Таг: СОНК

1 2 3 4 20 / 36 НАПИСИ
МАТУРАНТИТЕ КОИ САКААТ ДА СТУДИРААТ ВО СТРАНСТВО ЌЕ ГИ ПРОБИЈАТ РОКОВИТЕ ПОРАДИ ШТРАЈКОТ, ПРЕДУПРЕДУВА СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ

МАТУРАНТИТЕ КОИ САКААТ ДА СТУДИРААТ ВО СТРАНСТВО ЌЕ ГИ ПРОБИЈАТ РОКОВИТЕ ПОРАДИ ШТРАЈКОТ, ПРЕДУПРЕДУВА СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ

Сојузот на средношколци апелира за брзо решавање на прашањето меѓу Владата и СОНК преку интензивирање на преговорите за претстојниот период и бара да ...
ШТРАЈКОТ ПРОДОЛЖУВА, ВЛАДАТА ГИ ЗАПЛАШУВА НАСТАВНИЦИТЕ ДЕКА НЕМА ДА ЗЕМАТ ЦЕЛА ПЛАТА, КАЖА СОНК

ШТРАЈКОТ ПРОДОЛЖУВА, ВЛАДАТА ГИ ЗАПЛАШУВА НАСТАВНИЦИТЕ ДЕКА НЕМА ДА ЗЕМАТ ЦЕЛА ПЛАТА, КАЖА СОНК

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) нема да го прекине штајкот и во наредните денови наставниците и вработените во градинките ...
НЕ Е ПРИТИСОК, НИТУ УЦЕНА ТОА ШТО НАСТАВНИЦИТЕ КОИ ШТРАЈКУВААТ НЕМА ДА ЗЕМАТ ПЛАТА, ТАКОВ Е ЗАКОНОТ, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ТРЕНЧЕВСКА

НЕ Е ПРИТИСОК, НИТУ УЦЕНА ТОА ШТО НАСТАВНИЦИТЕ КОИ ШТРАЈКУВААТ НЕМА ДА ЗЕМАТ ПЛАТА, ТАКОВ Е ЗАКОНОТ, РЕЧЕ МИНИСТЕРКАТА ТРЕНЧЕВСКА

Не се работи ниту за притисок, ниту за уцена, се работи за почитување на Законот за работни односи и Колективниот договор, кажа министерката за труд и ...
ВЛАДАТА ГО ПОВИКА СОНК ДА ПРИФАТИ ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ОД 10 ОТСТО И ДЕЦАТА ДА СЕ ВРАТАТ ВО УЧИЛИШТАТА И ГРАДИНКИТЕ

ВЛАДАТА ГО ПОВИКА СОНК ДА ПРИФАТИ ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ОД 10 ОТСТО И ДЕЦАТА ДА СЕ ВРАТАТ ВО УЧИЛИШТАТА И ГРАДИНКИТЕ

Владата на денешната седница ги задолжи Министерството за образование и наука, Министерството за труд и социјална политика и Министерството за финанси ...
НАСТАВНИЦИТЕ И ВРАБОТЕНИТЕ ВО ГРАДИНКИТЕ КОИ ШТРАЈКУВААТ НЕМА ДА ЗЕМАТ ПЛАТА, ЌЕ ИМ БИДАТ ПЛАТЕНИ САМО ПРИДОНЕСИ, ТАКА Е ПРЕДВИДЕНО СО КОЛЕКТИВНИОТ ДОГОВОР

НАСТАВНИЦИТЕ И ВРАБОТЕНИТЕ ВО ГРАДИНКИТЕ КОИ ШТРАЈКУВААТ НЕМА ДА ЗЕМАТ ПЛАТА, ЌЕ ИМ БИДАТ ПЛАТЕНИ САМО ПРИДОНЕСИ, ТАКА Е ПРЕДВИДЕНО СО КОЛЕКТИВНИОТ ДОГОВОР

Наставниците, негувателките и воспитувачките во градинките кои штрајкуваат нема да земат плата, туку ќе им бидат платени само придонеси. Како што сооп ...
СОНК УЦЕНУВА ВО УСЛОВИ НА СВЕТСКА ЕКОНОМСКА КРИЗА, ВЕЛИ КОВАЧЕВСКИ ОТКАКО БЕШЕ ОДБИЕНА ПОНУДАТА ЗА ПОКАЧУВАЊЕ ОД 10 ОТСТО

СОНК УЦЕНУВА ВО УСЛОВИ НА СВЕТСКА ЕКОНОМСКА КРИЗА, ВЕЛИ КОВАЧЕВСКИ ОТКАКО БЕШЕ ОДБИЕНА ПОНУДАТА ЗА ПОКАЧУВАЊЕ ОД 10 ОТСТО

СОНК реши да продолжи уцени кои се единствено на штета на образованието на учениците и им го отежнува секојдневието на родителите, вели премиерот Дими ...
СОНК ГО ПРОДОЛЖУВА ШТРАЈКОТ, ЈА ОДБИ ПОНУДАТА ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ЗА 10%

СОНК ГО ПРОДОЛЖУВА ШТРАЈКОТ, ЈА ОДБИ ПОНУДАТА ЗА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ЗА 10%

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) ја одби понудата на Владата и продолжува со генералниот штрајк во градинките и во основни ...
МИНИСТЕРОТ ШАЌИРИ ПОБАРА ШТРАЈКОТ ДА ПРЕКИНЕ И ДЕЦАТА ДА СЕ ВРАТАТ ВО УЧИЛИШТЕ, ОД СОНК ВЕЛАТ ТОА ЌЕ БИДЕ КОГА ЌЕ ИМ СЕ ПОКАЧАТ ПЛАТИТЕ

МИНИСТЕРОТ ШАЌИРИ ПОБАРА ШТРАЈКОТ ДА ПРЕКИНЕ И ДЕЦАТА ДА СЕ ВРАТАТ ВО УЧИЛИШТЕ, ОД СОНК ВЕЛАТ ТОА ЌЕ БИДЕ КОГА ЌЕ ИМ СЕ ПОКАЧАТ ПЛАТИТЕ

Министерот за образование Јетон Шаќири денеска ги повика наставниците да го прекинат штрајкот и учениците од понеделник да се вратат на училиште. По ч ...
СОНК ВЕЛИ ДЕКА ШТРАЈКУВААТ 25 ИЛЈАДИ ВРАБОТЕНИ ВО УЧИЛИШТА И ГРАДИНКИ, ШТРАЈКОТ ПРОДОЛЖУВА И УТРЕ

СОНК ВЕЛИ ДЕКА ШТРАЈКУВААТ 25 ИЛЈАДИ ВРАБОТЕНИ ВО УЧИЛИШТА И ГРАДИНКИ, ШТРАЈКОТ ПРОДОЛЖУВА И УТРЕ

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) вели дека според нивните сознанија се штрајкува во сите основни и средни училишта и во гр ...
ПОЧНА ШТРАЈКОТ ВО УЧИЛИШТАТА И ГРАДИНКИТЕ, ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ПОВИКАА ДА СЕ НАЈДЕ ДОГОВОР ВО НАЈБРЗ МОЖЕН РОК

ПОЧНА ШТРАЈКОТ ВО УЧИЛИШТАТА И ГРАДИНКИТЕ, ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ПОВИКАА ДА СЕ НАЈДЕ ДОГОВОР ВО НАЈБРЗ МОЖЕН РОК

Претседателот на Самостојниот синдикат за образование, наука и култура (СОНК) Јаким Неделков вели дека во најголем дел од училиштата и градинките се ш ...
1 2 3 4 20 / 36 НАПИСИ