Таг: пастрмка

ОХРИДСКИТЕ РИБАРИ ЖАЛАТ ШТО ГОДИНАВА НЕ СЕ ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ, РАСКАЖУВААТ ЗА ВРЕМЕТО КОГА УЛОВИЛЕ ПАСТРМКА ОД 22 КИЛОГРАМИ

ОХРИДСКИТЕ РИБАРИ ЖАЛАТ ШТО ГОДИНАВА НЕ СЕ ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА РИБАРИТЕ, РАСКАЖУВААТ ЗА ВРЕМЕТО КОГА УЛОВИЛЕ ПАСТРМКА ОД 22 КИЛОГРАМИ

За првпат во Охрид изостана традиционалното славење на Денот на рибарите за празникот Собор на Свети Јован Крстител, поради пандемијата од ковид-19. С ...
НЕМА ПОРИБУВАЊЕ НА РЕКАТА БАБУНА ОТИ ИМА ВИРУС КАЈ ПАСТРМКАТА, НЕ Е ОПАСЕН ЗА ЛУЃЕТО

НЕМА ПОРИБУВАЊЕ НА РЕКАТА БАБУНА ОТИ ИМА ВИРУС КАЈ ПАСТРМКАТА, НЕ Е ОПАСЕН ЗА ЛУЃЕТО

Поради вирусно заболување кај пастрмките во реката Бабуна не се изврши порибување на оваа река на истекот од мината година, велат од Агенцијата за хра ...
ОХРИДСКАТА ПАСТРМКА И ПРЕСПАНСКИОТ КРАП СЕ ДЕЛИКАТЕС И ВО МАКЕДОНИЈА И ВО АЛБАНИЈА, НО ВО НАШИТЕ РЕСТОРАНИ СЕ МНОГУ ПОСКАПИ

ОХРИДСКАТА ПАСТРМКА И ПРЕСПАНСКИОТ КРАП СЕ ДЕЛИКАТЕС И ВО МАКЕДОНИЈА И ВО АЛБАНИЈА, НО ВО НАШИТЕ РЕСТОРАНИ СЕ МНОГУ ПОСКАПИ

Охридската пастрмка и преспанскиот крап, препознатливи риби за Охридското и Преспанското Езеро, се исти, без разлика од која страна на границата ги ја ...
ПРЕСПА НЕ СМЕЕ ДА ОСТАНЕ БЕЗ ПАСТРМКИТЕ, СЕ СПРЕМА ПЛАН ЗА ЗАШТИТА

ПРЕСПА НЕ СМЕЕ ДА ОСТАНЕ БЕЗ ПАСТРМКИТЕ, СЕ СПРЕМА ПЛАН ЗА ЗАШТИТА

Ќе се истражува популацијата на преспанската, односно пелистерската пастрмка која во светот се наоѓа на Црвената листа на загрозени видови (IUCN). Пов ...
ГЕРМАНЦИТЕ ГО ЧИСТАТ ОХРИДСКО ЕЗЕРО, ИЗВАДЕНИ СКЕЛЕТИ ОД РИБИ И ПТИЦИ ОД РИБАРСКИ МРЕЖИ СТАРИ И ДО 40 ГОДИНИ

ГЕРМАНЦИТЕ ГО ЧИСТАТ ОХРИДСКО ЕЗЕРО, ИЗВАДЕНИ СКЕЛЕТИ ОД РИБИ И ПТИЦИ ОД РИБАРСКИ МРЕЖИ СТАРИ И ДО 40 ГОДИНИ

Скелети од риби, школки, изумрени единки, остатоци од птици, ракови, краби, како и сидра, вештачки мамци, јадици, платна лани биле извадени од залутан ...
5 / 5 НАПИСИ