Таг: терапија

1 2 3 6 10 / 58 НАПИСИ
18-МЕСЕЧНО ДЕТЕ ОД БРИТАНИЈА ГО ПОВРАТИ СЛУХОТ СО ПОМОШ НА ПИОНЕРСКА ГЕНСКА ТЕРАПИЈА

18-МЕСЕЧНО ДЕТЕ ОД БРИТАНИЈА ГО ПОВРАТИ СЛУХОТ СО ПОМОШ НА ПИОНЕРСКА ГЕНСКА ТЕРАПИЈА

Мало дете од Велика Британија го поврати слухот откако стана првиот човек на светот кој учествувал во тестирањето на пионерска генска терапија, за кој ...
ОБВИНИТЕЛСТВОТО ИСТРАЖУВА КРИМИНАЛ СО ЛЕКОВИТЕ ЗА РАК НА КЛИНИКАТА ЗА ОНКОЛОГИЈА, ОДЗЕМЕНИ КОМПЈУТЕРИ И ДОКУМЕНТАЦИЈА И ОД ДВА ПРИВАТНИ СТАНА

ОБВИНИТЕЛСТВОТО ИСТРАЖУВА КРИМИНАЛ СО ЛЕКОВИТЕ ЗА РАК НА КЛИНИКАТА ЗА ОНКОЛОГИЈА, ОДЗЕМЕНИ КОМПЈУТЕРИ И ДОКУМЕНТАЦИЈА И ОД ДВА ПРИВАТНИ СТАНА

Одземени се компјутери, компјутерски податоци и друга документација од Клиниката за онкологија и од два приватни стана при вчерашниот претрес од МВР и ...
ТУЖБИТЕ НЕ СЕ РЕШЕНИЕ, СЕ ТРУДИМЕ ИТНО ДА ГО РЕШИМЕ ПРОБЛЕМОТ СО ТЕРАПИЈА ЗА ДИЈАБЕТЕС, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ПО НАЈАВИТЕ НА ЗДРУЖЕНИЈАТА НА ДИЈАБЕТИЧАРИ

ТУЖБИТЕ НЕ СЕ РЕШЕНИЕ, СЕ ТРУДИМЕ ИТНО ДА ГО РЕШИМЕ ПРОБЛЕМОТ СО ТЕРАПИЈА ЗА ДИЈАБЕТЕС, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ПО НАЈАВИТЕ НА ЗДРУЖЕНИЈАТА НА ДИЈАБЕТИЧАРИ

Министерството за здравство вели дека тужбите не се решение, зашто се труди итно да ги надмине наследените проблеми од претходното раководство, откако ...
И ПОКРАЈ ВЕТУВАЊАТА ОД МИНИСТЕРОТ МЕЏИТИ, НЕМА АНТИДИЈАБЕТСКА ТЕРАПИЈА, ГЛУКОМЕРИ, ИГЛИ И ЛЕНТИ, КАКО И СЕНЗОРИ ЗА ДЕЦАТА СО ДИЈАБЕТ

И ПОКРАЈ ВЕТУВАЊАТА ОД МИНИСТЕРОТ МЕЏИТИ, НЕМА АНТИДИЈАБЕТСКА ТЕРАПИЈА, ГЛУКОМЕРИ, ИГЛИ И ЛЕНТИ, КАКО И СЕНЗОРИ ЗА ДЕЦАТА СО ДИЈАБЕТ

Откако и по осум месеци не ја добија ветената антидијабетска терапија, игли, ленти, глукомери, лицата со дијабетес преку нивниот Сојуз испратија проте ...
ГОДИШНО ИМА ПО 100-ТИНА НОВИ БОЛНИ СО МУЛТИПЛА СКЛЕРОЗА, А ТЕРАПИЈА НЕМА НИТУ ЗА ВЕЌЕ РЕГИСТРИРАНИТЕ

ГОДИШНО ИМА ПО 100-ТИНА НОВИ БОЛНИ СО МУЛТИПЛА СКЛЕРОЗА, А ТЕРАПИЈА НЕМА НИТУ ЗА ВЕЌЕ РЕГИСТРИРАНИТЕ

Бројот на новодијагностицирани пациенти со мултипла склероза (МС) постојано расте, секоја година се дијагностицираат нови 90-120 пациенти, а терапијат ...
ЖИВОТОТ НЕ ТРПИ ТЕНДЕРИ, ДРЖАВАТА МОРА ДА ИМА РЕШЕНИЕ ЗА БОЛНИТЕ, ВЕЛАТ ОД КАМПАЊАТА „ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ 2023“

ЖИВОТОТ НЕ ТРПИ ТЕНДЕРИ, ДРЖАВАТА МОРА ДА ИМА РЕШЕНИЕ ЗА БОЛНИТЕ, ВЕЛАТ ОД КАМПАЊАТА „ГИ ЗАПОЗНАВАМЕ РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ 2023“

Медицината треба да напредува, а државата мора да ги препознае потребите на болните со ретки болести. Терапијата е скапа, тендерските постапки долги и ...
САКАМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ, РЕКОА БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА КОИ СО СОЛЗИ ПРОТЕСТИРАА ЗА НЕРЕДОВНАТА ТЕРАПИЈА

САКАМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ, РЕКОА БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА КОИ СО СОЛЗИ ПРОТЕСТИРАА ЗА НЕРЕДОВНАТА ТЕРАПИЈА

Ние сме сите деца и млади кои сакаат да живеат, не сме ставка во буџетот, низ солзи денеска зборуваше Ивана Атанасоска од Асоцијацијата за цистична фи ...
СО МЕСЕЦИ НЕМА ЛЕКОВИ ЗА БОЛНИ ОД РАК И ОД РЕТКИ БОЛЕСТИ, ВЛАДАТА НЕ ОДГОВАРА НА ПИСМАТА НА ПАЦИЕНТИТЕ, А ЕДЕН ЛЕК ПРИВАТНО ЧИНИ 2.000 ЕВРА ЗА МЕСЕЧНА ДОЗА

СО МЕСЕЦИ НЕМА ЛЕКОВИ ЗА БОЛНИ ОД РАК И ОД РЕТКИ БОЛЕСТИ, ВЛАДАТА НЕ ОДГОВАРА НА ПИСМАТА НА ПАЦИЕНТИТЕ, А ЕДЕН ЛЕК ПРИВАТНО ЧИНИ 2.000 ЕВРА ЗА МЕСЕЧНА ДОЗА

Оперирани од рак, како и пациенти со ретки болести со месеци алармираат дека се оставени без потребните терапии за нивните лекувања, а тоа се лекови ш ...
КОКТЕЛ НА АНТИТЕЛА НА КОМПАНИЈАТА „РОШ“ ГО НАМАЛУВА РИЗИКОТ ОД СИМПТОМАТСКИ КОВИД ЗА 81%

КОКТЕЛ НА АНТИТЕЛА НА КОМПАНИЈАТА „РОШ“ ГО НАМАЛУВА РИЗИКОТ ОД СИМПТОМАТСКИ КОВИД ЗА 81%

Швајцарскиот фармацевтски гигант „Рош“ ги претстави новите податоци од третата фаза на тестирањето на коктел на антитела, што треба да го намали ризик ...
ВО НОВИОТ БРАН НА КОВИД-19 ЗА КУСО ВРЕМЕ СЕ РАЗВИВА ТЕШКА ПНЕВМОНИЈА И МОРА БРЗ ТРЕТМАН И ЧЕСТА КОНТРОЛА, ВЕЛАТ ЛЕКАРИТЕ ОД ОХРИД И СТРУГА

ВО НОВИОТ БРАН НА КОВИД-19 ЗА КУСО ВРЕМЕ СЕ РАЗВИВА ТЕШКА ПНЕВМОНИЈА И МОРА БРЗ ТРЕТМАН И ЧЕСТА КОНТРОЛА, ВЕЛАТ ЛЕКАРИТЕ ОД ОХРИД И СТРУГА

Охридската болница e преполна со ковид-позитивни пациенти. Мометално има 110 хоспитализирани, меѓу нив голем број млади од 30 до 40-годишна возраст. Н ...
1 2 3 6 10 / 58 НАПИСИ