Таг: садници

ИСЕЧЕН ДРВОРЕД ОД 14 МЛАДИ САДНИЦИ ВО ПОЛИЦИСКИ ЧАС, НА 100 МЕТРИ ОД СТАНИЦАТА НА СВР ВЕЛЕС

ИСЕЧЕН ДРВОРЕД ОД 14 МЛАДИ САДНИЦИ ВО ПОЛИЦИСКИ ЧАС, НА 100 МЕТРИ ОД СТАНИЦАТА НА СВР ВЕЛЕС

За време на полициски час, исечени се 14 млади садници од дрворед на улицата АСНОМ во Велес, а сторителот е засега непознат. На стотина метри од место ...
СО ЗАСАДЕНИТЕ 15.000 ДРВЈА И ДЕКОРАТИВНИ САДНИЦИ МУ ДАДОВМЕ НОВ ЛИК НА СКОПЈЕ, ВЕЛАТ ОД „ПАРКОВИ И ЗЕЛЕНИЛО“

СО ЗАСАДЕНИТЕ 15.000 ДРВЈА И ДЕКОРАТИВНИ САДНИЦИ МУ ДАДОВМЕ НОВ ЛИК НА СКОПЈЕ, ВЕЛАТ ОД „ПАРКОВИ И ЗЕЛЕНИЛО“

Околу 15.000 дрвја и садници се засадени долж скопските булевари, улици и паркови во есенската акција за зазеленување на градот. Од ЈП „Паркови и зеле ...
ЗГРАДАТА НА ДОМ НА ГРАДЕЖНИЦИ ВО СКОПЈЕ ЌЕ ДОБИЕ ЗЕЛЕН ПОКРИВ

ЗГРАДАТА НА ДОМ НА ГРАДЕЖНИЦИ ВО СКОПЈЕ ЌЕ ДОБИЕ ЗЕЛЕН ПОКРИВ

Град Скопје со поддршка на УНДП почна со изградба на зелен покрив на зградата на Дом на градежници во Скопје. Ова е втор зелен покрив кој се прави во ...
ДРВОРЕДИ ЗА НОВИТЕ БУЛЕВАРИ И ПАРКОВИ СО ЕСЕНСКАТА АКЦИЈА ЗА ЗАЗЕЛЕНУВАЊЕ НА СКОПЈЕ, НАЈАВУВААТ ОД „ПАРКОВИ И ЗЕЛЕНИЛО“

ДРВОРЕДИ ЗА НОВИТЕ БУЛЕВАРИ И ПАРКОВИ СО ЕСЕНСКАТА АКЦИЈА ЗА ЗАЗЕЛЕНУВАЊЕ НА СКОПЈЕ, НАЈАВУВААТ ОД „ПАРКОВИ И ЗЕЛЕНИЛО“

Кон почетокот на ноември Град Скопје и ЈП „Паркови и зеленило“ ќе ја спроведат есенската акција за садење нови дрвја низ градот. Поради пандемијата на ...
СЕ ЗАФАТИЈА СКОРО СИТЕ ЗАСАДЕНИ ДРВЈА ВО ПОШУМУВАЊЕ НА ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ, ПОЛЕВАЊЕТО Е НАЈТЕШКИОТ ДЕЛ 

СЕ ЗАФАТИЈА СКОРО СИТЕ ЗАСАДЕНИ ДРВЈА ВО ПОШУМУВАЊЕ НА ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ, ПОЛЕВАЊЕТО Е НАЈТЕШКИОТ ДЕЛ 

Од акцијата за пошумување на Езеро Младост изведена кон крајот на ланската година, опстанале најголем дел од новозасадените садници, соопштија од лока ...
ЗАСАДЕНИ 400 САДНИЦИ ВО ЧЕСТ НА ПОЧИНАТИТЕ ПЛАНИНАРИ КАЛИНА И АЛЕКСАНДАР

ЗАСАДЕНИ 400 САДНИЦИ ВО ЧЕСТ НА ПОЧИНАТИТЕ ПЛАНИНАРИ КАЛИНА И АЛЕКСАНДАР

На површина од илјада квадратни метри се посадија садници од шумата „Калина и Александар“, која е во формирање. Таа се наоѓа на 600 метри надморска ви ...
УКРАДЕНИ САДНИЦИТЕ ЗАСАДЕНИ ВЧЕРА ПРЕД ПОЛИКЛИНИКАТА „ЧАИР“

УКРАДЕНИ САДНИЦИТЕ ЗАСАДЕНИ ВЧЕРА ПРЕД ПОЛИКЛИНИКАТА „ЧАИР“

Преку ноќ исчезнаа украсните садници што екипите на ЈП „Паркови и зеленило“ ги засадиле вчера пред поликлиниката „Чаир“. Како што објави Град Скопј ...
УКРАДЕНИ БОРЧИЊАТА ШТО БИТОЛСКИ УЧЕНИЦИ СИ ГИ ЗАСАДИJA ВО УЧИЛИШНИОТ ДВОР

УКРАДЕНИ БОРЧИЊАТА ШТО БИТОЛСКИ УЧЕНИЦИ СИ ГИ ЗАСАДИJA ВО УЧИЛИШНИОТ ДВОР

Несовесни граѓани откорнаа и украдоа борчиња што ги имаа засадено ученици од основното училиште „Коле Канински“ од Битола. Борчињата успеаја да фатат ...
ЈАСЕНИ НА МЕСТОТО НА ПАЛМИТЕ НА КЕЈ, ГРАД СКОПЈЕ ГОДИНАВА ЌЕ ЗАСАДИ 10.000 ДРВЈА

ЈАСЕНИ НА МЕСТОТО НА ПАЛМИТЕ НА КЕЈ, ГРАД СКОПЈЕ ГОДИНАВА ЌЕ ЗАСАДИ 10.000 ДРВЈА

На местото на палмите кои се исушија на кејот на реката Вардар, до Музејот на ВМРО, Град Скопје денеска засади јасени. Во рамките на акцијата на Градо ...
ОД ГРАДСКИОТ ПАРК ВО ВЕЛЕС УКРАДЕНИ 31 САДНИЦА ДРВЈА

ОД ГРАДСКИОТ ПАРК ВО ВЕЛЕС УКРАДЕНИ 31 САДНИЦА ДРВЈА

Од Градскиот парк во Велес изминативе два дена украдени се 31 штотуку засадена садница дрвја. Првиот ден украдени биле 16, а вториот 15 садници зимзел ...
10 / 10 НАПИСИ