Таг: Студенчишки канал

1 2 10 / 14 НАПИСИ
ВО СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ ВО ОХРИД СЕ ПОЈАВИЈА ПОНТОНИ, НЕ СЕ ЗНАЕ ЧИИ СЕ

ВО СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ ВО ОХРИД СЕ ПОЈАВИЈА ПОНТОНИ, НЕ СЕ ЗНАЕ ЧИИ СЕ

Се појавија понтони на просторот кај Студенчишкиот канал во Охрид наменет за сидрење на пловни објекти, кој на времено користење му е даден на ЈП „Бил ...
ВО КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА КАЈ ОХРИД ЗАКУПЕНИ СИТЕ МЕСТА ЗА ГЛИСЕРИ И ЈАХТИ ЗА ОВА ЛЕТО

ВО КАНАЛОТ СТУДЕНЧИШТА КАЈ ОХРИД ЗАКУПЕНИ СИТЕ МЕСТА ЗА ГЛИСЕРИ И ЈАХТИ ЗА ОВА ЛЕТО

Осумдесет сопственици на глисери и јахти се пријавиле во ЈП „Билјанини извори” за да обезбедат место за закотвување на своите пловила во каналот Студе ...
ЈП „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ” ГО ПРЕЗЕДЕ СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ КАДЕ СЕ ЗАКОТВУВААТ ПЛОВНИ ОБЈЕКТИ

ЈП „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ” ГО ПРЕЗЕДЕ СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ КАДЕ СЕ ЗАКОТВУВААТ ПЛОВНИ ОБЈЕКТИ

Јавното претпријатие „Билјанини Извори" го презеде на времено користење, стопанисување и одржување градежното земјиште наменето за закотвување на плов ...
И БРОДОТ „ИЛИНДЕН“ КОЈ ПОТОНА ПРЕД 10 ГОДИНИ, ИЗВАДЕН Е ОД СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ

И БРОДОТ „ИЛИНДЕН“ КОЈ ПОТОНА ПРЕД 10 ГОДИНИ, ИЗВАДЕН Е ОД СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ

И бродот „Илинден“ вчера беше изваден од Студенчишкиот канал и е лоциран во близина на охридскиот брег, ама на суво. Акцијата ја изведе Капетанијата, ...
ВО СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ ПЛИВА НАФТА, ИСЧЕЗНАА РИБИТЕ 

ВО СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ ПЛИВА НАФТА, ИСЧЕЗНАА РИБИТЕ 

Во Студенчишкиот канал во Охрид и по неколку дена од потонувањето на бродот „Лихнида“ плива нафта. Нафтената дамка ја има зафатено средината на канало ...
ПОТОНА БРОД ВО СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ И СЕ ИЗЛЕА НАФТА

ПОТОНА БРОД ВО СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ И СЕ ИЗЛЕА НАФТА

Во Студенчишкиот канaл денеска потона брод од чиј резервоар се излеа поголема количина нафта, која плива по водата. Од Капетанијата на македонските ...
ОХРИД ЗА ПРВ ПАТ ЌЕ ПОЧНЕ СО НАПЛАТА ЗА ЧУВАЊЕ НА ЈАХТИТЕ ВО СТУДЕНЧИШТА, ЕДРИЛИЦИТЕ ЌЕ СЕ ЗАКОТВУВААТ БЕСПЛАТНО ОТИ НЕ ЗАГАДУВААТ

ОХРИД ЗА ПРВ ПАТ ЌЕ ПОЧНЕ СО НАПЛАТА ЗА ЧУВАЊЕ НА ЈАХТИТЕ ВО СТУДЕНЧИШТА, ЕДРИЛИЦИТЕ ЌЕ СЕ ЗАКОТВУВААТ БЕСПЛАТНО ОТИ НЕ ЗАГАДУВААТ

Охрид од почетокот на јули годинава конечно ќе почне да го наплаќа закотвувањето на пловни објекти во Студенчишкиот канал. Досега Општината не собираш ...
СТУДЕНЧИШКИ КАНАЛ Е ПРЕПОЛН СО ЈАХТИ И ГЛИСЕРИ, ОХРИД БАРА МЕСТО ЗА ИЗГРАДБА НА НОВА МАРИНА

СТУДЕНЧИШКИ КАНАЛ Е ПРЕПОЛН СО ЈАХТИ И ГЛИСЕРИ, ОХРИД БАРА МЕСТО ЗА ИЗГРАДБА НА НОВА МАРИНА

Студенчишки канал кај Охрид е преполн со закотвени јахти и глисери и слободни места за нови пловила речиси нема. Ова е првпат во каналот да има стотин ...
СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ КАЈ ОХРИД ЌЕ СТАНЕ БАРА АКО ТУКА СЕ ИЗГРАДИ МАРИНА, ПРЕДУПРЕДУВААТ ЕКСПЕРТИ

СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ КАЈ ОХРИД ЌЕ СТАНЕ БАРА АКО ТУКА СЕ ИЗГРАДИ МАРИНА, ПРЕДУПРЕДУВААТ ЕКСПЕРТИ

Студенчишкиот канал кај Охрид ќе се претвори во бара ако во него се изгради марина за вкотвување глисери и јахти, бидејќи нема доволен доток на вода, ...
СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ ЌЕ СЕ ПРОШИРУВА ЗА ДА НЕ ДОЈДЕ ПАК ДО ПОМОР НА ПЛАШИЦАТА

СТУДЕНЧИШКИОТ КАНАЛ ЌЕ СЕ ПРОШИРУВА ЗА ДА НЕ ДОЈДЕ ПАК ДО ПОМОР НА ПЛАШИЦАТА

Студенчишкиот канал во Охрид ќе се продлабочува и проширува за повторно да не се случи помор на рибите во него, беше најавено вчера на вонредна седниц ...
1 2 10 / 14 НАПИСИ