Таг: СЗО

1 2 3 10 10 / 94 НАПИСИ
МИНИСТЕРОТ ДЕМИРИ НАЈАВИ ДЕКА ВО МАЈ ЌЕ ИМА ДЕВЕТВАЛЕНТНА ВАКЦИНА ПРОТИВ ХПВ, НЕ КАЖУВА ДАЛИ СТИГНА

МИНИСТЕРОТ ДЕМИРИ НАЈАВИ ДЕКА ВО МАЈ ЌЕ ИМА ДЕВЕТВАЛЕНТНА ВАКЦИНА ПРОТИВ ХПВ, НЕ КАЖУВА ДАЛИ СТИГНА

Министерството за здравство не кажува дали во Македонија стигна деветвалентната вакцина против ХПВ, која на 15 април беше најавена дека ќе стигне во м ...
САМО СЕДУМ ДРЖАВИ ГИ ИСПОЛНУВААТ СТАНДАРДИТЕ ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ, ВЕЛИ НОВ ИЗВЕШТАЈ НА СЗО

САМО СЕДУМ ДРЖАВИ ГИ ИСПОЛНУВААТ СТАНДАРДИТЕ ЗА ЧИСТ ВОЗДУХ, ВЕЛИ НОВ ИЗВЕШТАЈ НА СЗО

Само седум држави ги исполнуваат меѓународните стандарди за квалитет на воздухот, вели Светската здравствена организација (СЗО), при што опасното аеро ...
ОСАМЕНОСТА Е ГЛОБАЛНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАКАНА, ПООПАСНА ОД ПУШЕЊЕТО 15 ЦИГАРИ ДНЕВНО, ВЕЛИ СЗО

ОСАМЕНОСТА Е ГЛОБАЛНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАКАНА, ПООПАСНА ОД ПУШЕЊЕТО 15 ЦИГАРИ ДНЕВНО, ВЕЛИ СЗО

Светската здравствена организација (СЗО) ја прогласи осаменоста за глобална здравствена закана, при што беше кажано дека здравствените ризици се еднак ...
ЛИЦАТА НАД 65 ГОДИНИ ОД ДЕНЕС МОЖЕ ДОМА ДА ПРИМАТ ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19 И ГРИП, МЕДИЦИНСКИ ТИМОВИ ЌЕ ВАКЦИНИРААТ И ДЕЦА КОИ ЈА ПРОПУШТИЛЕ РЕДОВНАТА ИМУНИЗАЦИЈА

ЛИЦАТА НАД 65 ГОДИНИ ОД ДЕНЕС МОЖЕ ДОМА ДА ПРИМАТ ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19 И ГРИП, МЕДИЦИНСКИ ТИМОВИ ЌЕ ВАКЦИНИРААТ И ДЕЦА КОИ ЈА ПРОПУШТИЛЕ РЕДОВНАТА ИМУНИЗАЦИЈА

Лицата над 65 години ќе имаат можност дома да примат поливалентна вакцина против ковид-19 како бустер доза, како и вакцина против сезонски грип, а дец ...
ЗАСЛАДУВАЧОТ АСПАРТАМ Е МОЖНО КАНЦЕРОГЕН, НО БЕЗБЕДЕН ЗА УМЕРЕНО КОНСУМИРАЊЕ, ВЕЛИ СЗО

ЗАСЛАДУВАЧОТ АСПАРТАМ Е МОЖНО КАНЦЕРОГЕН, НО БЕЗБЕДЕН ЗА УМЕРЕНО КОНСУМИРАЊЕ, ВЕЛИ СЗО

Засладувачот аспартам е можно канцероген, но безбеден за консумирање во веќе договорените нивоа, објави Светската здравствена организација (СЗО). Ова ...
СЗО ЌЕ ГО ПРОГЛАСИ ЕДЕН ОД НАЈЧЕСТИТЕ ВЕШТАЧКИ ЗАСЛАДУВАЧИ АСПАРТАМ ЗА МОЖНО КАНЦЕРОГЕН

СЗО ЌЕ ГО ПРОГЛАСИ ЕДЕН ОД НАЈЧЕСТИТЕ ВЕШТАЧКИ ЗАСЛАДУВАЧИ АСПАРТАМ ЗА МОЖНО КАНЦЕРОГЕН

Светската здравствена организација (СЗО) ќе го прогласи еден од најчестите вештачки засладувачи на светот за потенцијално канцерогон, изјавија два изв ...
СЗО ПРОГЛАСИ КРАЈ НА ПАНДЕМИЈАТА НА КОВИД-19

СЗО ПРОГЛАСИ КРАЈ НА ПАНДЕМИЈАТА НА КОВИД-19

Светската здравствена организација прогласи крај на пандемијата на ковид-19, додавајќи дека веќе не претставува глобална здравствена вонредна состојба ...
НОВ МАТЕРИЈАЛ ПОКАЖУВА ДЕКА КОВИД-19 СЕ ПРЕНЕЛ НА ЧОВЕК ОД РАКУНСКО КУЧЕ НА ПАЗАРОТ ВО ВУХАН

НОВ МАТЕРИЈАЛ ПОКАЖУВА ДЕКА КОВИД-19 СЕ ПРЕНЕЛ НА ЧОВЕК ОД РАКУНСКО КУЧЕ НА ПАЗАРОТ ВО ВУХАН

Генетскиот материјал собран на кинескиот пазар во близина на местото каде што беа идентификувани првите човечки случаи на ковид-19, покажува дека ДНК ...
СЗО ПОБАРА ОД КИНА ДА ПРОДОЛЖИ ДА ОБЈАВУВА ИНФОРМАЦИИ ЗА СОСТОЈБАТА СО КОВИД-19

СЗО ПОБАРА ОД КИНА ДА ПРОДОЛЖИ ДА ОБЈАВУВА ИНФОРМАЦИИ ЗА СОСТОЈБАТА СО КОВИД-19

Светската здравствена организација (СЗО) апелираше до Кина да продолжи да објавува информации за новиот бран на ковид-19 во земјата, откако вчера Влад ...
СЗО ГИ ПРЕИМЕНУВАШЕ МАЈМУНСКИТЕ СИПАНИЦИ ВО МПОКС

СЗО ГИ ПРЕИМЕНУВАШЕ МАЈМУНСКИТЕ СИПАНИЦИ ВО МПОКС

Болеста мајмунски сипаници отсега ќе биде позната како мпокс, објави Светската здравствена организација. Преименувањето следува по поплаките за расист ...
1 2 3 10 10 / 94 НАПИСИ