Таг: Трст

ВЕЛЕШАНИ СО ВОЗ ПАТУВАЛЕ ДО ДОРТМУНД И ПАРИЗ, А НА ШОПИНГ ДО ТРСТ И СОЛУН

ВЕЛЕШАНИ СО ВОЗ ПАТУВАЛЕ ДО ДОРТМУНД И ПАРИЗ, А НА ШОПИНГ ДО ТРСТ И СОЛУН

Во Велес стигнал првиот воз во Македонија, уште во далечната 1873 година од Солун. Оттогаш од Велес со воз  се патувало и надвор од земјата до големит ...
ПРОЕКТ НА КЛИНИКАТА ЗА ХЕМАТОЛОГИЈА ИЗБРАН ОД 38 СВЕТСКИ ПРОЕКТИ ДА ДОБИЕ ПАРИ ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА КОВИД-19

ПРОЕКТ НА КЛИНИКАТА ЗА ХЕМАТОЛОГИЈА ИЗБРАН ОД 38 СВЕТСКИ ПРОЕКТИ ДА ДОБИЕ ПАРИ ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ ЗА КОВИД-19

Проект од Клиниката за хематологија од Скопје е одобрен и избран да биде финасиран во следните две години од Меѓународниот центар за генетски инженери ...
ТРСТ ГО НАГРАДИ МИЛЧО МАНЧЕВСКИ ЗА ПРИДОНЕС КОН СВЕТСКИОТ ФИЛМ

ТРСТ ГО НАГРАДИ МИЛЧО МАНЧЕВСКИ ЗА ПРИДОНЕС КОН СВЕТСКИОТ ФИЛМ

Македонскиот филмски режисер Милчо Манчевски ја доби наградата Источна ѕвезда (Eastern Star) за придонес кон светскиот филм на јубилејниот 30. Филмски ...
ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ САМИТ100 И КОМОРСКИОТ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА МЕЃУ САМИТ100 И КОМОРСКИОТ ИНВЕСТИЦИСКИ ФОРУМ

Меморандум за соработка помеѓу регионалната платформа САМИТ100 и Коморскиот инвестициски форум на шест земји од Западен Балкан (WB6-CIF) – тело за рег ...
ОБРАЗОВНИОТ СИСТЕМ ТРЕБА ДА Е ПО ДИМЕНЗИЈА НА БИЗНИСТИТЕ, ИЗЈАВИ ДИРЕКТОРОТ НА АЛКАЛОИД ЖИВКО МУКАЕТОВ НА САМИТОТ ВО ТРСТ

ОБРАЗОВНИОТ СИСТЕМ ТРЕБА ДА Е ПО ДИМЕНЗИЈА НА БИЗНИСТИТЕ, ИЗЈАВИ ДИРЕКТОРОТ НА АЛКАЛОИД ЖИВКО МУКАЕТОВ НА САМИТОТ ВО ТРСТ

Во земјите од Западен Балкан да се унифицира и поедностави системот за мобилност на работната сила по примерот на скандинавските земји, за да се дести ...
СЕ РАДУВАМ ШТО ЛИЧНО ЌЕ СЕ ЗАПОЗНАЕМЕ ВО ТРСТ, ВЕЛИ МЕРКЕЛ ВО ЧЕСТИТКАТА ДО ЗАЕВ

СЕ РАДУВАМ ШТО ЛИЧНО ЌЕ СЕ ЗАПОЗНАЕМЕ ВО ТРСТ, ВЕЛИ МЕРКЕЛ ВО ЧЕСТИТКАТА ДО ЗАЕВ

Германската канцеларка Ангела Меркел му го честиташе изборот на лидерот на СДСМ Зоран Заев за премиер и формирањето на нова влада. „Се радувам што ...
6 / 6 НАПИСИ