Таг: Рената Дескоска

1 5 6 767 / 67 НАПИСИ
ОСНОВЦИТЕ ВЕЌЕ НЕМА ДА ОДРАБОТУВААТ ВО САБОТА, НАЈАВИ МИНИСТЕРКАТА ДЕСКОСКА

ОСНОВЦИТЕ ВЕЌЕ НЕМА ДА ОДРАБОТУВААТ ВО САБОТА, НАЈАВИ МИНИСТЕРКАТА ДЕСКОСКА

Бројот на наставни денови нема да биде фиксен, за да се избегне одработување на часови во саботите, предвидуваат измените и дополнувањата на Законот з ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЌЕ ДЕЛИ И ДО 5.000 ЕВРА НА ОСНОВЦИ И СРЕДНОШКОЛЦИ ЗА НАУЧНИ ПРОЕКТИ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЌЕ ДЕЛИ И ДО 5.000 ЕВРА НА ОСНОВЦИ И СРЕДНОШКОЛЦИ ЗА НАУЧНИ ПРОЕКТИ

Со буџет од 1,5 милиони денари Министерството за образование и наука ќе финансира научно истражувачки проекти од областа на природните и техничките на ...
ОСНОВЦИТЕ ЈАДАТ НЕКВАЛИТЕТНА ХРАНА, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЌЕ КАЗНУВА ЗА НЕПОЧИТУВАЊЕ НА СТАНДАРДИТЕ

ОСНОВЦИТЕ ЈАДАТ НЕКВАЛИТЕТНА ХРАНА, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЌЕ КАЗНУВА ЗА НЕПОЧИТУВАЊЕ НА СТАНДАРДИТЕ

Министерството за образование ќе прави законски измени со кои што ќе се воведат казни за непочитување на правилникот за стандардите за исхрана и за об ...
ПРОМОВИРАН РЕЧНИК ЗА ИЗУЧУВАЊЕ МАКЕДОНСКИ И АЛБАНСКИ ЈАЗИК

ПРОМОВИРАН РЕЧНИК ЗА ИЗУЧУВАЊЕ МАКЕДОНСКИ И АЛБАНСКИ ЈАЗИК

За полесно изучување на македонскиот и албанскиот јазик, денеска беше промовиран речник на македонско-албански и албанско-македонски јазик. Двонасо ...
МИНИСТЕРКАТА ДЕСКОСКА ЌЕ ГО ПОВЛЕЧЕ УЧЕБНИКОТ ПО ОПШТЕСТВО ЗА 4. ОДДЕЛЕНИЕ ОТИ Е ДИСКРИМИНАТОРСКИ КОН ДЕЦАТА ОД ЕДНОРОДИТЕЛСКИ СЕМЕЈСТВА

МИНИСТЕРКАТА ДЕСКОСКА ЌЕ ГО ПОВЛЕЧЕ УЧЕБНИКОТ ПО ОПШТЕСТВО ЗА 4. ОДДЕЛЕНИЕ ОТИ Е ДИСКРИМИНАТОРСКИ КОН ДЕЦАТА ОД ЕДНОРОДИТЕЛСКИ СЕМЕЈСТВА

Министерката за образование Рената Дескоска денеска ќе го повлече учебникот за 4-то одделение по предметот Општество, каде децата треба да донесат фот ...
СТУДЕНТИТЕ ДОБИЈА СТРУЈА, ДОЛГОТ НА ДОМОТ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ ЌЕ СЕ ПЛАЌА НА РАТИ

СТУДЕНТИТЕ ДОБИЈА СТРУЈА, ДОЛГОТ НА ДОМОТ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ ЌЕ СЕ ПЛАЌА НА РАТИ

ЕВН Македонија потврди дека синоќа е исклучена струјата во студентскиот дом „Гоце Делчев“, но не даде информaции колкави се долговите за неплатена, а ...
ЕКСТЕРНО НЕМА ДА ИМА, ИЗЈАВИ ПРЕДЛОЖЕНАТА МИНИСТЕРКА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ДЕСКОСКА

ЕКСТЕРНО НЕМА ДА ИМА, ИЗЈАВИ ПРЕДЛОЖЕНАТА МИНИСТЕРКА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ДЕСКОСКА

Предложената министерка за образование Рената Дескоска кажа дека годинава нема да има екстерно тестирање на прес-конференција во Собранието. Пратеничк ...
1 5 6 767 / 67 НАПИСИ