Таг: отпад

1 2 3 12 10 / 113 НАПИСИ
ТРЕТ ДЕН ГОРИ ДЕПОНИЈАТА ВО БЛИЗИНА НА СЕЛО ВОЛКОВИЈА, НЕ СЕ ЗНАЕ КАКОВ ОТПАД СЕ НОСЕЛО

ТРЕТ ДЕН ГОРИ ДЕПОНИЈАТА ВО БЛИЗИНА НА СЕЛО ВОЛКОВИЈА, НЕ СЕ ЗНАЕ КАКОВ ОТПАД СЕ НОСЕЛО

Трет ден како гори запалениот смет на депонијата кај тетовското село Волковија. Непријатната миризба и задушливиот чад се чувствуваше ноќеска и денес ...
ПОСТАВЕНИ ПРЕПРЕКИ НА РЕКИТЕ САТЕСКА И ДАЉАН ВО ОХРИД ШТО ЌЕ ГО СОПИРААТ ПЛОВНИОТ И ОТПАД ОД ПАКУВАЊА, ПРОЕКТ НА „СКОПСКО“

ПОСТАВЕНИ ПРЕПРЕКИ НА РЕКИТЕ САТЕСКА И ДАЉАН ВО ОХРИД ШТО ЌЕ ГО СОПИРААТ ПЛОВНИОТ И ОТПАД ОД ПАКУВАЊА, ПРОЕКТ НА „СКОПСКО“

Пловни препреки се поставени на реките Сатеска и Даљан во Охрид, кои ќе функционираат како физичка бариера која го сопира пловниот и пакувачки отпад з ...
„ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ СОБИРА И 80 ТОНИ ОТПАД НА ДЕН, БАРА ЖИТЕЛИТЕ И ТУРИСТИТЕ ДА НЕ ФРЛААТ ЃУБРЕ НАСЕКАДЕ

„ОХРИДСКИ КОМУНАЛЕЦ“ СОБИРА И 80 ТОНИ ОТПАД НА ДЕН, БАРА ЖИТЕЛИТЕ И ТУРИСТИТЕ ДА НЕ ФРЛААТ ЃУБРЕ НАСЕКАДЕ

Охрид деновиве е преполн со гости, но и со ѓубре. Огромни количини лименки, хартија и пластични шишиња се расфрлани по улиците и тревните површини. ...
ЖЕНЕВА ПОСТАВУВА ФРИЖИДЕРИ ЗА БЕСПЛАТНИ ПРОДУКТИ КОИ БРЗО СЕ РАСИПУВААТ, СО ЦЕЛ ДА СЕ НАМАЛИ ОТПАДОТ НА ХРАНА

ЖЕНЕВА ПОСТАВУВА ФРИЖИДЕРИ ЗА БЕСПЛАТНИ ПРОДУКТИ КОИ БРЗО СЕ РАСИПУВААТ, СО ЦЕЛ ДА СЕ НАМАЛИ ОТПАДОТ НА ХРАНА

Непрофитна организација од Женева поставува јавни фрижидери со слободен пристап, кои може да ги користат рестораните и домаќинките, каде се остава хра ...
СКОПСКИТЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ ЌЕ ПОДНЕСАТ КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ АРСОВСКА ОТИ ГО ЗАГРОЗУВА ЗДРАВЈЕТО НА ГРАЃАНИТЕ

СКОПСКИТЕ ГРАДОНАЧАЛНИЦИ ЌЕ ПОДНЕСАТ КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ АРСОВСКА ОТИ ГО ЗАГРОЗУВА ЗДРАВЈЕТО НА ГРАЃАНИТЕ

Градоначалниците на скопските општини ќе поднесат кривична пријава против градоначалничката на Град Скопје Данела Арсовска оти го загрозува здравјето ...
ОТПАДОТ ОД СВИЊАРСКИТЕ ФАРМИ ВО ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА ПОВЕЌЕ НЕ ЗАГАДУВА, ТУКУ СТАНУВА СТРУЈА ВО НОВАТА БИО ГАСНА ЕЛЕКТРАНА

ОТПАДОТ ОД СВИЊАРСКИТЕ ФАРМИ ВО ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА ПОВЕЌЕ НЕ ЗАГАДУВА, ТУКУ СТАНУВА СТРУЈА ВО НОВАТА БИО ГАСНА ЕЛЕКТРАНА

Отпадот од фармите во источна Македонија повеќе не ја загадува животната средина туку од него се прави струја во био гасната електрана во село Сарамза ...
РУДАРСКИОТ ОТПАД НА АЛБАНСКАТА СТРАНА ПРОДОЛЖУВА ДА ГО ЗАГАДУВА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО, ВЛАСТИТЕ НЕ ГО РЕШАВААТ ПРОБЛЕМОТ

РУДАРСКИОТ ОТПАД НА АЛБАНСКАТА СТРАНА ПРОДОЛЖУВА ДА ГО ЗАГАДУВА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО, ВЛАСТИТЕ НЕ ГО РЕШАВААТ ПРОБЛЕМОТ

Албанските власти не се справуваат со отпадот од старите рудници кои го загадуваат Охридското Езеро и со тоа го загрозуваат неговиот статус на заштите ...
ВЕЛЕШКИОТ СОВЕТ ИЗГЛАСА ДУПЛО ПОВИСОКА ЦЕНА ЗА СОБИРАЊЕ И СКЛАДИРАЊЕ СМЕТ

ВЕЛЕШКИОТ СОВЕТ ИЗГЛАСА ДУПЛО ПОВИСОКА ЦЕНА ЗА СОБИРАЊЕ И СКЛАДИРАЊЕ СМЕТ

Советот на Општина Велес на 30. седница изгласа нови цени за собирање и транспортирање на комуналниот и индустриски неопасниот отпад на територијата н ...
КУМАНОВЕЦ РЕЦИКЛИРА СТАРА ХАРТИЈА И ПРАВИ НОВ ПРОИЗВОД, НА ОТПАДОТ МУ ДАВА НОВА ВРЕДНОСТ

КУМАНОВЕЦ РЕЦИКЛИРА СТАРА ХАРТИЈА И ПРАВИ НОВ ПРОИЗВОД, НА ОТПАДОТ МУ ДАВА НОВА ВРЕДНОСТ

„Особено ми смета кога ќе видам дека картонот се пали. Тоа е суровина која вреди пари и затоа треба да ја заштитиме и правилно да ја употребиме. Во мо ...
ВЕЛЕШКА ФИРМА КАЗНЕТА ЗАШТО НЕПРАВИЛНО СКЛАДИРАЛА ХАВАРИСАНИ ВОЗИЛА

ВЕЛЕШКА ФИРМА КАЗНЕТА ЗАШТО НЕПРАВИЛНО СКЛАДИРАЛА ХАВАРИСАНИ ВОЗИЛА

Државната инспекција за животна средина извршила вонредна контрола во фирмата „АБ-Метал трејд 2021“ од Велес, при што било констатирано дека неправилн ...
1 2 3 12 10 / 113 НАПИСИ