Таг: Тумбе Кафе

СЕ РЕКОНСТРУИРА ПАТЕКАТА НА БИТОЛСКО ТУМБЕ КАФЕ, КAЈШТО ПРЕД 110 ГОДИНИ КАФЕ ПИЕЛ  СУЛТАНОТ РЕШАД ПЕТТИ

СЕ РЕКОНСТРУИРА ПАТЕКАТА НА БИТОЛСКО ТУМБЕ КАФЕ, КAЈШТО ПРЕД 110 ГОДИНИ КАФЕ ПИЕЛ СУЛТАНОТ РЕШАД ПЕТТИ

Започна реконструкцијата на пешачката патека на Тумбе Кафе, најпознатата битолска рекреативна зона, која повеќе децении е во лоша состојба со дупки по ...
ЕЛИТНИОТ ЗЛАТЕН РИД ЈА ИЗЕДЕ ШУМАТА КАЈ КАСАРНАТА И ЈА ЗАДУШИ БИТОЛА 

ЕЛИТНИОТ ЗЛАТЕН РИД ЈА ИЗЕДЕ ШУМАТА КАЈ КАСАРНАТА И ЈА ЗАДУШИ БИТОЛА 

Некогаш беше касарна, а денес е Златен рид. Порано имаше грст објекти од тврда градба, не повисоки од два-три ката и многу зеленило. Сега е урбанизира ...
ЕВН ИСЕЧЕ НАД 40 ДРВЈА НА ТУМБЕ КАФЕ ВО БИТОЛА

ЕВН ИСЕЧЕ НАД 40 ДРВЈА НА ТУМБЕ КАФЕ ВО БИТОЛА

Повеќе од четириесетина стебла од дрвја денес беа исечени во познатата рекреативна зона Тумбе Кафе во Битола. Сечата е напревена на почетокот до Тумбе ...
3 / 3 НАПИСИ