Таг: плажи

1 2 3 20 / 24 НАПИСИ
СЕ САНИРААТ ШАХТИТЕ НА КОЛЕКТОРОТ, НЕМА ДА ИМА ВЕЌЕ ИЗЛЕВАЊЕ ФЕКАЛИИ НА ОХРИДСКИТЕ ПЛАЖИ

СЕ САНИРААТ ШАХТИТЕ НА КОЛЕКТОРОТ, НЕМА ДА ИМА ВЕЌЕ ИЗЛЕВАЊЕ ФЕКАЛИИ НА ОХРИДСКИТЕ ПЛАЖИ

Екипите на „Еко-Тим“ кои го санираат колекторот за заштита на Охридското езеро од отпадни и загадени води деновиве со посебен метод ги обработуваат ша ...
НИКОЈ НЕ ПЛАЌА КОНЦЕСИЈА ЗА ПЛАЖИТЕ ВО ОХРИД ПРЕТВОРЕНИ ВО КАФУЛИЊА, ОПШТИНАТА ТУЖИ 4 КАФЕАНЏИИ

НИКОЈ НЕ ПЛАЌА КОНЦЕСИЈА ЗА ПЛАЖИТЕ ВО ОХРИД ПРЕТВОРЕНИ ВО КАФУЛИЊА, ОПШТИНАТА ТУЖИ 4 КАФЕАНЏИИ

Никој не плаќа концесија на Општина Охрид за стопанисување со плажите долж Охридското Езеро. Во моментов ниту еден од газдите кои ги работат плажите, ...
ДРЖАВАТА ГО ОСТАВИ ОХРИД САМ ДА СЕ БОРИ СО ДИВОГРАДБИТЕ, А СИТЕ СЕ ФАЛАТ СО УНЕСКО

ДРЖАВАТА ГО ОСТАВИ ОХРИД САМ ДА СЕ БОРИ СО ДИВОГРАДБИТЕ, А СИТЕ СЕ ФАЛАТ СО УНЕСКО

Охрид сè уште е град на УНЕСКО, но со регистрирани 1.097 дивоградби, од кои 409 се во заштитениот појас на Езерото, се најде на листата на светско нас ...
СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ЈА ОДЛОЖИ РАСПРАВАТА ЗА ПЛАЖИТЕ КОИ СО ГОДИНИ РАБОТАТ НА ДИВО

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ОХРИД ЈА ОДЛОЖИ РАСПРАВАТА ЗА ПЛАЖИТЕ КОИ СО ГОДИНИ РАБОТАТ НА ДИВО

Советот на Општина Охрид на денешната седница не расправаше за состојбите на охридските плажи. Иако беше најавена како точка на дневниот ред, градонач ...
ВЛАДАТА ГИ ПРЕЗЕМА ОД ОПШТИНИТЕ ПЛАЖИТЕ ВО ОХРИД И СТРУГА

ВЛАДАТА ГИ ПРЕЗЕМА ОД ОПШТИНИТЕ ПЛАЖИТЕ ВО ОХРИД И СТРУГА

Наскоро државата ќе биде надлежна за плажите во Охрид и во Струга, најави денес во Охрид министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и додаде дека ...
НИКОЈ НЕМА ДА ГО ПРИВАТИЗИРА СТРУШКИОТ БРЕГ, САМО ЌЕ СЕ ПОДЕЛИ, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ МЕРКО

НИКОЈ НЕМА ДА ГО ПРИВАТИЗИРА СТРУШКИОТ БРЕГ, САМО ЌЕ СЕ ПОДЕЛИ, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ МЕРКО

Никој нема да го приватизира струшкиот брег, тоа се шпекулации на опозицијата, вели градоначалникот на Струга Рамиз Мерко по обвинувањата дека преку С ...
ЕДЕН ЧАС СЕ ЧЕКА НА ЕВЗОНИ ЗА ИЗЛЕЗ ОД ГРЦИЈА КОН МАКЕДОНИЈА

ЕДЕН ЧАС СЕ ЧЕКА НА ЕВЗОНИ ЗА ИЗЛЕЗ ОД ГРЦИЈА КОН МАКЕДОНИЈА

Заради враќање од годишните одмори во Грција, вчера и денес  зголемена е фрекфенцијата на патници на македонско-грчката граница на граничниот премин  ...
ВОДАТА ВО ЕЗЕРОТО „МЛАДОСТ“ Е ИСПРАВНА, ИТНО ТРЕБА ДА СЕ НАПРАВИ КАНАЛИЗАЦИЈА И САНИТАРНИ ЈАЗЛИ

ВОДАТА ВО ЕЗЕРОТО „МЛАДОСТ“ Е ИСПРАВНА, ИТНО ТРЕБА ДА СЕ НАПРАВИ КАНАЛИЗАЦИЈА И САНИТАРНИ ЈАЗЛИ

Водата на вештачка акумулација „Младост“, која велешани и гостите од Скопје и Свети Николе ја користат за капење и рекреација, е исправна, покажале ре ...
ЌЕ СЕ ЗАШТИТУВААТ ВОДНИТЕ ЖИВЕАЛИШТА НА ТРИТЕ СТРАНИ ОД ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО

ЌЕ СЕ ЗАШТИТУВААТ ВОДНИТЕ ЖИВЕАЛИШТА НА ТРИТЕ СТРАНИ ОД ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО

Водните живеалишта во Преспа се загрозени од човечките активности, екстракцијата на песок, уништувањето на трската за создавање плажи, рече Даниела За ...
ДОДЕЛЕНИ КОНЦЕСИИ ЗА НАЈТРАКТИВНИТЕ ОХРИДСКИ ПЛАЖИ, ЗА ЕДНА ПЛАТЕНИ 100 ИЛЈАДИ ЕВРА

ДОДЕЛЕНИ КОНЦЕСИИ ЗА НАЈТРАКТИВНИТЕ ОХРИДСКИ ПЛАЖИ, ЗА ЕДНА ПЛАТЕНИ 100 ИЛЈАДИ ЕВРА

Најатрактивните охридски плажи денеска беа дадени под концесија. Концесија е одобрена за плажите Потпеш, Канео, Куба Либре и Кадмо. За капалиштето Бел ...
1 2 3 20 / 24 НАПИСИ