Таг: студенти

1 2 3 8 10 / 79 НАПИСИ
НОВАТА ХОЛАНДСКА ВЛАДА ЌЕ ГО ОГРАНИЧИ БРОЈОТ НА СТРАНСКИ СТУДЕНТИ И ЌЕ ГИ ЗГОЛЕМИ ШКОЛАРИНИТЕ ЗА СТУДЕНТИТЕ КОИ НЕ СЕ ОД ЕУ

НОВАТА ХОЛАНДСКА ВЛАДА ЌЕ ГО ОГРАНИЧИ БРОЈОТ НА СТРАНСКИ СТУДЕНТИ И ЌЕ ГИ ЗГОЛЕМИ ШКОЛАРИНИТЕ ЗА СТУДЕНТИТЕ КОИ НЕ СЕ ОД ЕУ

Холандија уште некое време нема да добие нова влада, иако по долги преговори, четири, повеќето десничарски партии се договорија за соработка. Изборите ...
3.000 СТУДЕНТИ ПО МЕДИЦИНА ВО ШТИП ПОБАРАА СИСТЕМ ЗА ПОКВАЛИТЕТНО ЗДРАВСТВО СО НИВНА АКТИВНА ПАРТИЦИПАЦИЈА, А НЕ ДА ЗАМИНУВААТ ВО СТРАНСТВО

3.000 СТУДЕНТИ ПО МЕДИЦИНА ВО ШТИП ПОБАРАА СИСТЕМ ЗА ПОКВАЛИТЕТНО ЗДРАВСТВО СО НИВНА АКТИВНА ПАРТИЦИПАЦИЈА, А НЕ ДА ЗАМИНУВААТ ВО СТРАНСТВО

Студентите по општа медицина на Медицинскиот факултет при Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип на третиот конгрес што самите го организираа, побараа по ...
ПРЕД 90 ГОДИНИ БИТОЛА ИМАЛА СТУДЕНТСКО ЗДРУЖЕНИЕ, ГО ФОРМИРАЛЕ БИТОЛЧАНИ КОИ СТУДИРАЛЕ НИЗ ЕВРОПА

ПРЕД 90 ГОДИНИ БИТОЛА ИМАЛА СТУДЕНТСКО ЗДРУЖЕНИЕ, ГО ФОРМИРАЛЕ БИТОЛЧАНИ КОИ СТУДИРАЛЕ НИЗ ЕВРОПА

Битолскиот универзитет „Св. Климент Охридски“ денес одбележува 45 години од основањето. На прославата беше истакнато дека првото студентско здружение ...
ЗА 17 ГОДИНИ ШТИПСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ СКЛУЧИЛ НАД 400 ДОГОВОРИ СО ЕВРОПСКИ УНИВЕРЗИТЕТИ ЗА ПРОЕКТИ НА ВРАБОТЕНИТЕ И СТУДЕНТИТЕ, РЕЧЕ РЕКТОРОТ МИРАКОВСКИ

ЗА 17 ГОДИНИ ШТИПСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ СКЛУЧИЛ НАД 400 ДОГОВОРИ СО ЕВРОПСКИ УНИВЕРЗИТЕТИ ЗА ПРОЕКТИ НА ВРАБОТЕНИТЕ И СТУДЕНТИТЕ, РЕЧЕ РЕКТОРОТ МИРАКОВСКИ

На Универзитетот „Гоце Делчев“ во Штип студираат над 7.000 студенти, но во изминатите 17 години од постоењето оваа високoобразовна институција, една о ...
СТУДЕНТИТЕ НА БИТОЛСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ЌЕ МОЖАТ ДА ПОЛАГААТ ИСПИТИ НА ЕВРОПСКИ УНИВЕРЗИТЕТИ И ДА ДОБИЈАТ МЕЃУНАРОДНА ДИПЛОМА

СТУДЕНТИТЕ НА БИТОЛСКИОТ УНИВЕРЗИТЕТ ЌЕ МОЖАТ ДА ПОЛАГААТ ИСПИТИ НА ЕВРОПСКИ УНИВЕРЗИТЕТИ И ДА ДОБИЈАТ МЕЃУНАРОДНА ДИПЛОМА

Битолскиот универзитетот „Св. Климент Охридски“ презема конкретни мерки за да го спречи заминувањето на младите во странство и за да останат да студир ...
СТУДЕНТСКИТЕ ДОМОВИ НЕМААТ СООДВЕТНИ УСЛОВИ ЗА ЖИВОТ НА СТУДЕНТИТЕ, ПОКАЖА ИЗВЕШТАЈОТ НА ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА

СТУДЕНТСКИТЕ ДОМОВИ НЕМААТ СООДВЕТНИ УСЛОВИ ЗА ЖИВОТ НА СТУДЕНТИТЕ, ПОКАЖА ИЗВЕШТАЈОТ НА ДРЖАВНИОТ ЗАВОД ЗА РЕВИЗИЈА

Студентите во студентските домови имаат несоодветно сместување и исхрана, а мерките за развој на студентскиот стандард кои ги преземаат надлежните држ ...
СТУДЕНТИТЕ НА ФИНКИ ПРОТЕСТИРАА ПРЕД ВЛАДАТА ЗАТОА ШТО 8 ГОДИНИ ЧЕКААТ ДА СЕ ИЗГРАДИ ЗГРАДАТА НА ФАКУЛТЕТОТ

СТУДЕНТИТЕ НА ФИНКИ ПРОТЕСТИРАА ПРЕД ВЛАДАТА ЗАТОА ШТО 8 ГОДИНИ ЧЕКААТ ДА СЕ ИЗГРАДИ ЗГРАДАТА НА ФАКУЛТЕТОТ

Под мотото „ФИНКИ нема зграда, учиме пред Влада“, студентите и раководството на Факултетот за информатички науки и компјутерско инженерство (ФИНКИ) де ...
НИ ТРЕБААТ ГРАДОВИ ЗА ПЕШАЦИ, А НЕ ЗА КОЛИ, ВЕЛАТ СТУДЕНТИТЕ ОД СКОПСКИОТ АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ КОИ СО 50 ПРОЕКТИ ГО РАЗРАБОТИЈА ШТИП

НИ ТРЕБААТ ГРАДОВИ ЗА ПЕШАЦИ, А НЕ ЗА КОЛИ, ВЕЛАТ СТУДЕНТИТЕ ОД СКОПСКИОТ АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ КОИ СО 50 ПРОЕКТИ ГО РАЗРАБОТИЈА ШТИП

Студентите од завршните години на Архитектонскиот факултет при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ од Скопје, денеска во Штип презентираа над 50 сво ...
НИ ТРЕБААТ ГРАДОВИ ЗА ПЕШАЦИ, А НЕ ЗА КОЛИ, ВЕЛАТ СТУДЕНТИТЕ ОД СКОПСКИОТ АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ КОИ СО 50 ПРОЕКТИ ГО РАЗРАБОТИЈА ШТИП

НИ ТРЕБААТ ГРАДОВИ ЗА ПЕШАЦИ, А НЕ ЗА КОЛИ, ВЕЛАТ СТУДЕНТИТЕ ОД СКОПСКИОТ АРХИТЕКТОНСКИ ФАКУЛТЕТ КОИ СО 50 ПРОЕКТИ ГО РАЗРАБОТИЈА ШТИП

Студентите од завршните години на Архитектонскиот факултет при Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ од Скопје, денеска во Штип презентираа над 50 сво ...
УКИМ НАЈПРИМАМЛИВ ЗА НАЈДОБРИТЕ МАТУРАНТИ, МЕДИЦИНАТА НА ВРВОТ, МНОГУМИНА ЕВТИНО СЕ ШКОЛУВААТ, А ЌЕ РАБОТАТ ВО СТРАНСТВО – АНАЛИЗА НА ПРОФЕСОРОТ ТРАЈКОВСКИ

УКИМ НАЈПРИМАМЛИВ ЗА НАЈДОБРИТЕ МАТУРАНТИ, МЕДИЦИНАТА НА ВРВОТ, МНОГУМИНА ЕВТИНО СЕ ШКОЛУВААТ, А ЌЕ РАБОТАТ ВО СТРАНСТВО – АНАЛИЗА НА ПРОФЕСОРОТ ТРАЈКОВСКИ

Иако пред петнаесетина години беа отворени повеќе факултети низ државата, и понатаму Универзитетот „Св. Климент Охридски“ од Скопје останува најпримам ...
1 2 3 8 10 / 79 НАПИСИ