Таг: штрајк

1 8 9 1097 / 97 НАПИСИ
ПРОФЕСОРИТЕ ВО КУМАНОВСКОТО СРЕДНО „ПЕРО НАКОВ“ ШТРАЈКУВААТ ОТИ ИМ ДОЦНИ ПЛАТАТА

ПРОФЕСОРИТЕ ВО КУМАНОВСКОТО СРЕДНО „ПЕРО НАКОВ“ ШТРАЈКУВААТ ОТИ ИМ ДОЦНИ ПЛАТАТА

Професорите од прва смена во средното стручно училиште „Перо Наков“ од Куманово денеска започнаа предупредувачки штрајк затоа што им доцни платата. ...
ПРОФЕСОРИТЕ ОД ТЕТОВСКАТА ГИМНАЗИЈА ШТРАЈКУВААТ ПОРАДИ ОДЛУКАТА ДА СЕ РАБОТИ ВО ТРИ СМЕНИ

ПРОФЕСОРИТЕ ОД ТЕТОВСКАТА ГИМНАЗИЈА ШТРАЈКУВААТ ПОРАДИ ОДЛУКАТА ДА СЕ РАБОТИ ВО ТРИ СМЕНИ

Професорите од гимназијата во Тетово од денеска се излезени на штрајк, како последица на одлуката на управата на гимназијата, која соопшти дека од 07. ...
ДИРЕКТОРКА ЗАДУШИЛА ШТРАЈК НА ВРАБОТЕНИ ВО ЦЕНТРИТЕ ЗА СОЦИЈАЛНА РАБОТА

ДИРЕКТОРКА ЗАДУШИЛА ШТРАЈК НА ВРАБОТЕНИ ВО ЦЕНТРИТЕ ЗА СОЦИЈАЛНА РАБОТА

Директорката на меѓуопштинскиот центар за социјална работа на Град Скопје, Билјана Јарчевска минатата недела задушила штрајк на вработените во центр ...
ПО СЕКРЕТАРИТЕ, И БЛАГАЈНИЦИТЕ МУ СЕ СПРОТИВСТАВИЈА НА СУДСКИОТ СОВЕТ

ПО СЕКРЕТАРИТЕ, И БЛАГАЈНИЦИТЕ МУ СЕ СПРОТИВСТАВИЈА НА СУДСКИОТ СОВЕТ

Судскиот совет ја преиначил наредбата до сите претседатели на судови во Македонија да изготват поединечни решенија за казни од 40 отсто од плата за се ...
СУДСКА БЛОКАДА – ШТРАЈКУВАAТ И ТИЕ ШТО ТРЕБА ДА ГИ НАПИШАТ КАЗНИТЕ ЗА СУДСКИТЕ ШТРАЈКУВАЧИ

СУДСКА БЛОКАДА – ШТРАЈКУВАAТ И ТИЕ ШТО ТРЕБА ДА ГИ НАПИШАТ КАЗНИТЕ ЗА СУДСКИТЕ ШТРАЈКУВАЧИ

Судскиот совет сака да ги казни штрајкувачите од судската администрација со преполовување на платите, ама нема кој да ги напише решенијата за намалени ...
НА ШТРАЈКУВАЧИТЕ ОД СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ИМ СЕ ЗАКАНУВААТ СО 40 ОТСТО НАМАЛЕНА ПЛАТА

НА ШТРАЈКУВАЧИТЕ ОД СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ИМ СЕ ЗАКАНУВААТ СО 40 ОТСТО НАМАЛЕНА ПЛАТА

Судскиот буџетски совет побарал да се намали платата на штрајкувачите во судската администрација.  Вчера попладне во сите судови е испратен факс во ко ...
И СИНДИКАТОТ НА ДИПЛОМАТИТЕ ЈА ПОДДРЖА СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

И СИНДИКАТОТ НА ДИПЛОМАТИТЕ ЈА ПОДДРЖА СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

Под закана дека ќе добијат само 60 отсто од мајската плата, како казна зашто протестираат, претставници на УПОЗ и на вработените во судската администр ...
1 8 9 1097 / 97 НАПИСИ