Таг: педијатри

1 2 10 / 13 НАПИСИ
СЕДУММЕСЕЧНО БОЛНО БЕБЕ НАЈДЕНО ОСТАВЕНО НА УЛИЦА ВО ВЕЛЕС, ЛЕКАРИТЕ ГО ВРАТИЛЕ ВО ЖИВОТ

СЕДУММЕСЕЧНО БОЛНО БЕБЕ НАЈДЕНО ОСТАВЕНО НА УЛИЦА ВО ВЕЛЕС, ЛЕКАРИТЕ ГО ВРАТИЛЕ ВО ЖИВОТ

Бебето кое вчера попладне на жегата беше пронајдено во центарот на Велес било во тешка здравствена состојба, а педијатрите со големи ангажирања успеал ...
ПОВЕЌЕ ОД ДВЕ ГОДИНИ ФАЛАТ ПЕДИЈАТРИ ВО ОХРИД, ТРОЈЦА ЛЕКАРИ ПРЕГЛЕДУВААТ И ДО 70 ДЕЦА ДНЕВНО, В БОЛНИЦА СЕ НОСАТ ВО СТРУГА

ПОВЕЌЕ ОД ДВЕ ГОДИНИ ФАЛАТ ПЕДИЈАТРИ ВО ОХРИД, ТРОЈЦА ЛЕКАРИ ПРЕГЛЕДУВААТ И ДО 70 ДЕЦА ДНЕВНО, В БОЛНИЦА СЕ НОСАТ ВО СТРУГА

Во Општата болница во Охрид има недостиг на лекари анестезиолози, уролози, лекари фалат и во Одделот за трансфузиологија каде работи лекар кој е во пе ...
ТРИ МАКЕДОНСКИ ГРАДОВИ НЕМААТ ГИНЕКОЛОГ, КРУШЕВО НЕМА НИ СЛУЖБА ЗА ДЕЦА НИ БОЛНИЧКИ ПОСТЕЛИ

ТРИ МАКЕДОНСКИ ГРАДОВИ НЕМААТ ГИНЕКОЛОГ, КРУШЕВО НЕМА НИ СЛУЖБА ЗА ДЕЦА НИ БОЛНИЧКИ ПОСТЕЛИ

Македонски Брод, Крушево и Валандово немаат гинеколог, а Крушево е град кој нема болнички постели, ниту пак служби за заштита на претшколски и школски ...
УМОРНИ СМЕ, НО ЌЕ ГИ ЗГРИЖИМЕ СИТЕ ДЕЦА, ВЕЛАТ ПЕДИЈАТРИТЕ ОД СТРУШКАТА БОЛНИЦА И АПЕЛИРААТ ДА СЕ НАЈДАТ ЛЕКАРИ ЗА ОХРИД

УМОРНИ СМЕ, НО ЌЕ ГИ ЗГРИЖИМЕ СИТЕ ДЕЦА, ВЕЛАТ ПЕДИЈАТРИТЕ ОД СТРУШКАТА БОЛНИЦА И АПЕЛИРААТ ДА СЕ НАЈДАТ ЛЕКАРИ ЗА ОХРИД

На Детското одделение во Струшката болница состојбата е алармантна, оти има голем број болни деца кои доаѓаат на преглед од Охрид каде долг период нем ...
ДЕТСКОТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО СТРУШКАТА БОЛНИЦА ПРЕПЛАВЕНО СО БОЛНИ ДЕЦА, ВО ОХРИД СÈ УШТЕ НЕМА ДОВОЛНО ПЕДИЈАТРИ

ДЕТСКОТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО СТРУШКАТА БОЛНИЦА ПРЕПЛАВЕНО СО БОЛНИ ДЕЦА, ВО ОХРИД СÈ УШТЕ НЕМА ДОВОЛНО ПЕДИЈАТРИ

Зголемен е бројот на пациенти на Детското одделение во Струшката болница, посебно за викенди, кога има и над 200 прегледи. Деца со настинки и вирусни ...
НА ДЕТСКОТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО СТРУГА ЗА 24 ЧАСА ИМА НАД 120 ПРЕГЛЕДИ НА БОЛНИ ДЕЦА ОТИ НЕМА ПЕДИЈАТРИ ВО ОХРИД

НА ДЕТСКОТО ОДДЕЛЕНИЕ ВО СТРУГА ЗА 24 ЧАСА ИМА НАД 120 ПРЕГЛЕДИ НА БОЛНИ ДЕЦА ОТИ НЕМА ПЕДИЈАТРИ ВО ОХРИД

На Детското одделение во Струшката болница за едно деноноќие има и над 120 прегледи, откако последниве два месеца Охрид остана без педијатри. Зголемен ...
ПЕДИЈАТРИ ОД СКОПЈЕ ЌЕ ГО ПОПОЛНУВААТ ДЕФИЦИТОТ ВО ОХРИДСКАТА БОЛНИЦА, ФИЛИПЧЕ НАЈАВИ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ ЗА ТРАЈНО РЕШЕНИЕ

ПЕДИЈАТРИ ОД СКОПЈЕ ЌЕ ГО ПОПОЛНУВААТ ДЕФИЦИТОТ ВО ОХРИДСКАТА БОЛНИЦА, ФИЛИПЧЕ НАЈАВИ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ ЗА ТРАЈНО РЕШЕНИЕ

Лекари-педијатри од Скопската клиника за педијатрија ќе работат во Одделот за детски болести во Охридската болница, кој повеќе од месец дена е затворе ...
ДЕЦАТА ОД ОХРИД ЌЕ СЕ ЛЕКУВААТ ВО СТРУГА, ЗАТВОРЕН ОДДЕЛОТ ЗА ДЕТСКИ БОЛЕСТИ ОТИ НЕМА ПЕДИЈАТРИ

ДЕЦАТА ОД ОХРИД ЌЕ СЕ ЛЕКУВААТ ВО СТРУГА, ЗАТВОРЕН ОДДЕЛОТ ЗА ДЕТСКИ БОЛЕСТИ ОТИ НЕМА ПЕДИЈАТРИ

Болните деца од Охрид ќе се хоспитализираат во Струга, оти Одделот за детски болести во Охридската болница се затвори поради недостиг на педијатри. Ос ...
ДЕНЕС ПОЧНУВА ВАКЦИНАЦИЈАТА ЗА РОТАВИРУС И ПНЕВМОКОК, ДО СЕГА 30.000 ВАКЦИНИРАНИ ЗА МАЛИ СИПАНИЦИ

ДЕНЕС ПОЧНУВА ВАКЦИНАЦИЈАТА ЗА РОТАВИРУС И ПНЕВМОКОК, ДО СЕГА 30.000 ВАКЦИНИРАНИ ЗА МАЛИ СИПАНИЦИ

Од денес почнува вакцинацијата со новите вакцини за ротавирус и пневмокок, која Министерството за здравство ја воведе во редовниот календар за имуниза ...
ЛЕКАРИТЕ ДА РАБОТАТ НА ВРАЌАЊЕ НА ДОВЕРБАТА ВО ВАКЦИНИТЕ, РЕКОА ПЕДИЈАТРИТЕ НА КОНГРЕСОТ ВО СТРУМИЦА

ЛЕКАРИТЕ ДА РАБОТАТ НА ВРАЌАЊЕ НА ДОВЕРБАТА ВО ВАКЦИНИТЕ, РЕКОА ПЕДИЈАТРИТЕ НА КОНГРЕСОТ ВО СТРУМИЦА

Лекарите преку комуникациски вештини да ја вратат довербата кај родителите за значењето на редовната вакцинација, но и да се реализираат едукативни ка ...
1 2 10 / 13 НАПИСИ