Таг: СОНК

1 2 3 436 / 36 НАПИСИ
СОНК НЕ ПРИФАЌА 10% ПОГОЛЕМИ ПЛАТИ ОД АПРИЛ И НАЈАВИ ПРЕКИН НА НАСТАВАТА НА 11 НОЕМВРИ, ЗАЕВ БАРА ДА ПРОДОЛЖАТ ПРЕГОВОРИТЕ

СОНК НЕ ПРИФАЌА 10% ПОГОЛЕМИ ПЛАТИ ОД АПРИЛ И НАЈАВИ ПРЕКИН НА НАСТАВАТА НА 11 НОЕМВРИ, ЗАЕВ БАРА ДА ПРОДОЛЖАТ ПРЕГОВОРИТЕ

Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) не го прифати предлогот на Министерството за образование и Владата за зголемување на платите во дејн ...
АДЕМИ ВЕЛИ УЧЕБНАТА ГОДИНА ПОЧНА ВО ПОВЕЌЕТО УЧИЛИШТА, СИНДИКАТОТ ВЕЛИ ПОВЕЌЕТО ШТРАЈКУВАЛЕ

АДЕМИ ВЕЛИ УЧЕБНАТА ГОДИНА ПОЧНА ВО ПОВЕЌЕТО УЧИЛИШТА, СИНДИКАТОТ ВЕЛИ ПОВЕЌЕТО ШТРАЈКУВАЛЕ

Во дел од основните и средните училишта денеска се примаа ученици, а дел не работеа, по одлуката на Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) ...
НАСТАВНИЦИТЕ УТРЕ ЌЕ ШТРАЈКУВААТ, НЕМА ДА ГИ ПРИМАТ ДЕЦАТА ВО УЧИЛИШТАТА, ВЕЛАТ ОД СОНК

НАСТАВНИЦИТЕ УТРЕ ЌЕ ШТРАЈКУВААТ, НЕМА ДА ГИ ПРИМАТ ДЕЦАТА ВО УЧИЛИШТАТА, ВЕЛАТ ОД СОНК

Наставниците утре нема да ги примат децата во училиштата, велат од Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) најавувајќи го утрешниот предупре ...
СОНК ПРОТЕСТИРАШЕ ПРЕД ВЛАДАТА ЗА ПОГОЛЕМИ ПЛАТИ, К15 И ПРОТИВ ПРИТИСОЦИ НА РАБОТНО МЕСТО

СОНК ПРОТЕСТИРАШЕ ПРЕД ВЛАДАТА ЗА ПОГОЛЕМИ ПЛАТИ, К15 И ПРОТИВ ПРИТИСОЦИ НА РАБОТНО МЕСТО

Синдикатот за образование и наука денес пет минути до дванаесет протестираше Владата со барање да престане притисокот од раководните органи во јавните ...
ГОДИНАВА ЌЕ ВРАБОТИМЕ 200 НЕГУВАТЕЛКИ И ВОСПИТУВАЧКИ ВО ГРАДИНКИTE, НЕДОСТИГААТ 2.000, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА

ГОДИНАВА ЌЕ ВРАБОТИМЕ 200 НЕГУВАТЕЛКИ И ВОСПИТУВАЧКИ ВО ГРАДИНКИTE, НЕДОСТИГААТ 2.000, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА

Министерството за труд и социјална политика вели дека годинава ќе вработи 200 нови воспитувачки и негувателки во детските градинки, откако денес Самос ...
МЕСТО ДА ОТПУШТААТ ИСКУСНИ, НЕКА ВРАБОТУВААТ И НОВИ ВО ГРАДИНКИТЕ ОТИ ФАЛИ КАДАР, РЕАГИРА СИНДИКАТОТ

МЕСТО ДА ОТПУШТААТ ИСКУСНИ, НЕКА ВРАБОТУВААТ И НОВИ ВО ГРАДИНКИТЕ ОТИ ФАЛИ КАДАР, РЕАГИРА СИНДИКАТОТ

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура на Македонија (СОНК) денес во соопштение до јавноста остро реагира на непродолжување на договори ...
1 2 3 436 / 36 НАПИСИ