Таг: судска администрација

1 2 10 / 12 НАПИСИ
СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА БАРА ПОВИСОКИ ПЛАТИ, НАЈАВИ ДЕКА ОД 1 СЕПТЕМВРИ НЕМА ДА ИЗДАВА УВЕРЕНИЈА

СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА БАРА ПОВИСОКИ ПЛАТИ, НАЈАВИ ДЕКА ОД 1 СЕПТЕМВРИ НЕМА ДА ИЗДАВА УВЕРЕНИЈА

Вработените во судската администрацијата денеска излегоа на протести пред судовите низ државата барајќи  зголемување на платите и исплата на додатоци ...
ЗА СУДИИТЕ ИМА ПАРИ, А ЗА НАС НЕ, СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА НАЈАВИ ПРОТЕСТИ ЗА ПОВИСОКИ ПЛАТИ

ЗА СУДИИТЕ ИМА ПАРИ, А ЗА НАС НЕ, СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА НАЈАВИ ПРОТЕСТИ ЗА ПОВИСОКИ ПЛАТИ

Судската администрација која брои над 2.300 вработени во државата бара изгласување на законски одредби за подобра плата на судската служба а до тогаш ...
СО ИСТ ФАКУЛТЕТ И ПРАВОСУДЕН ИСПИТ КАКО СУДИИТЕ, ИМ ЈА ВРШИМЕ ЦЕЛАТА РАБОТА, А ЗЕМАМЕ ТРИПАТИ ПОМАЛА ПЛАТА, ВЕЛАТ СТРУЧНИТЕ СОРАБОТНИЦИ КОИ ПРОТЕСТИРААТ СО СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

СО ИСТ ФАКУЛТЕТ И ПРАВОСУДЕН ИСПИТ КАКО СУДИИТЕ, ИМ ЈА ВРШИМЕ ЦЕЛАТА РАБОТА, А ЗЕМАМЕ ТРИПАТИ ПОМАЛА ПЛАТА, ВЕЛАТ СТРУЧНИТЕ СОРАБОТНИЦИ КОИ ПРОТЕСТИРААТ СО СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

Целата администрација од Кривичниот и од Граѓанскиот основен суд денеска излезе на двочасовен протест за повисоки плати, организиран од Синдикатот на ...
СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА СО НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ ЌЕ СИ ГИ БАРА ПАРИТЕ ОДЗЕМЕНИ НА ШТРАЈКОТ ВО 2016

СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА СО НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ ЌЕ СИ ГИ БАРА ПАРИТЕ ОДЗЕМЕНИ НА ШТРАЈКОТ ВО 2016

  Судската администрација избра нов претседател на своето здружение и ќе бара од надлежните да добиваат додатоци во плата, но и да им се врата ...
ОСТАНАВМЕ БЕЗ ПЛАТА ЗА ВЕЛИГДЕН ПОРАДИ НЕОДГОВОРНИОТ ОДНОС И ПОЛИТИКАНСТВОТО НА КАРАЏОВСКИ, ОБВИНИ СИНДИКАТОТ НА СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

ОСТАНАВМЕ БЕЗ ПЛАТА ЗА ВЕЛИГДЕН ПОРАДИ НЕОДГОВОРНИОТ ОДНОС И ПОЛИТИКАНСТВОТО НА КАРАЏОВСКИ, ОБВИНИ СИНДИКАТОТ НА СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

Синдикатот на работниците од управата, правосудните органи и здруженија на граѓани на РМ (УПОЗ) и Здружението на судската администрација (ЗСА) го обви ...
СУДИИТЕ ИЗВИСИЈА, МИНОСКИ НЕ ИМ ГО ДАВА ПОКАЧУВАЊЕТО ОД 10 ОТСТО ШТО ИМ ГО ВЕТИ КАРАЏОВСКИ

СУДИИТЕ ИЗВИСИЈА, МИНОСКИ НЕ ИМ ГО ДАВА ПОКАЧУВАЊЕТО ОД 10 ОТСТО ШТО ИМ ГО ВЕТИ КАРАЏОВСКИ

Паника и нервоза се рашири кај судиите и вработените во судската администрација откако синоќа дознаа дека пропаѓа зголемувањето од 10 отсто на платите ...
ЛАНИ ИМАЛО РЕКОРДНИ ВРАБОТУВАЊА НА АДМИНИСТРАТИВЦИ ВО КРИВИЧНИОТ СУД ВО СКОПЈЕ

ЛАНИ ИМАЛО РЕКОРДНИ ВРАБОТУВАЊА НА АДМИНИСТРАТИВЦИ ВО КРИВИЧНИОТ СУД ВО СКОПЈЕ

Mинатата година во судската власт се реализирале 223 вработувања по разни основи, од кои дури 74 се вработувања на службеници во Основниот суд Скопје ...
ПО СЕКРЕТАРИТЕ, И БЛАГАЈНИЦИТЕ МУ СЕ СПРОТИВСТАВИЈА НА СУДСКИОТ СОВЕТ

ПО СЕКРЕТАРИТЕ, И БЛАГАЈНИЦИТЕ МУ СЕ СПРОТИВСТАВИЈА НА СУДСКИОТ СОВЕТ

Судскиот совет ја преиначил наредбата до сите претседатели на судови во Македонија да изготват поединечни решенија за казни од 40 отсто од плата за се ...
СУДСКА БЛОКАДА – ШТРАЈКУВАAТ И ТИЕ ШТО ТРЕБА ДА ГИ НАПИШАТ КАЗНИТЕ ЗА СУДСКИТЕ ШТРАЈКУВАЧИ

СУДСКА БЛОКАДА – ШТРАЈКУВАAТ И ТИЕ ШТО ТРЕБА ДА ГИ НАПИШАТ КАЗНИТЕ ЗА СУДСКИТЕ ШТРАЈКУВАЧИ

Судскиот совет сака да ги казни штрајкувачите од судската администрација со преполовување на платите, ама нема кој да ги напише решенијата за намалени ...
НА ШТРАЈКУВАЧИТЕ ОД СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ИМ СЕ ЗАКАНУВААТ СО 40 ОТСТО НАМАЛЕНА ПЛАТА

НА ШТРАЈКУВАЧИТЕ ОД СУДСКАТА АДМИНИСТРАЦИЈА ИМ СЕ ЗАКАНУВААТ СО 40 ОТСТО НАМАЛЕНА ПЛАТА

Судскиот буџетски совет побарал да се намали платата на штрајкувачите во судската администрација.  Вчера попладне во сите судови е испратен факс во ко ...
1 2 10 / 12 НАПИСИ