Таг: ренџери

ШУМАРИ ОД САД ГИ ОБУЧУВААТ ВРАБОТЕНИТЕ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „ШАР ПЛАНИНА“ ЗА ГАСЕЊЕ ШУМСКИ ПОЖАРИ

ШУМАРИ ОД САД ГИ ОБУЧУВААТ ВРАБОТЕНИТЕ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „ШАР ПЛАНИНА“ ЗА ГАСЕЊЕ ШУМСКИ ПОЖАРИ

Експерти од Шумската служба на САД неколку дена ги обучуваат ренџерите од Националниот парк „Шар Планина“ и претставниците од Центарот за управување и ...
ЧЕТВОРИЦА РЕНЏЕРИ ОД НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „ШАР ПЛАНИНА“ САМИ ГО ИЗГАСНАА ШУМСКИОТ ПОЖАР НАД ТЕТОВСКОТО СЕЛО ЈЕЛОВЈАНЕ

ЧЕТВОРИЦА РЕНЏЕРИ ОД НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК „ШАР ПЛАНИНА“ САМИ ГО ИЗГАСНАА ШУМСКИОТ ПОЖАР НАД ТЕТОВСКОТО СЕЛО ЈЕЛОВЈАНЕ

Вчера доцна попладне избил шумски пожар во реонот на село Јеловјане на Шар Планина. Горела ниска вегетација, но постоела опасност тој да се прошири и ...
ЕВРОПСКИОТ ЕЛЕН Е ГОРДОСТ НА ГАЛИЧИЦА, ВЕЛАТ РЕНЏЕРИТЕ ЧУВАРИ НА НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК

ЕВРОПСКИОТ ЕЛЕН Е ГОРДОСТ НА ГАЛИЧИЦА, ВЕЛАТ РЕНЏЕРИТЕ ЧУВАРИ НА НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК

Чистиот планински воздух и прекрасната снежна глетка на надморска височина од 1600 метри на локалитетот „Косто Бачило“ во Националниот парк Галичица ј ...
НЕ ОСТАВАЈТЕ ЃУБРЕ И НЕ ГИ ОШТЕТУВАЈТЕ БИЛКИТЕ КОГА ГИ СОБИРАТЕ, АПЕЛИРААТ РЕНЏЕРИТЕ ОД ПЕЛИСТЕР

НЕ ОСТАВАЈТЕ ЃУБРЕ И НЕ ГИ ОШТЕТУВАЈТЕ БИЛКИТЕ КОГА ГИ СОБИРАТЕ, АПЕЛИРААТ РЕНЏЕРИТЕ ОД ПЕЛИСТЕР

Собирачите на лековити, ароматични, овошни и шумски билки се вљубеници во Националниот парк Пелистер и не ги оштетуваат растенијата, но некои од нив т ...
РЕНЏЕРИТЕ НА АРМ ОСВОИЈА СРЕБРЕН МЕДАЛ НА НАЈТЕШКАТА ВОЕНА ВЕЖБА ВО БРИТАНИЈА ВО КОНКУРЕНЦИЈА НА 138 ТИМОВИ

РЕНЏЕРИТЕ НА АРМ ОСВОИЈА СРЕБРЕН МЕДАЛ НА НАЈТЕШКАТА ВОЕНА ВЕЖБА ВО БРИТАНИЈА ВО КОНКУРЕНЦИЈА НА 138 ТИМОВИ

Ренџерите на македонската армија  освоија второ место и сребрениот медал на натпреварите на вежбата во Обединетото Кралство „Камбриска патрола 2018“, ...
5 / 5 НАПИСИ