Таг: патарина

1 2 10 / 15 НАПИСИ
УШТЕ НЕМА ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА ПАТАРИНИТЕ КОН ТЕТОВО И ГОСТИВАР, ОД ДРЖАВНИ ПАТИШТА ВЕЛАТ ЌЕ СЕ ВОВЕДЕ ДОГОДИНА

УШТЕ НЕМА ЕЛЕКТРОНСКА НАПЛАТА НА ПАТАРИНИТЕ КОН ТЕТОВО И ГОСТИВАР, ОД ДРЖАВНИ ПАТИШТА ВЕЛАТ ЌЕ СЕ ВОВЕДЕ ДОГОДИНА

Уште нема електронска наплата на патарина на Коридорот 8. На наплатните станици Миладиновци, Глумово, Желино, Тетово и Гостивар не може да се плати па ...
ПОЧНА НАПЛАТАТА НА ПАТАРИНИТЕ НА АВТОПАТОТ МИЛАДИНОВЦИ-ШТИП, СЕ ЗГОЛЕМИ КОРИСТЕЊЕТО НА СТАРИОТ ПАТ НА КОЈ НЕМА НАПЛАТНИ СТАНИЦИ

ПОЧНА НАПЛАТАТА НА ПАТАРИНИТЕ НА АВТОПАТОТ МИЛАДИНОВЦИ-ШТИП, СЕ ЗГОЛЕМИ КОРИСТЕЊЕТО НА СТАРИОТ ПАТ НА КОЈ НЕМА НАПЛАТНИ СТАНИЦИ

Денеска почнаа со работа двете патарини на автопатот Миладиновци-Штип. Цената на  наплатната станица кај Кадрифаково е 50 денари и 70 денари кај Преод ...
ОХРИД ЌЕ НУДИ ПОПУСТИ И БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ ЗА СРПСКИТЕ ТУРИСТИ ОТИ БЕСПЛАТНА ПАТАРИНА ЌЕ ИМА САМО ЗА ПАТ КОН ГРЦИЈА

ОХРИД ЌЕ НУДИ ПОПУСТИ И БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ ЗА СРПСКИТЕ ТУРИСТИ ОТИ БЕСПЛАТНА ПАТАРИНА ЌЕ ИМА САМО ЗА ПАТ КОН ГРЦИЈА

Владината мерка за спрските туристи да бидат ослободени од плаќање патарина за Грција, но не и за Охрид, предизвика незадоволство кај туристичките раб ...
СРПСКИТЕ ТУРИСТИ ЌЕ ПЛАЌААТ ПАТАРИНА ДО ОХРИД, ПОДАРОКОТ ВАЖИ САМО ЗА ПАТ ДО ГРЦИЈА

СРПСКИТЕ ТУРИСТИ ЌЕ ПЛАЌААТ ПАТАРИНА ДО ОХРИД, ПОДАРОКОТ ВАЖИ САМО ЗА ПАТ ДО ГРЦИЈА

Од плаќање патарина летово ќе бидат ослободени само српските туристи кои одат за Грција, бидејќи подарокот од македонската влада како благодарност за ...
ПО СТО ДЕНАРИ ЌЕ ЧИНИ ИЗРАБОТКАТА НА КАРТИЧКИТЕ ЗА ПАТАРИНА ЗА СРПСКИТЕ ТУРИСТИ, ВЕЛИ ВЛАДАТА

ПО СТО ДЕНАРИ ЌЕ ЧИНИ ИЗРАБОТКАТА НА КАРТИЧКИТЕ ЗА ПАТАРИНА ЗА СРПСКИТЕ ТУРИСТИ, ВЕЛИ ВЛАДАТА

Сто денари ќе чини изработката на една картичка за плаќање патарина за српските туристи кои летово ќе минуваат низ земјава, соопштија од Владата. Отка ...
ВЛАДАТА ОБЕЗБЕДИ 2,8 МИЛИОНИ ЕВРА ДА ПЛАТИ ПАТАРИНА ЗА 200 ИЛЈАДИ СРПСКИ ТУРИСТИ

ВЛАДАТА ОБЕЗБЕДИ 2,8 МИЛИОНИ ЕВРА ДА ПЛАТИ ПАТАРИНА ЗА 200 ИЛЈАДИ СРПСКИ ТУРИСТИ

Владата го задолжи Министерството за финансии да префрли 172 милиони денари за набавка на 200 илјади М-Смарт картички за електронско плаќање патарина ...
ОКОЛУ 20.000 ВОЗИЛА ИЗЛЕГЛЕ ОД СКОПЈЕ ДО 19 ЧАСОТ, ПРЕД ПОЧЕТОКОТ НА 80-ЧАСОВНИОТ ПОЛИЦИСКИ ЧАС

ОКОЛУ 20.000 ВОЗИЛА ИЗЛЕГЛЕ ОД СКОПЈЕ ДО 19 ЧАСОТ, ПРЕД ПОЧЕТОКОТ НА 80-ЧАСОВНИОТ ПОЛИЦИСКИ ЧАС

Околу 20.000 возила денеска излегле од Скопје според податоците до 19 часот од наплатните рампи на патарините. Од Јавното претпријатие за државни п ...
ПОЧНА НАПЛАТАТА НА НОВАТА ПАТАРИНА ОД 100 ДЕНАРИ НА АВТОПАТОТ ДЕМИР КАПИЈА-СМОКВИЦА

ПОЧНА НАПЛАТАТА НА НОВАТА ПАТАРИНА ОД 100 ДЕНАРИ НА АВТОПАТОТ ДЕМИР КАПИЈА-СМОКВИЦА

Од утрово почна да се наплатува на новата патарина на автопатот Демир Капија-Смоквица, информираа од Авто-мото сојузот на Македонија. Цената е 100 ден ...
ЕЛЕКТРОНСКАТА НАПЛАТА НА ПАТАРИНА СТАРТУВА ОД РОМАНОВЦЕ ВО МАРТ

ЕЛЕКТРОНСКАТА НАПЛАТА НА ПАТАРИНА СТАРТУВА ОД РОМАНОВЦЕ ВО МАРТ

Електронска наплата на патната такса ќе почне да се применува од март годинава на наплатната станица кај Романовце. Зоран Китанов, директор на Јавното ...
КИЛОМЕТАРСКИ КОЛОНИ НА ПАТАРИНАТА РОМАНОВЦЕ ПОРАДИ РАСКОПАНИОТ АВТОПАТ СКОПЈЕ-КУМАНОВО

КИЛОМЕТАРСКИ КОЛОНИ НА ПАТАРИНАТА РОМАНОВЦЕ ПОРАДИ РАСКОПАНИОТ АВТОПАТ СКОПЈЕ-КУМАНОВО

Жителите на Куманово и туристи кои транзитираат низ државата и се движат кон граничниот премин Табановце на македонско-српската граница, чекаат и по е ...
1 2 10 / 15 НАПИСИ