Таг: радиоактивен

НАУЧНИЦИТЕ ВО ЈУЖНА АФРИКА ВБРИЗГАА РАДИОАКТИВНИ ИЗОТОПИ ВО РОГОВИТЕ НА НОСОРОЗИТЕ ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ЛОВОКРАДСТВОТО

НАУЧНИЦИТЕ ВО ЈУЖНА АФРИКА ВБРИЗГАА РАДИОАКТИВНИ ИЗОТОПИ ВО РОГОВИТЕ НА НОСОРОЗИТЕ ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ ЛОВОКРАДСТВОТО

Научниците од Јужна Африка инјектирале радиоактивен материјал во роговите на 20 носорози, како дел од истражувачки проект чија цел е да се намали лово ...
КРАДЕВМЕ РУСКО ГОРИВО ЗА ДА СПРЕЧИМЕ КАТАСТРОФА ВО ЧЕРНОБИЛ, ВЕЛАТ РАБОТНИЦИТЕ ВО НУКЛЕАРКАТА

КРАДЕВМЕ РУСКО ГОРИВО ЗА ДА СПРЕЧИМЕ КАТАСТРОФА ВО ЧЕРНОБИЛ, ВЕЛАТ РАБОТНИЦИТЕ ВО НУКЛЕАРКАТА

Попладнето на 24 февруари, на првиот ден од инвазијата, руските сили го опколија Чернобил со тенкови и оклопни возила, влегувајќи во Украина од белору ...
РАДИОАКТИВНИОТ КОБАЛТ ОД КЛИНИКАТА ЗА РАДИОТЕРАПИЈА И ОНКОЛОГИЈА ИЗВЕЗЕН ВО УНГАРИЈА

РАДИОАКТИВНИОТ КОБАЛТ ОД КЛИНИКАТА ЗА РАДИОТЕРАПИЈА И ОНКОЛОГИЈА ИЗВЕЗЕН ВО УНГАРИЈА

Отстранет е кобалтот кој е радиоактивен извор на јонизирачко зрачење од Клиниката за радиотерапија и онкологија. Дирекцијата за радијациона сигурност ...
3 / 3 НАПИСИ