Таг: пратенички мандат

СПОРЕД УСТАВОТ, ГРУЕВСКИ ВЕЌЕ НЕ Е ПРАТЕНИК ОТИ НЕОПРАВДАНО ОТСУСТВУВА НАД 6 МЕСЕЦИ, СОБРАНИЕТО САМО ТРЕБА ДА ГО УТВРДИ ОДЗЕМАЊЕТО НА МАНДАТОТ

СПОРЕД УСТАВОТ, ГРУЕВСКИ ВЕЌЕ НЕ Е ПРАТЕНИК ОТИ НЕОПРАВДАНО ОТСУСТВУВА НАД 6 МЕСЕЦИ, СОБРАНИЕТО САМО ТРЕБА ДА ГО УТВРДИ ОДЗЕМАЊЕТО НА МАНДАТОТ

Место Собранието уште веднаш да се повика на Уставот и задачата што му ја дава, опозицијата и власта се подготвуваат за маратонски седници, како на Ко ...
ОПАШ ОД БИК

ОПАШ ОД БИК

1 Тоа дека пратеникот Павле Богоевски си е кабает што прекршил закон и купувал нелегални сустанци не е спорно. Самиот си призна и треба да си ја носи ...
ПОКРЕНАТА Е ПОСТАПКА ЗА НЕДОАЃАЊЕТО НА ГРУЕВСКИ НА РАБОТА ШЕСТ МЕСЕЦИ ВО СОБРАНИЕТО

ПОКРЕНАТА Е ПОСТАПКА ЗА НЕДОАЃАЊЕТО НА ГРУЕВСКИ НА РАБОТА ШЕСТ МЕСЕЦИ ВО СОБРАНИЕТО

Претседателот на Собранието Талат Џафери ја известил Комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања дека пратеникот во азил Никола Груевски ше ...
ТАЛАТ ЏАФЕРИ ОД УТРЕ МОЖЕ ДА ПОБАРА ОДЗЕМАЊЕ НА МАНДАТОТ НА ПРАТЕНИКОТ ВО АЗИЛ НИКОЛА ГРУЕВСКИ

ТАЛАТ ЏАФЕРИ ОД УТРЕ МОЖЕ ДА ПОБАРА ОДЗЕМАЊЕ НА МАНДАТОТ НА ПРАТЕНИКОТ ВО АЗИЛ НИКОЛА ГРУЕВСКИ

Пратеникот од ВМРО-ДПМНЕ во азил Никола Груевски денеска навршил шест месеци неоправдано отсуство на работното место, со што го исполнил условот за да ...
ГРУЕВСКИ ОСТАНУВА ПРАТЕНИК

ГРУЕВСКИ ОСТАНУВА ПРАТЕНИК

Собранието не му го одзеде пратеничкиот мандат на Никола Груевски, бидејќи на денешното гласање немаше двотретинско мнозинство. За одземање на мандато ...
МАНДАТНО-ИМУНИТЕТНАТА КОМИСИЈА МУ ПРЕДЛОЖИ НА СОБРАНИЕТО ДА ГЛАСА ЗА ОДЗЕМАЊЕ НА ПРАТЕНИЧКИОТ МАНДАТ НА ГРУЕВСКИ

МАНДАТНО-ИМУНИТЕТНАТА КОМИСИЈА МУ ПРЕДЛОЖИ НА СОБРАНИЕТО ДА ГЛАСА ЗА ОДЗЕМАЊЕ НА ПРАТЕНИЧКИОТ МАНДАТ НА ГРУЕВСКИ

Со 5 гласа „за“, Комисијата за деловнички и мандатно-имунитетни прашања донесе одлука да му предложи на Собранието да гласа за одземање на мандатот на ...
ГРУЕВСКИ ЌЕ ОСТАНЕ ПРАТЕНИК И НЕ СЕ ЗНАЕ КОГА ЌЕ ОДИ ВО ЗАТВОР

ГРУЕВСКИ ЌЕ ОСТАНЕ ПРАТЕНИК И НЕ СЕ ЗНАЕ КОГА ЌЕ ОДИ ВО ЗАТВОР

За одземањето на пратеничкиот мандат на Никола Груевски нема да се расправа денеска, бидејќи седницата на собраниската Комисија за деловнички и мандат ...
ЏАФЕРИ ГО ПРЕПРАТИ ПИСМОТО ОД СУДОТ ЗА ОДЗЕМАЊЕ НА МАНДАТОТ НА ГРУЕВСКИ ДО ПАВЛЕ БОГОЕВСКИ, ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА МАНДАТНО-ИМУНИТЕТНАТА КОМИСИЈА

ЏАФЕРИ ГО ПРЕПРАТИ ПИСМОТО ОД СУДОТ ЗА ОДЗЕМАЊЕ НА МАНДАТОТ НА ГРУЕВСКИ ДО ПАВЛЕ БОГОЕВСКИ, ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА МАНДАТНО-ИМУНИТЕТНАТА КОМИСИЈА

Претседателот на Собранието Талат Џафери го препрати писмото од Основниот суд Скопје 1 по правосилната пресуда за пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груе ...
8 / 8 НАПИСИ