Таг: отпад

1 6 7 8 9 10 80 / 93 НАПИСИ
ГОДИШНО СЕ ФРЛААТ 12.000 ТОНИ ХРАНА, УТРЕ ПОЧНУВА ХУМАНИТАРНАТА АКЦИЈА „НАХРАНИ 10.000“

ГОДИШНО СЕ ФРЛААТ 12.000 ТОНИ ХРАНА, УТРЕ ПОЧНУВА ХУМАНИТАРНАТА АКЦИЈА „НАХРАНИ 10.000“

Утре во 10 градови низ Македонија ќе се одржи првиoт настан од националната хуманитарна акција „Нахрани 10.000“ за собирање на храна. Акцијата ја орга ...
ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ПРАВИ ДЕПОНИЈА ЗА ГРАДЕЖЕН ШУТ ВО ШУТКА ЗА ГРАЃАНИТЕ ДА НЕ ГО ФРЛААТ КАЈ ЌЕ СТИГНАТ

ГРАД СКОПЈЕ ЌЕ ПРАВИ ДЕПОНИЈА ЗА ГРАДЕЖЕН ШУТ ВО ШУТКА ЗА ГРАЃАНИТЕ ДА НЕ ГО ФРЛААТ КАЈ ЌЕ СТИГНАТ

Град Скопје ќе отвори депонија на која граѓаните и фирмите ќе треба да го депонираат градежниот шут. Се планира центарот за градежен шут да биде во оп ...
ГРАНКИТЕ И ЛИСЈАТА ОД СКОПСКИТЕ УЛИЦИ И ПАРКОВИ ЌЕ СЕ ГОРАТ ВО „УСЈЕ“

ГРАНКИТЕ И ЛИСЈАТА ОД СКОПСКИТЕ УЛИЦИ И ПАРКОВИ ЌЕ СЕ ГОРАТ ВО „УСЈЕ“

Дрвја, гранки и лисја што се собираат низ Скопје ќе се горат во печките на „Цементарница Усје“. Наместо на депонијата „Дрисла“ дел од сувиот отпадот о ...
ЕКСПРЕСНО ИСЧИСТЕНА ДИВАТА ДЕПОНИЈА СО ПЕЛЕНИ КРАЈ СТРЕЖЕВСКОТО ЕЗЕРО

ЕКСПРЕСНО ИСЧИСТЕНА ДИВАТА ДЕПОНИЈА СО ПЕЛЕНИ КРАЈ СТРЕЖЕВСКОТО ЕЗЕРО

Експресно беше исчистена дивата депонија од употребени пелени и расфрлани во близина на Стрежевското Езеро, од каде Битола црпи вода за пиење. Откако ...
КУПИШТА ПЕЛЕНИ ИСФРЛЕНИ БЛИЗУ СТРЕЖЕВСКОТО ЕЗЕРО ОД КАДЕ БИТОЛА СЕ СНАБДУВА СО ВОДА

КУПИШТА ПЕЛЕНИ ИСФРЛЕНИ БЛИЗУ СТРЕЖЕВСКОТО ЕЗЕРО ОД КАДЕ БИТОЛА СЕ СНАБДУВА СО ВОДА

Спортски риболовци од Битола реагираат дека во близина на акумулацијата „Стрежево“, од каде градот се снабдува во вода, е фрлен отпад со купишта искор ...
НА 078/254-729  ПРИЈАВИ ЗАГАДУВАЊЕ И НЕПОГОДИ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

НА 078/254-729  ПРИЈАВИ ЗАГАДУВАЊЕ И НЕПОГОДИ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Локалната   власт  на Велес воведе дежурен мобилен телефон кој е наменет за  пријавување  палење опасен отпад. Телефонскиот број 078/254-729  е достап ...
НА 193 ПРИЈАВИ ДИВИ ПОГОНИ, ПАЛЕЊЕ ПЛАСТИКА И ГУМИ, ШИЛЕГОВ ВЕТИ 24-ЧАСОВНА РЕАКЦИЈА

НА 193 ПРИЈАВИ ДИВИ ПОГОНИ, ПАЛЕЊЕ ПЛАСТИКА И ГУМИ, ШИЛЕГОВ ВЕТИ 24-ЧАСОВНА РЕАКЦИЈА

На телефонскиот број 193 ќе може да пријави палење пластика, гуми и депонии, како и евентуални диви погони кои согоруваат отпад, како мерка за намалув ...
ИСЧИСТЕНИ 220 КУБИЦИ ОТПАД ОД ДИВИТЕ ДЕПОНИИ ВО ВЕЛЕС

ИСЧИСТЕНИ 220 КУБИЦИ ОТПАД ОД ДИВИТЕ ДЕПОНИИ ВО ВЕЛЕС

Општинските власти изминатите денови спроведоа акција за чистење на дивите депонии во околината на Велес, при што собрале 220 кубици отпад. Согласн ...
КАВАДАРЦИ ИМА КОНТЕЈНЕРИ ЗА ПЕПЕЛ НО НИКОЈ НЕ ГИ КОРИСТИ

КАВАДАРЦИ ИМА КОНТЕЈНЕРИ ЗА ПЕПЕЛ НО НИКОЈ НЕ ГИ КОРИСТИ

Во Кавадарци се поставени посебни контејнери за пепелта со жар од греењето во домовите, но жителите и натаму ја фрлаат заедно со отпадот па контејнери ...
078/257-640 Е ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ПАЛЕЊЕ ОТПАД И ОПАСНИ МАТЕРИИ ВО ОПШТИНА КАРПОШ

078/257-640 Е ДЕЖУРЕН ТЕЛЕФОН ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ПАЛЕЊЕ ОТПАД И ОПАСНИ МАТЕРИИ ВО ОПШТИНА КАРПОШ

Општина Карпош од денес отвори дежурен телефонски број, на кој што жителите ќе можат да пријават палење токсичен отпад кој ја загадува животната среди ...
1 6 7 8 9 10 80 / 93 НАПИСИ