Таг: учебна година

1 2 3 439 / 39 НАПИСИ
ДА НЕ СЕ ПРОДОЛЖИ ЗИМСКИОТ РАСПУСТ ПОРАДИ ЕПИДЕМИЈАТА СО МАЛИ СИПАНИЦИ, ПРЕДЛОЖИ КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

ДА НЕ СЕ ПРОДОЛЖИ ЗИМСКИОТ РАСПУСТ ПОРАДИ ЕПИДЕМИЈАТА СО МАЛИ СИПАНИЦИ, ПРЕДЛОЖИ КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

Комисијата за заразни болести на денешната седница одлучи да му предложи на Министерството за здравство и на останатите надлежни да не се одложува поч ...
ПУШТЕНА СТРУЈАТА ВО БИТОЛСКИТЕ УЧИЛИШТА

ПУШТЕНА СТРУЈАТА ВО БИТОЛСКИТЕ УЧИЛИШТА

Пуштена е струјата во десетте битолски училишта, па во понеделник без проблем ќе започне учебната година во сите школи во општина Битола. Општината ...
НАРЕДНАТА САБОТА РАБОТНА ЗА УЧИЛИШТАТА, ВО АПРИЛ УШТЕ ЕДНА

НАРЕДНАТА САБОТА РАБОТНА ЗА УЧИЛИШТАТА, ВО АПРИЛ УШТЕ ЕДНА

Основните и средните училишта ќе работат две саботи до крајот на учебната година, потврдија од Министерството за образование. Работни ќе бидат сабо ...
ПРАВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕ Е ПОШИРОКО ОД БЕСПЛАТНИ УЧЕБНИЦИ И ПРЕВОЗ, ВЕЛИ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

ПРАВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕ Е ПОШИРОКО ОД БЕСПЛАТНИ УЧЕБНИЦИ И ПРЕВОЗ, ВЕЛИ НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Правната гаранција на правото на бесплатно и задолжително основно и средно образование треба да се сфати многу пошироко од обезбедување на бесплатни у ...
ПОРАДИ ИСЕЛУВАЊЕТО ИМА СЕ ПОМАЛКУ УЧЕНИЦИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

ПОРАДИ ИСЕЛУВАЊЕТО ИМА СЕ ПОМАЛКУ УЧЕНИЦИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРКАТА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

Трендот на опаѓање на учениците и бројот на децата во Република Македонија е загрижувачки, изјави министерката за образование Рената Треневска Дескоск ...
ТРГНА ВО ШКОЛО И ЈАШАР, ЕДИНСТВЕНОТО ПРВАЧЕ ВО СЕЛО СЕЛЦЕ

ТРГНА ВО ШКОЛО И ЈАШАР, ЕДИНСТВЕНОТО ПРВАЧЕ ВО СЕЛО СЕЛЦЕ

Новата учебна година започна и за малиот Јашар Демиров, единственото прваче во штипското село Селце. Во ова мултиетничко село со  200 жители, Македонц ...
УЧЕБНАТА ГОДИНА НАМЕСТО НА 1 СЕПТЕМВРИ ЌЕ ЗАПОЧНЕ НА 4 СЕПТЕМВРИ

УЧЕБНАТА ГОДИНА НАМЕСТО НА 1 СЕПТЕМВРИ ЌЕ ЗАПОЧНЕ НА 4 СЕПТЕМВРИ

Учебната година оваа година ќе започне на 4 септември, соопшти Министерството за образование и наука. Вообичаениот термин за почеток на учебната го ...
ПОМАЛКУ ПРВАЧИЊА И СРЕДНОШКОЛЦИ ВО УЧИЛИШТАТА ВО КУМАНОВО

ПОМАЛКУ ПРВАЧИЊА И СРЕДНОШКОЛЦИ ВО УЧИЛИШТАТА ВО КУМАНОВО

Педесетина првачиња помалку се запишале годинава во однос на минатата, во шеснаесетте основни училишта во Куманово. Оваа учебна година во училишните к ...
ВО СТРУМИЦА 20 ПРВАЧИЊА ПОМАЛКУ ОД ЛАНИ, 750 СЛОБОДНИ МЕСТА ВО ПРВА ГОДИНА СРЕДНО

ВО СТРУМИЦА 20 ПРВАЧИЊА ПОМАЛКУ ОД ЛАНИ, 750 СЛОБОДНИ МЕСТА ВО ПРВА ГОДИНА СРЕДНО

Во деветте основни училишта во Струмица денеска за првпат ученици станаа 550 деца. Ова е за 20 помалку, од ланските 570 првачиња, што значи речиси две ...
1 2 3 439 / 39 НАПИСИ