Таг: Управа за јавни приходи

1 220 / 20 НАПИСИ
ГРАДЕЖНИШТВОТО НАЈПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС СО 60 МИЛИОНИ ЕВРА ЧИСТ ЌАР, А ПЛАТИТЕ ПОТПРОСЕЧНИ

ГРАДЕЖНИШТВОТО НАЈПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС СО 60 МИЛИОНИ ЕВРА ЧИСТ ЌАР, А ПЛАТИТЕ ПОТПРОСЕЧНИ

Компаниите кои се занимаваат со градежништво лани оствариле вкупно 60 милиони евра профит, најголем во државата, покажуваат податоците на Управата за ...
ДАНОЧНА ТАЈНА Е КОЛКУ ЖЕЛЕЗНИЦАТА ПРОФИТИРАШЕ ОД БЕГАЛЦИТЕ ПРОДАВАЈЌИ КАРТИ ЗА ЕВРА

ДАНОЧНА ТАЈНА Е КОЛКУ ЖЕЛЕЗНИЦАТА ПРОФИТИРАШЕ ОД БЕГАЛЦИТЕ ПРОДАВАЈЌИ КАРТИ ЗА ЕВРА

Управата за јавни приходи тврди дека е даночна тајна и не кажува што превземала против „Македонска железница - Транспорт“ (МЖ), која во екот на бегалс ...
УЈП МУ ВРАТИ ПОЛА ОД ПАРИЧНАТА ПОМОШ НА БОЛНИОТ БЕЗДОМНИК ШТО МУ ЈА БЛОКИРА ЗА НЕПЛАТЕНА РАДИОДИФУЗНА ТАКСА ШТО НЕ БИЛА НЕГОВА

УЈП МУ ВРАТИ ПОЛА ОД ПАРИЧНАТА ПОМОШ НА БОЛНИОТ БЕЗДОМНИК ШТО МУ ЈА БЛОКИРА ЗА НЕПЛАТЕНА РАДИОДИФУЗНА ТАКСА ШТО НЕ БИЛА НЕГОВА

  Управата за јавни приходи (УЈП) му врати дел од парите од еднократната помош на болниот бездомник Јованче Христовски од Скопје, што му ги од ...
УЈП БЛОКИРАЛА ПАРИЧНА ПОМОШ НА БОЛЕН БЕЗДОМНИК ЗА НЕПЛАТЕНА РАДИОДИФУЗНА ТАКСА ШТО НЕ БИЛА НЕГОВА

УЈП БЛОКИРАЛА ПАРИЧНА ПОМОШ НА БОЛЕН БЕЗДОМНИК ЗА НЕПЛАТЕНА РАДИОДИФУЗНА ТАКСА ШТО НЕ БИЛА НЕГОВА

Управата за јавни приходи (УЈП) на бездомник од Скопје му блокирала еднократна парична помош, добиена од Општина Центар поради лоша материјална состој ...
КУМАНОВО СТАВА ИМОТ ПОД ХИПОТЕКА ЗА ДА НЕ СЕ ЗАТРУПА ВО ЃУБРЕ, УЈП ЈА БЛОКИРАШЕ СМЕТКАТА НА КОМУНАЛНОТО ПРЕТПРИЈАТИЕ

КУМАНОВО СТАВА ИМОТ ПОД ХИПОТЕКА ЗА ДА НЕ СЕ ЗАТРУПА ВО ЃУБРЕ, УЈП ЈА БЛОКИРАШЕ СМЕТКАТА НА КОМУНАЛНОТО ПРЕТПРИЈАТИЕ

Зградата на затворениот базен и салата за парастоси на Градските гробишта во Куманово ќе се стават под хипотека, за да може Управата за јавни приходи ...

ТРИ ЗА СТО

1 Па еврокомесарот Јоханес Хан дури и лесно поминал. Само со клетви. Можело и главата да му ја исчукаат, како што му ја исчукале на возачот на турскат ...
УЈП ГИ ПРОДОЛЖИ РОКОВИТЕ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ДАНОЧНИ ПРИЈАВИ И ИЗВЕШТАИ

УЈП ГИ ПРОДОЛЖИ РОКОВИТЕ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ ДАНОЧНИ ПРИЈАВИ И ИЗВЕШТАИ

Управата за јавни приходи го продолжи за пет работни дена роковите за поднесување годишните даночни извештаи и ДДВ-04 пријавата, поради, како што вела ...
НАД 4.500 СТРУМИЧКИ ЗЕМЈОДЕЛЦИ СЕ СООЧУВААТ СО БЛОКИРАЊЕ НА СМЕТКИТЕ

НАД 4.500 СТРУМИЧКИ ЗЕМЈОДЕЛЦИ СЕ СООЧУВААТ СО БЛОКИРАЊЕ НА СМЕТКИТЕ

Околу 4.500 земјоделци од струмичко се соочуват со блокирање на нивните сметки доколку во наредните денови не ги подмират своите обврски на име данок ...
СТАВРЕСКИ ИСПРАТЕН ОД ОПОЗИЦИЈАТА СО ТЕШКИ ОБВИНУВАЊА ЗА КАТАСТРОФА ВО ЕКОНОМИЈАТА

СТАВРЕСКИ ИСПРАТЕН ОД ОПОЗИЦИЈАТА СО ТЕШКИ ОБВИНУВАЊА ЗА КАТАСТРОФА ВО ЕКОНОМИЈАТА

Откако Собранието пладнево ја констатираше оставката на Зоран Ставрески, пратениците отворија расправа за неговите (не)успеси и подвизи за овие 10 год ...
НБРМ ЌЕ ПОМАГА АКО ИМА ИСТРАГА ЗА МАКЕДОНСКИ ФИРМИ ВО ПАНАМА

НБРМ ЌЕ ПОМАГА АКО ИМА ИСТРАГА ЗА МАКЕДОНСКИ ФИРМИ ВО ПАНАМА

Народната банка на Македонија (НБРМ) нема надлежност да истражува дали има и македонски граѓани кои имале или користеле офшор компании за даночни зата ...
1 220 / 20 НАПИСИ