Таг: спомен костурница

ДВОЈНО СКОКНА ЦЕНАТА ЗА КОМЕРЦИЈАЛНО КОРИСТЕЊЕ НА СПОМЕН-КУЌИТЕ НА ВЕЛЕШКИОТ МУЗЕЈ И СПОМЕН-КОСТУРНИЦАТА

ДВОЈНО СКОКНА ЦЕНАТА ЗА КОМЕРЦИЈАЛНО КОРИСТЕЊЕ НА СПОМЕН-КУЌИТЕ НА ВЕЛЕШКИОТ МУЗЕЈ И СПОМЕН-КОСТУРНИЦАТА

Корисниците на услугите на велешките спомен-музеи за фотографирање и снимање за комерцијални цели ќе плаќаат повисок надомест. Со одлука на Советот на ...
СO 190 ИЛЈАДИ ЕВРА ЗА ПРЕКУГРАНИЧНА СОРАБОТКА ЌЕ СЕ УРЕДУВА ПРОСТОРОТ ОКОЛУ СПОМЕН-КОСТУРНИЦАТА ВО КУМАНОВО

СO 190 ИЛЈАДИ ЕВРА ЗА ПРЕКУГРАНИЧНА СОРАБОТКА ЌЕ СЕ УРЕДУВА ПРОСТОРОТ ОКОЛУ СПОМЕН-КОСТУРНИЦАТА ВО КУМАНОВО

Со средства добиени преку проект на ЕУ за прекугранична соработка на Куманово и Гњилане, ќе се уредува комплексот околу Спомен-костурницата во Куманов ...
ВЕЛЕС САКА СО ЕВРОПСКИ ПАРИ И ГРЧКИ ПАРТНЕРИ ДА ГРАДИ КЕЈ НА ВАРДАР

ВЕЛЕС САКА СО ЕВРОПСКИ ПАРИ И ГРЧКИ ПАРТНЕРИ ДА ГРАДИ КЕЈ НА ВАРДАР

Општина Велес со европски пари сака да гради кеј на Вардар и да ја осветли Спомен костурницата. Минатата недела завршил процесот на апликација и ло ...
ВЕЛЕШКАТА СПОМЕН КОСТУРНИЦА ГО ЧУВА НАЈГОЛЕМИОТ МАКЕДОНСКИ МОЗАИК НА МАЗЕВ

ВЕЛЕШКАТА СПОМЕН КОСТУРНИЦА ГО ЧУВА НАЈГОЛЕМИОТ МАКЕДОНСКИ МОЗАИК НА МАЗЕВ

Најголемиот мозаик во Македонија е тој на Петар Мазев, кој се наоѓа на површина од 220 метри квадратни во Спомен костурницата на паднатите борци  и гр ...
УНИШТЕНА СПОМЕН КОСТУРНИЦАТА НА ПАДНАТИТЕ БОРЦИ ОД НОБ ВО НЕГОТИНО

УНИШТЕНА СПОМЕН КОСТУРНИЦАТА НА ПАДНАТИТЕ БОРЦИ ОД НОБ ВО НЕГОТИНО

Во катастрофална состојба е Спомен-костурницата во Неготино, иако претходната власт лани ветуваше дека ќе го реновира и среди тој дел на градот. Споме ...
ПРОСЛАВА ПРЕД УНИШТЕНАТА СПОМЕН КОСТУРНИЦА ВО КУМАНОВО

ПРОСЛАВА ПРЕД УНИШТЕНАТА СПОМЕН КОСТУРНИЦА ВО КУМАНОВО

Со целосно уништени или оштетeни споменици Куманово ја слави 25 годишнината од независноста на државата. Граѓаните кои што денеска отидоа да положат ц ...
6 / 6 НАПИСИ