Таг: помош

1 9 10 11 12 110 / 118 НАПИСИ
НЕ СУДЕЊЕ ТУКУ ИТНА ПОМОШ ЗА МАЛОЛЕТНАТА МАЈКА КОЈА ГО ОСТАВИ БЕБЕТО, БАРААТ АКТИВИСТКИТЕ ЗА ЖЕНСКИ ПРАВА

НЕ СУДЕЊЕ ТУКУ ИТНА ПОМОШ ЗА МАЛОЛЕТНАТА МАЈКА КОЈА ГО ОСТАВИ БЕБЕТО, БАРААТ АКТИВИСТКИТЕ ЗА ЖЕНСКИ ПРАВА

Наместо да се тужи и суди малолетната родилка од Тетово која го остави бебето пред Домот за доенчиња во Битола, време е да се почне системски да се ра ...
ЈАПОНСКИОТ БАЛЕТАН ЌЕ СИ ГИ ЗЕМЕ ПАРИТЕ ШТО МУ ГИ ДОЛЖИ МИНИСТЕРСТВОТО И ЌЕ СИ ОДИ ОД МАКЕДОНИЈА

ЈАПОНСКИОТ БАЛЕТАН ЌЕ СИ ГИ ЗЕМЕ ПАРИТЕ ШТО МУ ГИ ДОЛЖИ МИНИСТЕРСТВОТО И ЌЕ СИ ОДИ ОД МАКЕДОНИЈА

Јапонскиот балетан во Македонската опера и балет (МОБ) Кенто Тирашита, кој вчера побара помош на Фејсбук бидејќи три месеци нема добиено хонорар од Ми ...
СО ПАРИ ОД ШВАЈЦАРИЈА ЌЕ СЕ ГРАДИ ВОДОВОД И ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО ДЕЛЧЕВО

СО ПАРИ ОД ШВАЈЦАРИЈА ЌЕ СЕ ГРАДИ ВОДОВОД И ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА ВО ДЕЛЧЕВО

Со 7,3 милиони швајцарски франци ќе се доградува водоводот во Делчево и ќе се гради пречистителна станица за отпадни води. Владата обезбЕди 13 милиони ...
БАНЏИ ЏАМПИНГ

БАНЏИ ЏАМПИНГ

1 Џабе се бунат овие од  Левица. Се откри дека имаат министерско место. И тоа не било кое. Министерот за јавна администрација Дамјан Манчевски се прет ...
ЛИЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ НАЈМНОГУ СТРАДААТ ОД РЕСТРИКЦИИТЕ ЗА ВОДА ВО НЕГОТИНО

ЛИЦАТА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ НАЈМНОГУ СТРАДААТ ОД РЕСТРИКЦИИТЕ ЗА ВОДА ВО НЕГОТИНО

Да се реши проблемот со недостиг на вода за пиење, бара од новата локална власт во Неготино семејството Иванови, кое има две деца со церебрална парали ...
ЈАПОНИЈА ДОНИРАЛА ПОЛОВИНА МИЛИОН ЕВРА ЗА ПРОЕКТИ ВО КУМАНОВО

ЈАПОНИЈА ДОНИРАЛА ПОЛОВИНА МИЛИОН ЕВРА ЗА ПРОЕКТИ ВО КУМАНОВО

Половина милион евра донирала владата на Јапонија за реализација на десет проекти во Куманово. Преку програмата за мали грантови ГГП, Куманово доби не ...
СЕМЕЈСТВОТО БАРА ПОМОШ ВО ПОТРАГАТА ПО РЕЖИСЕРОТ МЕТО ПЕТРОВСКИ, БОЛЕН ОД АЛЦХАЈМЕРОВА БОЛЕСТ

СЕМЕЈСТВОТО БАРА ПОМОШ ВО ПОТРАГАТА ПО РЕЖИСЕРОТ МЕТО ПЕТРОВСКИ, БОЛЕН ОД АЛЦХАЈМЕРОВА БОЛЕСТ

Семејството на еден од најистакнатите македонски  режисери на документарни филмови, Мето Петровски (85), од вчера напладне трага по својот татко и соп ...
ШВАЈЦАРИЈА ЌЕ ДОНИРА 69 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА МАКЕДОНИЈА ЗА СЛЕДНИТЕ 4 ГОДИНИ

ШВАЈЦАРИЈА ЌЕ ДОНИРА 69 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА МАКЕДОНИЈА ЗА СЛЕДНИТЕ 4 ГОДИНИ

Македонија ќе добие 69 милиони евра помош од Швајцарија во периодот од 2017 до 2020 година како дел од новата швајцарска стратегија за соработка која ...
БИТОЛСКИ АКТИВИСТ СО ПЕРФОРМАНС АПЕЛИРА ЗА ПОМОШ НА МАЈКА МУ БОЛНА ОД РАК

БИТОЛСКИ АКТИВИСТ СО ПЕРФОРМАНС АПЕЛИРА ЗА ПОМОШ НА МАЈКА МУ БОЛНА ОД РАК

Младиот битолски активист Никола Шиндре со жесток, тегобен перформанс отворено проговори за битката со ракот во неговото семејство, која во моментов и ...
СЀ УШТЕ ИМА СЕМЕЈСТВА КОИ СЕ СРАМАТ ОД ДЕЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ, ВЕЛАТ ТИКВЕШКИТЕ АКТИВИСТИ

СЀ УШТЕ ИМА СЕМЕЈСТВА КОИ СЕ СРАМАТ ОД ДЕЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ, ВЕЛАТ ТИКВЕШКИТЕ АКТИВИСТИ

Во Тиквешијата сѐ уште постојат стигма и предрасуди кога се во прашање лицата со посебни потреби, сѐ уште има семејства што се срамат поради хендикепи ...
1 9 10 11 12 110 / 118 НАПИСИ