Таг: пожари

1 2 3 15 10 / 150 НАПИСИ
ГРЦИЈА ОЧЕКУВА ЖЕСТОКА СЕЗОНА НА ШУМСКИ ПОЖАРИ, ЌЕ ДОБИЕ ПОМОШ ОД 240 СТРАНСКИ ПОЖАРНИКАРИ

ГРЦИЈА ОЧЕКУВА ЖЕСТОКА СЕЗОНА НА ШУМСКИ ПОЖАРИ, ЌЕ ДОБИЕ ПОМОШ ОД 240 СТРАНСКИ ПОЖАРНИКАРИ

Грција ќе добие помош од 240 пожарникари од Бугарија, Малта, Молдавија и Романија, кои ќе бидат распоредени во земјата од почетокот на овој месец до с ...
ЗА ГАСНЕЊЕ НА ПОЖАРИТЕ ВО МОМЕНТОВ ИМАМЕ 4 ХЕЛИКОПТЕРИ, НИТУ ЕДЕН „ЕР ТРАКТОР“ И ФАЛАТ НАД 600 ПОЖАРНИКАРИ, РЕЧЕ ДИРЕКТОРОТ НА ЦУК АНГЕЛОВ

ЗА ГАСНЕЊЕ НА ПОЖАРИТЕ ВО МОМЕНТОВ ИМАМЕ 4 ХЕЛИКОПТЕРИ, НИТУ ЕДЕН „ЕР ТРАКТОР“ И ФАЛАТ НАД 600 ПОЖАРНИКАРИ, РЕЧЕ ДИРЕКТОРОТ НА ЦУК АНГЕЛОВ

Во моментов земјава располага со 4 хеликоптери, ниту еден „ер трактор“ за справување со пожари, но имаме и голем недостиг на пожарникари, рече денеска ...
ШУМАРИ ОД САД ГИ ОБУЧУВААТ ВРАБОТЕНИТЕ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „ШАР ПЛАНИНА“ ЗА ГАСЕЊЕ ШУМСКИ ПОЖАРИ

ШУМАРИ ОД САД ГИ ОБУЧУВААТ ВРАБОТЕНИТЕ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „ШАР ПЛАНИНА“ ЗА ГАСЕЊЕ ШУМСКИ ПОЖАРИ

Експерти од Шумската служба на САД неколку дена ги обучуваат ренџерите од Националниот парк „Шар Планина“ и претставниците од Центарот за управување и ...
ПОЖАРИТЕ НА ШАР ПЛАНИНА И ВО МАВРОВО СТАВЕНИ ПОД КОНТРОЛА

ПОЖАРИТЕ НА ШАР ПЛАНИНА И ВО МАВРОВО СТАВЕНИ ПОД КОНТРОЛА

Пожарите во националните паркови Шар Планина и Маврово станаа секојдневие. Само што ќе се изгасне еден пожар, набрзо се појавува друг. Ренџерските слу ...
ГРЧКАТА ВЛАДА ИМ НУДИ БЕСПЛАТНИ ОДМОРИ НА ИЛЈАДНИЦИ ТУРИСТИ КОИ ЛАНИ БЕГАА ОД ПОЖАРИТЕ НА РОДОС

ГРЧКАТА ВЛАДА ИМ НУДИ БЕСПЛАТНИ ОДМОРИ НА ИЛЈАДНИЦИ ТУРИСТИ КОИ ЛАНИ БЕГАА ОД ПОЖАРИТЕ НА РОДОС

Девет месеци по катастрофалните пожари на Родос, Грција почна да им нуди бесплатен одмор на илјадници туристи кои лани беа принудени да бегаат од огно ...
СО ДОНАЦИЈА ОД ХОЛАНДИЈА ЌЕ СЕ ПОШУМУВААТ ДЕЛОВИ ОД НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА

СО ДОНАЦИЈА ОД ХОЛАНДИЈА ЌЕ СЕ ПОШУМУВААТ ДЕЛОВИ ОД НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА

Холандската организација „Грин стејст“ и Националниот парк „Шар Планина“ денеска потпишаа договор со кој Холанѓаните ќе донираат средства со кои ќе се ...
ЛАНИ ДВЕ ЖРТВИ ВО ПОЖАРИТЕ ВО ВЕЛЕШКО, ЧИЈ БРОЈ Е ВО ПОРАСТ ПО ЧЕТИРИ ГОДИНИ ОПАЃАЊЕ

ЛАНИ ДВЕ ЖРТВИ ВО ПОЖАРИТЕ ВО ВЕЛЕШКО, ЧИЈ БРОЈ Е ВО ПОРАСТ ПО ЧЕТИРИ ГОДИНИ ОПАЃАЊЕ

Зголемен е бројот на интервенции на велешките пожарникари, 269 лани наспроти 234, што е за 35 повеќе отколку во 2022 година. Ова се однесува на терито ...
ПОЖАРНИКАРИТЕ ОД ЈУГОИСТОКОТ ДОБИЈА ДРОНОВИ СО ТЕРМАЛНИ КАМЕРИ ЗА РАНА ДЕТЕКЦИЈА НА ШУМСКИ ПОЖАРИ

ПОЖАРНИКАРИТЕ ОД ЈУГОИСТОКОТ ДОБИЈА ДРОНОВИ СО ТЕРМАЛНИ КАМЕРИ ЗА РАНА ДЕТЕКЦИЈА НА ШУМСКИ ПОЖАРИ

Пожарникарите од Југоистокот добија беспилотни летала со термални камери за рана детекција на шумски пожари. Леталата може да се контролираат на далеч ...
СОЈУЗОТ НА ИЗВИДНИЦИ И ВОЛОНТЕРИ ОД „ТЕЛЕКОМ“ ЗАСАДИЈА 10.000 ДРВЦА НА ОПОЖАРЕНИТЕ ПОВРШИНИ ВО ДЕЛЧЕВСКО

СОЈУЗОТ НА ИЗВИДНИЦИ И ВОЛОНТЕРИ ОД „ТЕЛЕКОМ“ ЗАСАДИЈА 10.000 ДРВЦА НА ОПОЖАРЕНИТЕ ПОВРШИНИ ВО ДЕЛЧЕВСКО

Волонтери од Телеком и од Сојузот на извидници, заедно со Национални шуми засадија дрвjа во Источниот регион. Насадени се нови 10. 000 дрвца на површи ...
НА 72 ГОДИНИ, ОЏАЧАРOT ЦРНГАРОВ ИМ ПРКОСИ И НА ГОДИНИТЕ И НА ВИСОЧИНИТЕ

НА 72 ГОДИНИ, ОЏАЧАРOT ЦРНГАРОВ ИМ ПРКОСИ И НА ГОДИНИТЕ И НА ВИСОЧИНИТЕ

Со стартот на грејната сезона, 72-годишниот оџачар Јосе Црнгаров од Струмица речиси и да нема слободен ден. Со својот велосипед и потребната опрема за ...
1 2 3 15 10 / 150 НАПИСИ