Таг: Шар Планина

1 2 3 4 10 / 36 НАПИСИ
ТЕТОВСКИТЕ ПЛАНИНАРИ ВО АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ШАР ПЛАНИНА СОБРАА 15 ВРЕЌИ ОТПАД

ТЕТОВСКИТЕ ПЛАНИНАРИ ВО АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ШАР ПЛАНИНА СОБРАА 15 ВРЕЌИ ОТПАД

Планинарите од четири планинарски клубови од Тетово организираа акција за чистење на Шар Планина од сметот кој е расфрлан долж планинските патеки. Акц ...
СНЕГ НАВРНА НА ПОПОВА ШАПКА

СНЕГ НАВРНА НА ПОПОВА ШАПКА

На Шар Планина ноќеска наврна снег, прекривка дебела од 10-20 сантиметери, а толку снег тука немаше ниту во јануари. Сепак, овој снег е мек и не е доб ...
ПОЧИНА СЛИКАРОТ И ИСТРАЖУВАЧ НА ШАРА АЛЕКСАНДАР НАСТЕСКИ

ПОЧИНА СЛИКАРОТ И ИСТРАЖУВАЧ НА ШАРА АЛЕКСАНДАР НАСТЕСКИ

Почина сликарот и истражувач Александар В. Настески од Тетово, соопшти семејството. Имаше 74 години. Настески е еден од истражувачите на карпестата ...
ОТКАКО 17 МЕСЕЦИ БЕШЕ ЕДИНСТВЕН ВРАБОТЕН ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА, ДИРЕКТОРОТ ИБРАХИМ ДЕХАРИ ДОБИ ДВАЈЦА ШУМАРСКИ ИНЖЕНЕРИ

ОТКАКО 17 МЕСЕЦИ БЕШЕ ЕДИНСТВЕН ВРАБОТЕН ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА, ДИРЕКТОРОТ ИБРАХИМ ДЕХАРИ ДОБИ ДВАЈЦА ШУМАРСКИ ИНЖЕНЕРИ

Поминаа 17 месеци откако почна да работи Националниот парк „Шар Планина“, и целиот овој период институцијата работеше само со еден вработен, директоро ...
ЕДЕН ПЛАНИНАР ПОЧИНА, А ДРУГ ТЕШКО ПОВРЕДЕН ПРИ ПАД ВО ПРОВАЛИЈА НА ТИТОВ ВРВ, ПРИ СПАСУВАЊЕТО ПОВРЕДЕН И КОМАНДИРОТ ОД СПЕЦИЈАЛНАТА ЕДИНИЦА НА МВР

ЕДЕН ПЛАНИНАР ПОЧИНА, А ДРУГ ТЕШКО ПОВРЕДЕН ПРИ ПАД ВО ПРОВАЛИЈА НА ТИТОВ ВРВ, ПРИ СПАСУВАЊЕТО ПОВРЕДЕН И КОМАНДИРОТ ОД СПЕЦИЈАЛНАТА ЕДИНИЦА НА МВР

Двајца планинари кои во текот на вчерашниот се водеа како исчезнати во реонот на Титов Врв на Шар Планина се пронајдени. Едниот планинар починал при п ...
ЖИТЕЛИТЕ НА ШАРПЛАНИНСКОТО СЕЛО ЈЕЛОВЈАНЕ СЕ ЖАЛАТ ДЕКА ИМ СЕ ЗАБРАНУВА ДА СЕЧАТ ДРВА НА СВОИТЕ ИМОТИ, ОД НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ИМ ОДГОВАРААТ ДЕКА НЕМААТ ИМОТНИ ЛИСТОВИ

ЖИТЕЛИТЕ НА ШАРПЛАНИНСКОТО СЕЛО ЈЕЛОВЈАНЕ СЕ ЖАЛАТ ДЕКА ИМ СЕ ЗАБРАНУВА ДА СЕЧАТ ДРВА НА СВОИТЕ ИМОТИ, ОД НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ИМ ОДГОВАРААТ ДЕКА НЕМААТ ИМОТНИ ЛИСТОВИ

Жителите на тетовското село Јеловјане се жалат дека не им се дозволува да сечат од шумата за обезбедување дрва за огрев за лични потреби. Оваа забрана ...
ИАКО ПОМИНА ПОВЕЌЕ ОД ЕДНА ГОДИНА ОД ПРОГЛАСУВАЊЕТО, НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА РАБОТИ САМО СО ЕДЕН ВРАБОТЕН

ИАКО ПОМИНА ПОВЕЌЕ ОД ЕДНА ГОДИНА ОД ПРОГЛАСУВАЊЕТО, НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА РАБОТИ САМО СО ЕДЕН ВРАБОТЕН

Пред нешто повеќе од една година Шар Планина беше прогласена за Национален парк, но досега во оваа установа има само еден вработен, а тоа е директорот ...
СЕ ЧИСТАТ ДИВИТЕ ДЕПОНИИ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА

СЕ ЧИСТАТ ДИВИТЕ ДЕПОНИИ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА

Со механизација и работници се чистат дивите депонии во националниот парк Шар Планина. Активностите опфаќаат чистење на 16 диви депонии во Општина Тет ...
ТЕТОВЕЦОТ НАДИР МУРСЕЛИ ВО ЕДЕН ДЕН ГИ ИСКАЧИ ТРИТЕ НАЈВИСОКИ ВРВА НА ШАР ПЛАНИНА

ТЕТОВЕЦОТ НАДИР МУРСЕЛИ ВО ЕДЕН ДЕН ГИ ИСКАЧИ ТРИТЕ НАЈВИСОКИ ВРВА НА ШАР ПЛАНИНА

Тетовскиот алпинист Надир Мурсели постигна невообичаен подвиг: успеа за помалку од 24 часа да се искачи на трите највисоки врва на Шар Планина, Титов ...
ПЛАНИНАРСКИОТ КЛУБ „ЉУБОТЕН“ ОТВОРИ ИНФО ЦЕНТАР ЗА ШАР ПЛАНИНА ВО ТЕТОВО

ПЛАНИНАРСКИОТ КЛУБ „ЉУБОТЕН“ ОТВОРИ ИНФО ЦЕНТАР ЗА ШАР ПЛАНИНА ВО ТЕТОВО

Планинарскиот клуб „Љуботен“ од Тетово го отвори Инфо центарот за Шар Планина, каде што посетителите ќе можат да ги добијат бараните информации за пла ...
1 2 3 4 10 / 36 НАПИСИ