЧИ ВЕЌЕ 160 ГОДИНИ Е ВО ЛОНДОНСКИ МУЗЕЈ, ТВРДАТ ИТАЛИЈАНСКИ НАУЧНИЦИ

ЕДИНСТВЕНАТА СКУЛПТУРА НА ДА ВИНЧИ ВЕЌЕ 160 ГОДИНИ Е ВО ЛОНДОНСКИ МУЗЕЈ, ТВРДАТ ИТАЛИЈАНСКИ НАУЧНИЦИ

Италијанските куратори на изложба во Фиренца тврдат дека ја откриле единствената најдена скулптура на Леонардо да Винчи. Отсекогаш постоела легендата ...
НОВИ АНТИБИОТИЦИ ОТКРИЕНИ ВО ПОЧВА, МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТАТ ПРОТИВ СУПЕРБАКТЕРИИ

НОВИ АНТИБИОТИЦИ ОТКРИЕНИ ВО ПОЧВА, МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТАТ ПРОТИВ СУПЕРБАКТЕРИИ

Американските научници открија нова фамилија антибиотици во примероци почва. Природните соединенија може да се искористат за третман на тешки инфекции ...
5 / 5 НАПИСИ