Таг: разбојништво

ТОНИ МАНЏА ДОБИ 13 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА РАЗБОЈНИШТВОТО ВО КАЗИНО ВО ГЕВГЕЛИЈА

ТОНИ МАНЏА ДОБИ 13 ГОДИНИ ЗАТВОР ЗА РАЗБОЈНИШТВОТО ВО КАЗИНО ВО ГЕВГЕЛИЈА

Тони Кечев (40) од Гевгелија, познат како Манџа, доби неправосилна казна затвор од 13 години за кривичните дела разбојништво и недозволено држење огне ...
АКО ИМАВ ПУШКА, ЌЕ ГИ УБИЕВ СИТЕ ШТО МЕ АПСЕА, КАЖА ТОНИ МАНЏА НА СУДЕЊЕТО ВО ВЕЛЕС

АКО ИМАВ ПУШКА, ЌЕ ГИ УБИЕВ СИТЕ ШТО МЕ АПСЕА, КАЖА ТОНИ МАНЏА НА СУДЕЊЕТО ВО ВЕЛЕС

Ако имав пушка кога ме апсеа, како што тврди обвинителството, ќе пукав и ќе ги убиев сите, око да не ми трепне. Вака се бранеше Тони Кечев познат како ...
НА ОБВИНЕТИОТ ДЕДО ЉУБЕ НЕМА ДА МУ СЕ СУДИ ЗА УБИСТВО, ЗАШТО ВО САМООДБРАНА ГИ ЗАСТРЕЛАЛ ДВАЈЦАТА РАЗБОЈНИЦИ

НА ОБВИНЕТИОТ ДЕДО ЉУБЕ НЕМА ДА МУ СЕ СУДИ ЗА УБИСТВО, ЗАШТО ВО САМООДБРАНА ГИ ЗАСТРЕЛАЛ ДВАЈЦАТА РАЗБОЈНИЦИ

Љубомир Митев (79) од кратовското село Којково, кој пред шест години смртно застрела двајца разбојници кои беа провалиле во неговиот дом и го малтрети ...
СО ГОДИНИ НОЌЕ НИ КРАДАТ ОД ТЕЗГИТЕ И НИКОЈ НИШТО НЕ ПРЕЗЕМА, ВЕЛАТ КУМАНОВСКИТЕ ПАЗАРЏИИ

СО ГОДИНИ НОЌЕ НИ КРАДАТ ОД ТЕЗГИТЕ И НИКОЈ НИШТО НЕ ПРЕЗЕМА, ВЕЛАТ КУМАНОВСКИТЕ ПАЗАРЏИИ

Пазарџиите од зеленото пазарче на булеварот Октомвриска револуција во Куманово се жалат дека со години нивните тезги се мета на крадци во ноќните часо ...
ТРОЈЦАТА МАЛОЛЕТНИЦИ ОД ВЕЛЕС КОИ НАТЕПАА И ОГРАБИЈА ЈАПОНСКИ ТУРИСТИ ОСУДЕНИ НА ШЕСТ ГОДИНИ ЗАТВОР И ПОПРАВЕН ДОМ

ТРОЈЦАТА МАЛОЛЕТНИЦИ ОД ВЕЛЕС КОИ НАТЕПАА И ОГРАБИЈА ЈАПОНСКИ ТУРИСТИ ОСУДЕНИ НА ШЕСТ ГОДИНИ ЗАТВОР И ПОПРАВЕН ДОМ

Шест години затвор за деца и воспитно-поправен дом за малолетници добија трите деца од Велес, кои пролетоска нападнаа јапонски туристи. Ова е првостеп ...
ОБВИНЕТ ВО СУДНИЦА СИ ЈА МАВАЛ ГЛАВАТА ОД МАСА, ПА СКОКНАЛ ДА ГО ТЕПА ТУЖИТЕЛОТ ВО ВЕЛЕС

ОБВИНЕТ ВО СУДНИЦА СИ ЈА МАВАЛ ГЛАВАТА ОД МАСА, ПА СКОКНАЛ ДА ГО ТЕПА ТУЖИТЕЛОТ ВО ВЕЛЕС

Тензично беше на судењето на обвинетиот Орце Миленковски (40)  од Куманово денес во Основниот суд во Велес, кому му се суди за разбојништво и тешка кр ...
ПО 5 ГОДИНИ ЌЕ ПОЧНЕ СУДЕЊЕТО НА ДЕДО ЉУБЕ, КОЈ ВО СВОЈАТА КУЌА ЗАСТРЕЛА ДВАЈЦА РАЗБОЈНИЦИ

ПО 5 ГОДИНИ ЌЕ ПОЧНЕ СУДЕЊЕТО НА ДЕДО ЉУБЕ, КОЈ ВО СВОЈАТА КУЌА ЗАСТРЕЛА ДВАЈЦА РАЗБОЈНИЦИ

Во јануари наредната година, во Основниот суд Куманово ќе започне судската постапка против Љубомир Митев (78) од кратовското село Којково, кој во само ...
7 / 7 НАПИСИ