Таг: средношколци

1 2 3 5 10 / 44 НАПИСИ
СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ СО 4 БАРАЊА ЗА ДРЖАВНАТА МАТУРА, МЕЃУ КОИ ПРОМЕНА НА ТЕРМИН ПОРАДИ ДУХОВДЕН

СОЈУЗОТ НА СРЕДНОШКОЛЦИ СО 4 БАРАЊА ЗА ДРЖАВНАТА МАТУРА, МЕЃУ КОИ ПРОМЕНА НА ТЕРМИН ПОРАДИ ДУХОВДЕН

Сојузот на средношколци на денешното Генерално собрание усвои четири барања по однос на државната матура, меѓу кои и поместување на првиот термин за п ...
ДЕЛ ОД СРЕДНОШКОЛЦИТЕ СО ПРОТЕСТ БАРАА КРАТЕЊЕ НА МАТЕРИЈАЛОТ ЗА ДРЖАВНА МАТУРА

ДЕЛ ОД СРЕДНОШКОЛЦИТЕ СО ПРОТЕСТ БАРАА КРАТЕЊЕ НА МАТЕРИЈАЛОТ ЗА ДРЖАВНА МАТУРА

„Бараме материјалот за државна матура да биде скратен, со оглед на тоа што го поминавме низ овие 4 години. Поминавме низ онлајн настава, низ дојави за ...
ЛАГА Е ДЕКА ВО ГРАДСКИОТ ПАРК ВО СКОПЈЕ СЕ НАЈДЕНИ СРЕДНОШКОЛЦИ ПОЧИНАТИ ОД ДРОГА, ВЕЛИ МВР

ЛАГА Е ДЕКА ВО ГРАДСКИОТ ПАРК ВО СКОПЈЕ СЕ НАЈДЕНИ СРЕДНОШКОЛЦИ ПОЧИНАТИ ОД ДРОГА, ВЕЛИ МВР

Министерството за внатрешни работи денеска ги демантираше вестите дека во Градскиот парк во Скопје се најдени починати средношколци поради употреба на ...
СРЕДНОШКОЛЦИ ОД СТРУМИЦА НА ЧАСОВИТЕ ПО ПРАКТИКА НАПРАВИЈА 960 ШКАФЧИЊА ЗА КНИГИ И ГИ ДАДОА ВО ОСНОВНО ШКОЛО

СРЕДНОШКОЛЦИ ОД СТРУМИЦА НА ЧАСОВИТЕ ПО ПРАКТИКА НАПРАВИЈА 960 ШКАФЧИЊА ЗА КНИГИ И ГИ ДАДОА ВО ОСНОВНО ШКОЛО

Учениците од дрвопреработувачката струка од средното училиште „Никола Карев“ од Струмица опремија цело основно училиште со шкафчиња за  децата. Шкафчи ...
И ДЕНЕСКА ЗАКАНИ ЗА БОМБИ ВО СКОПСКИТЕ СРЕДНИ УЧИЛИШТА

И ДЕНЕСКА ЗАКАНИ ЗА БОМБИ ВО СКОПСКИТЕ СРЕДНИ УЧИЛИШТА

Повторно се испратени закани за поставена бомба во дел од скопските средни училишта. Утрово околу 9.30 часот во СВР Скопје е пријавено дека на електро ...
СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ОД МОГИЛА ГУБАТ ОД НАСТАВА ОТИ НЕМААТ БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ И МОРА САМИ ДА ПЛАЌААТ ДА СТИГНАТ ДО ШКОЛО

СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ОД МОГИЛА ГУБАТ ОД НАСТАВА ОТИ НЕМААТ БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ И МОРА САМИ ДА ПЛАЌААТ ДА СТИГНАТ ДО ШКОЛО

Учениците од пелагониската Општина Могила кои учат средно училиште во Битола се оставени без бесплатен школски превоз, а од некои села нема ни редовна ...
ПОЛИТИЧКИТЕ БЛОКАДИ НА ЗАКОНОТ СЕ НЕХУМАНИ КОН ДЕЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТИ, ВЛАДАТА ДА НАЈДЕ ИТНО РЕШЕНИЕ ЗА ОБРАЗОВНИ АСИСТЕНТИ ЗА СРЕДНОШКОЛЦИТЕ, БАРА ХЕЛСИНШКИОТ КОМИТЕТ

ПОЛИТИЧКИТЕ БЛОКАДИ НА ЗАКОНОТ СЕ НЕХУМАНИ КОН ДЕЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТИ, ВЛАДАТА ДА НАЈДЕ ИТНО РЕШЕНИЕ ЗА ОБРАЗОВНИ АСИСТЕНТИ ЗА СРЕДНОШКОЛЦИТЕ, БАРА ХЕЛСИНШКИОТ КОМИТЕТ

Хелсиншкиот комитет за човекови права ги повик Владата и Собранието да ги донесат потребните измени на Законот за средно образование, со кои ќе се рег ...
БЕСПЛАТЕН АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ ЗА СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ОД СКОПЈЕ И ЗА ЛЕТНИОТ РАСПУСТ

БЕСПЛАТЕН АВТОБУСКИ ПРЕВОЗ ЗА СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ОД СКОПЈЕ И ЗА ЛЕТНИОТ РАСПУСТ

Средношколците од Скопје и за време на летниот распуст ќе се возат бесплатно во автобусите од јавниот превоз. На денешната седница на Советот на Град ...
НОВОTO ПРИВАТНО СРЕДНО ШКОЛО „МЕЃУНАРОДНО УЧИЛИШТЕ СКОПЈЕ“ ДОДЕЛУВА СТИПЕНДИИ ЗА УПИС

НОВОTO ПРИВАТНО СРЕДНО ШКОЛО „МЕЃУНАРОДНО УЧИЛИШТЕ СКОПЈЕ“ ДОДЕЛУВА СТИПЕНДИИ ЗА УПИС

Новото приватно средно училиште „Меѓународно училиште Скопје“, за учебната 2022/2023 година ќе додели една целосна и 10 делумни стипендии за упис во п ...
НОВО ПРИВАТНО СРЕДНО УЧИЛИШТЕ – ОД ПОНЕДЕЛНИК ДО СРЕДА ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ ЗА ИДНИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ ВО „МЕЃУНАРОДНО УЧИЛИШТЕ СКОПЈЕ“

НОВО ПРИВАТНО СРЕДНО УЧИЛИШТЕ – ОД ПОНЕДЕЛНИК ДО СРЕДА ОТВОРЕНИ ДЕНОВИ ЗА ИДНИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ ВО „МЕЃУНАРОДНО УЧИЛИШТЕ СКОПЈЕ“

Од септември во Скопје се отвора ново приватно средно училиште - „Меѓународно училиште Скопје“, во просториите на Центарот за странски јазици во скопс ...
1 2 3 5 10 / 44 НАПИСИ