Таг: пожарникари

1 2 3 10 10 / 95 НАПИСИ
КУМАНОВСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ ЌЕ ПРИМААТ ПОВИЦИ ЗА ПОЖАРИ ПРЕКУ НОВА МОБИЛНА АПЛИКАЦИЈА

КУМАНОВСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ ЌЕ ПРИМААТ ПОВИЦИ ЗА ПОЖАРИ ПРЕКУ НОВА МОБИЛНА АПЛИКАЦИЈА

Граѓаните на Куманово наскоро ќе добијат можност да пријават пожар преку апликација која се инсталира на мобилен телефон. Доколку забележат пожар, осо ...
ВО ЕДЕН ДЕН ИЗГОРЕА ДВЕ КУЌИ ВО ТЕТОВСКО ПОРАДИ НЕИСЧИСТЕНИ ОЏАЦИ

ВО ЕДЕН ДЕН ИЗГОРЕА ДВЕ КУЌИ ВО ТЕТОВСКО ПОРАДИ НЕИСЧИСТЕНИ ОЏАЦИ

Во Тетовскиот регион во пожар изгореа два куќи. Едната беше целосно пеплосана, а кај втората изгоре покривот. И во двата случаи немаше жртви ниту повр ...
ЕДИНСТВЕНАТА ЖЕНА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧ ВО ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА, СТОЈКА АНТОВА, Е ДЕЛ ОД ПЕТЧЛЕНАТА ЖЕНСКА ЕКИПА НА ДОБРОВОЛНОТО ПРОТИВПОЖАРНО ДРУШТВО ОД КОЧАНИ

ЕДИНСТВЕНАТА ЖЕНА ПЛАНИНАРСКИ ВОДИЧ ВО ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА, СТОЈКА АНТОВА, Е ДЕЛ ОД ПЕТЧЛЕНАТА ЖЕНСКА ЕКИПА НА ДОБРОВОЛНОТО ПРОТИВПОЖАРНО ДРУШТВО ОД КОЧАНИ

Доброволното противпожарно друштво од Кочани, формирано еден месец по големиот пожар што го зафати градот во 2021 година, денес брои над 50 активни чл ...
ВЧЕРА ТЕТОВСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ ИЗВЛЕКЛЕ ПРЕЖИВЕАНА ЖЕНА, А ДЕНЕС 20 МРТВИ ПОД УРНАТА ЗГРАДА ВО АДИЈАМАН ВО ТУРЦИЈА

ВЧЕРА ТЕТОВСКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ ИЗВЛЕКЛЕ ПРЕЖИВЕАНА ЖЕНА, А ДЕНЕС 20 МРТВИ ПОД УРНАТА ЗГРАДА ВО АДИЈАМАН ВО ТУРЦИЈА

Тетовските пожарникари неколку дена напорно работат на пронаоѓање на преживеани жители во градот Адијаман кој се наоѓа во југоисточниот дел на Турција ...
АДИЈАМЕН Е РАЗУРНАТ, СПАСУВАВМЕ ВО УРНАТА ДЕСЕТКАТНИЦА, НО НЕ НАЈДОВМЕ ПРЕЖИВЕАНИ, ВЕЛАТ СТРУМИЧКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ КОИ ПОМАГААТ ВО ТУРЦИЈА

АДИЈАМЕН Е РАЗУРНАТ, СПАСУВАВМЕ ВО УРНАТА ДЕСЕТКАТНИЦА, НО НЕ НАЈДОВМЕ ПРЕЖИВЕАНИ, ВЕЛАТ СТРУМИЧКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ КОИ ПОМАГААТ ВО ТУРЦИЈА

Струмичките пожарникари и спасители кои се дел од Републичките сили за заштита и спасување при Дирекцијата за заштита на Македонија, од вчера се во Ад ...
ТУРСКИТЕ СТУДЕНТИ ПО МЕДИЦИНА ВО ШТИП ЌЕ БИДАТ ОСЛОБОДЕНИ ОД ОБВРСКИ ЗА ДА ПОМАГААТ ВО ТУРЦИЈА, А ЌЕ ЗАМИНАТ И ПЕТМИНА ШТИПСКИ ПОЖАРНИКАРИ

ТУРСКИТЕ СТУДЕНТИ ПО МЕДИЦИНА ВО ШТИП ЌЕ БИДАТ ОСЛОБОДЕНИ ОД ОБВРСКИ ЗА ДА ПОМАГААТ ВО ТУРЦИЈА, А ЌЕ ЗАМИНАТ И ПЕТМИНА ШТИПСКИ ПОЖАРНИКАРИ

Организацијата на студентите по медицина СОМА покрена иницијатива за приспособување на термините за полагање испити за студентите од Турција кои студи ...
ТЕТОВСКИ ПОЖАРНИКАРИ ЗАМИНАА ЗА ТУРЦИЈА ДА ПОМОГНАТ ВО СПРАВУВАЊЕТО СО ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ЗЕМЈОТРЕСОТ

ТЕТОВСКИ ПОЖАРНИКАРИ ЗАМИНАА ЗА ТУРЦИЈА ДА ПОМОГНАТ ВО СПРАВУВАЊЕТО СО ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ЗЕМЈОТРЕСОТ

Општина Тетово и Територијалната противпожарна единица испратија специјализирана екипа пожарникари во Турција. Тетовските пожарникари, кои се обучени ...
ПОЖАРНИКАРИ ОД СТРУМИЦА ОДАТ ЗА ТУРЦИЈА, ЗЕЛС ПОВИКА СИТЕ ОПШТИНИ ДА ПРАТАТ ПОМОШ ПО КАТАСТРОФАЛНИОТ ЗЕМЈОТРЕС

ПОЖАРНИКАРИ ОД СТРУМИЦА ОДАТ ЗА ТУРЦИЈА, ЗЕЛС ПОВИКА СИТЕ ОПШТИНИ ДА ПРАТАТ ПОМОШ ПО КАТАСТРОФАЛНИОТ ЗЕМЈОТРЕС

Осум пожарникари од Струмица ќе заминат во Турција за помош по катастрофалниот земјотрес. Пожарникарите се дел од тимот за пребарување и спасување од ...
ЧЕТВРТА ГОДИНА ПО РЕД СЕ НАМАЛУВА БРОЈОТ НА ИНТЕРВЕНЦИИ НА ВЕЛЕШКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ

ЧЕТВРТА ГОДИНА ПО РЕД СЕ НАМАЛУВА БРОЈОТ НА ИНТЕРВЕНЦИИ НА ВЕЛЕШКИТЕ ПОЖАРНИКАРИ

Осетно е намелен бројот на интервенции на велешките пожарникари во 2022 година. Во текот изминатите 12 месеци Противпожарната единица во Велес имала 2 ...
ДОБРОВОЛНИТЕ ПРОТИВПОЖАРНИ ДРУШТВА ОД ДОЈРАН И КОНЧЕ НЕМААТ ДОВОЛНО ОПРЕМА И ВОЗИЛА, А ПРВИ ИЗЛЕГУВААТ НА ТЕРЕН

ДОБРОВОЛНИТЕ ПРОТИВПОЖАРНИ ДРУШТВА ОД ДОЈРАН И КОНЧЕ НЕМААТ ДОВОЛНО ОПРЕМА И ВОЗИЛА, А ПРВИ ИЗЛЕГУВААТ НА ТЕРЕН

Иако располагаме со минимална опрема и застарени возила од донации, секогаш први интервенираме при пожари, велат волонтерите од двете доброволни проти ...
1 2 3 10 10 / 95 НАПИСИ