Таг: санација

1 2 3 10 / 26 НАПИСИ
ЗАПОЧНА САНАЦИЈАТА НА ОДРОНОТ ОД ШТИПСКАТА ТВРДИНА ИСАР, КОЈ ЈА ЗАТРУПА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА

ЗАПОЧНА САНАЦИЈАТА НА ОДРОНОТ ОД ШТИПСКАТА ТВРДИНА ИСАР, КОЈ ЈА ЗАТРУПА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА

ЈП „Стипион“ ја започна санацијата на големиот одрон од тврдината Исар, што се случи пред четири месеци, кога врз пешачката патека паднаа над 200 кубн ...
ЗАВРШЕНА САНАЦИЈАТА НА ВЕЛЕШКИ ТЕАТАР КОЈ 6 ГОДИНИ РАБОТЕШЕ БЕЗ ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ

ЗАВРШЕНА САНАЦИЈАТА НА ВЕЛЕШКИ ТЕАТАР КОЈ 6 ГОДИНИ РАБОТЕШЕ БЕЗ ТЕХНИЧКИ ПРИЕМ

Повеќе од половина година не се играат претстави на сцената на велешкиот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“, зашто се извршуваат градежни зафати ...
СЕ САНИРААТ ИСКРШЕНИТЕ ДАСКИ НА ПАТЕКИТЕ ОД МУЗЕЈОТ НА ВОДА ВО ОХРИД

СЕ САНИРААТ ИСКРШЕНИТЕ ДАСКИ НА ПАТЕКИТЕ ОД МУЗЕЈОТ НА ВОДА ВО ОХРИД

Музеј на вода во Заливот на коските кај Градиште ќе биде безбеден за посетителите. Во тек се активностите за санација на оштетените делови, статичко з ...
ВО ДРАМСКИ ТЕАТАР ПРЕТСТАВИ САМО НА МАЛАТА СЦЕНА, ДОДЕКА НЕ СЕ САНИРА ПРОКИСНАТИОТ ПОКРИВ

ВО ДРАМСКИ ТЕАТАР ПРЕТСТАВИ САМО НА МАЛАТА СЦЕНА, ДОДЕКА НЕ СЕ САНИРА ПРОКИСНАТИОТ ПОКРИВ

Во Драмски театар во Скопје претстави ќе може да се играат само на малата сцена, а режисерот Коле Ангеловски ќе продолжи со пробите за новата претстав ...
ВОДА ПАК ПРОТЕЧЕ ОД КРОВОТ НА ДРАМСКИ ТЕАТАР И БЛИЗУ КАБЛИ, ОТКАЖАНА ВЕЧЕРАШНАТА ПРЕТСТАВА

ВОДА ПАК ПРОТЕЧЕ ОД КРОВОТ НА ДРАМСКИ ТЕАТАР И БЛИЗУ КАБЛИ, ОТКАЖАНА ВЕЧЕРАШНАТА ПРЕТСТАВА

Од врнежите, вчера повторно протече кровот на Драмски театар, и тоа над сцената, како и во близина на струјните кола во објектот, вели за САКАМДАКАЖАМ ...
СТЕФОСКА И КОСТАДИНОВА АПЕЛИРАА ДО КОМПАНИИТЕ ЗА ПОДДРШКА НА НУБ „СВ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“, ЧУВАРОТ НА НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО

СТЕФОСКА И КОСТАДИНОВА АПЕЛИРАА ДО КОМПАНИИТЕ ЗА ПОДДРШКА НА НУБ „СВ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“, ЧУВАРОТ НА НАЦИОНАЛНОТО БОГАТСТВО

На 1 ноември почнува санацијата на една од читалните во Националната универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“, а следната година и покривот, на ...
САРАЈОТ НА НИЈАЗИ БЕГ ВО РЕСЕН СТАР ЕДЕН ВЕК, ПО 39 ГОДИНИ ДОБИ ДРЖАВНИ ПАРИ ЗА ЦЕЛОСНА САНАЦИЈА

САРАЈОТ НА НИЈАЗИ БЕГ ВО РЕСЕН СТАР ЕДЕН ВЕК, ПО 39 ГОДИНИ ДОБИ ДРЖАВНИ ПАРИ ЗА ЦЕЛОСНА САНАЦИЈА

На хорор филм наликува поткровјето на Сарајот на Нијази бег, нарекуван и ресенскиот Версај, еден од највелелепните објекти на Балканот, граден во неок ...
ОПШТИНА ЦЕНТАР ДАВА СУБВЕНЦИИ ЗА МЕНУВАЊЕ НА ПОКРИВИ И ЛИФТОВИ НА ЗГРАДИ

ОПШТИНА ЦЕНТАР ДАВА СУБВЕНЦИИ ЗА МЕНУВАЊЕ НА ПОКРИВИ И ЛИФТОВИ НА ЗГРАДИ

Општина Центар објави оглас за доделување субвенции за поправка на покриви или лифтови на згради. Субвенцијата ќе биде во висина од 30 отсто од вкупна ...
ДВЕ И ПОЛ ГОДИНИ ПО ОДРОНОТ ЗАВРШИ САНАЦИЈАТА НА КАРПАТА ЦУЦКА КАЈ ВЕЛЕС, СО МЕТОД ШТО ДОСЕГА НЕ БИЛ ПРИМЕНЕТ ВО ЗЕМЈАТА

ДВЕ И ПОЛ ГОДИНИ ПО ОДРОНОТ ЗАВРШИ САНАЦИЈАТА НА КАРПАТА ЦУЦКА КАЈ ВЕЛЕС, СО МЕТОД ШТО ДОСЕГА НЕ БИЛ ПРИМЕНЕТ ВО ЗЕМЈАТА

Откако осум месеци мораа да патуваат по автопат и по 15-ина километри повеќе за да стигнат до работните места, утринското и попладневното патешествие ...
ПОЧНА САНАЦИЈАТА НА КАРПАТА ЦУЦКА КАЈ ВЕЛЕС ОД КОЈА ПРЕД ДВЕ ГОДИНИ ПАДНАА 25 ТОНИ КАМЕЊА

ПОЧНА САНАЦИЈАТА НА КАРПАТА ЦУЦКА КАЈ ВЕЛЕС ОД КОЈА ПРЕД ДВЕ ГОДИНИ ПАДНАА 25 ТОНИ КАМЕЊА

Две години по големиот одрон, започна да се санираат карпите од Цуцка на влезот во Велес. Градежните зафати опфаќаат и поправка на регионалниот пат Ве ...
1 2 3 10 / 26 НАПИСИ