Таг: плашица

ВО СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ ПЛИВА НАФТА, ИСЧЕЗНАА РИБИТЕ 

ВО СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ ПЛИВА НАФТА, ИСЧЕЗНАА РИБИТЕ 

Во Студенчишкиот канал во Охрид и по неколку дена од потонувањето на бродот „Лихнида“ плива нафта. Нафтената дамка ја има зафатено средината на канало ...
ШЕЕСЕТ ТОНИ ПЛАШИЦА МИСТЕРИОЗНО ИСЧЕЗНАА ОД КАНАЛОТ БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ

ШЕЕСЕТ ТОНИ ПЛАШИЦА МИСТЕРИОЗНО ИСЧЕЗНАА ОД КАНАЛОТ БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ

Околу шеесет тони охридска плашица деновиве мистериозно исчезнаа од каналот Билјанини Извори кај Охрид. Големи јата на оваа вкусна риба како што допли ...
СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ ЌЕ СЕ ПРОШИРУВА ЗА ДА НЕ ДОЈДЕ ПАК ДО ПОМОР НА ПЛАШИЦАТА

СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ ЌЕ СЕ ПРОШИРУВА ЗА ДА НЕ ДОЈДЕ ПАК ДО ПОМОР НА ПЛАШИЦАТА

Студенчишкиот канал во Охрид ќе се продлабочува и проширува за повторно да не се случи помор на рибите во него, беше најавено вчера на вонредна седниц ...
СПАСЕНА ПЛАШИЦАТА ВО ОХРИД, СПРЕЧЕНА ПРОДАЖБАТА НА МРТВА РИБА НА ОХРИЃАНИ

СПАСЕНА ПЛАШИЦАТА ВО ОХРИД, СПРЕЧЕНА ПРОДАЖБАТА НА МРТВА РИБА НА ОХРИЃАНИ

Плашицата во Студенчишкиот канал во Охрид е спасена. Оваа мала, но вкусна риба куртули од поголем помор, откако вчера беа вклучени неколку пумпи кои ј ...
ПОЧНА СПАСУВАЊЕТО НА ПЛАШИЦАТА ВО ОХРИД, СО ПУМПИ ИМ СЕ ДАВА КИСЛОРОД

ПОЧНА СПАСУВАЊЕТО НА ПЛАШИЦАТА ВО ОХРИД, СО ПУМПИ ИМ СЕ ДАВА КИСЛОРОД

Во Студенчишкиот канал во Охрид каде денес поради недостаток на вода и кислород се гушат тони плашица, попладнево почна спасувањето на рибата. „Ние ...
ВОДОВОД ЈА НАМАЛИ ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ЗА ОХРИЃАНИ ЗА ДА СЕ СПАСИ ПЛАШИЦАТА ВО СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ

ВОДОВОД ЈА НАМАЛИ ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ЗА ОХРИЃАНИ ЗА ДА СЕ СПАСИ ПЛАШИЦАТА ВО СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ

Локалната власт во Охрид побара од ЈП „Водовод” да ги исклучи пумпите кои црпат вода за градскиот водовод за потребите на охриѓани и таа да се пренасо ...
БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ ПАК СЕКНАА, ТОНИ ПЛАШИЦА ВО КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА СЕ БОРАТ ЗА ВОЗДУХ

БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ ПАК СЕКНАА, ТОНИ ПЛАШИЦА ВО КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА СЕ БОРАТ ЗА ВОЗДУХ

Билјанини извори во Охрид денес повторно секнаа. Ова е веќе третпат годинава да не блика вода од изворите. „Во овој период од годината ова станува ...
7 / 7 НАПИСИ