Таг: плажи

1 2 3 439 / 39 НАПИСИ
НИКОЈ НЕМА ДА ГО ПРИВАТИЗИРА СТРУШКИОТ БРЕГ, САМО ЌЕ СЕ ПОДЕЛИ, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ МЕРКО

НИКОЈ НЕМА ДА ГО ПРИВАТИЗИРА СТРУШКИОТ БРЕГ, САМО ЌЕ СЕ ПОДЕЛИ, ВЕЛИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ МЕРКО

Никој нема да го приватизира струшкиот брег, тоа се шпекулации на опозицијата, вели градоначалникот на Струга Рамиз Мерко по обвинувањата дека преку С ...
ЕДЕН ЧАС СЕ ЧЕКА НА ЕВЗОНИ ЗА ИЗЛЕЗ ОД ГРЦИЈА КОН МАКЕДОНИЈА

ЕДЕН ЧАС СЕ ЧЕКА НА ЕВЗОНИ ЗА ИЗЛЕЗ ОД ГРЦИЈА КОН МАКЕДОНИЈА

Заради враќање од годишните одмори во Грција, вчера и денес  зголемена е фрекфенцијата на патници на македонско-грчката граница на граничниот премин  ...
ВОДАТА ВО ЕЗЕРОТО „МЛАДОСТ“ Е ИСПРАВНА, ИТНО ТРЕБА ДА СЕ НАПРАВИ КАНАЛИЗАЦИЈА И САНИТАРНИ ЈАЗЛИ

ВОДАТА ВО ЕЗЕРОТО „МЛАДОСТ“ Е ИСПРАВНА, ИТНО ТРЕБА ДА СЕ НАПРАВИ КАНАЛИЗАЦИЈА И САНИТАРНИ ЈАЗЛИ

Водата на вештачка акумулација „Младост“, која велешани и гостите од Скопје и Свети Николе ја користат за капење и рекреација, е исправна, покажале ре ...
ЌЕ СЕ ЗАШТИТУВААТ ВОДНИТЕ ЖИВЕАЛИШТА НА ТРИТЕ СТРАНИ ОД ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО

ЌЕ СЕ ЗАШТИТУВААТ ВОДНИТЕ ЖИВЕАЛИШТА НА ТРИТЕ СТРАНИ ОД ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО

Водните живеалишта во Преспа се загрозени од човечките активности, екстракцијата на песок, уништувањето на трската за создавање плажи, рече Даниела За ...
ДОДЕЛЕНИ КОНЦЕСИИ ЗА НАЈТРАКТИВНИТЕ ОХРИДСКИ ПЛАЖИ, ЗА ЕДНА ПЛАТЕНИ 100 ИЛЈАДИ ЕВРА

ДОДЕЛЕНИ КОНЦЕСИИ ЗА НАЈТРАКТИВНИТЕ ОХРИДСКИ ПЛАЖИ, ЗА ЕДНА ПЛАТЕНИ 100 ИЛЈАДИ ЕВРА

Најатрактивните охридски плажи денеска беа дадени под концесија. Концесија е одобрена за плажите Потпеш, Канео, Куба Либре и Кадмо. За капалиштето Бел ...
ПЛАЖИТЕ ВО ДОЈРАН ПОД ВОДА, СЕ МОЛИ ГРЦИЈА ДА ЈА ИСПУШТА ВОДАТА

ПЛАЖИТЕ ВО ДОЈРАН ПОД ВОДА, СЕ МОЛИ ГРЦИЈА ДА ЈА ИСПУШТА ВОДАТА

Поголемиот дел од плажите покрај дојранското крајбрежје се поплавени. Водостојот на Езерото е 11 сантиметри над договорената квота, што предизвика Гра ...
ТРСКА ГИ ПОКРИ ПЛАЖИТЕ НА ОХРИДСКОТО КРАЈБРЕЖЈЕ, НЕМА КОЈ ДА ГИ ЧИСТИ

ТРСКА ГИ ПОКРИ ПЛАЖИТЕ НА ОХРИДСКОТО КРАЈБРЕЖЈЕ, НЕМА КОЈ ДА ГИ ЧИСТИ

Силното невреме, проследено со ветер и големи бранови ги затрупаа плажите на источното охридско крајбрежје со трски, а на дел од нив им ги урнаа зашти ...
ВО СТРУГА НАМЕРНО ГИ ПАЛАТ ТРСКИТЕ ЗА ДА ПРАВАТ ПЛАЖИ, ПОЖАРНИКАРИТЕ ГАСАТ СО КАЈЧИЊА

ВО СТРУГА НАМЕРНО ГИ ПАЛАТ ТРСКИТЕ ЗА ДА ПРАВАТ ПЛАЖИ, ПОЖАРНИКАРИТЕ ГАСАТ СО КАЈЧИЊА

Горат трските во Струга од Женска плажа до одморалиштето „25 Мај, јавува репортерот на САКАМДАКАЖАМ.МК. Во пожарот покрај трските, изгореа неколку ...
ВО ПРЕСПА САМО ЃУБРЕТО Е ГРДО

ВО ПРЕСПА САМО ЃУБРЕТО Е ГРДО

Преспа доживува туристичка ренесанса и рекордна посетеност на плажите, но ваквиот тренд не го следат сместувачките капацитети. Ѓорги Ѓоргиевски еден о ...
1 2 3 439 / 39 НАПИСИ