Таг: ураган Ирма

ЗЕЛЕНО‘РТСКИ ОСТРОВИ – МЕСТО КАДЕ ШТО СЕ РАЃААТ УРАГАНИ

ЗЕЛЕНО‘РТСКИ ОСТРОВИ – МЕСТО КАДЕ ШТО СЕ РАЃААТ УРАГАНИ

Набргу откако Харви предизвика големи уништувања во Тексас, Кариби и Флорида се најдоа на ударот на Ирма, а остануваат уште 12 недели од сезоната на у ...
ИРМА ОДНЕСЕ ПЕТ ЖИВОТИ, САД ОЧЕКУВААТ ШТЕТА ОД 290 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ

ИРМА ОДНЕСЕ ПЕТ ЖИВОТИ, САД ОЧЕКУВААТ ШТЕТА ОД 290 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРИ

Ураганот Ирма, кој изминативе денови предизвика огромни штети на дел од карипските острови, значително ослабна, како што се движи кон градовите Тампа ...
ИРМА СЛАБЕЕ, ИМАВМЕ СРЕЌА, ИЗЈАВИ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМП

ИРМА СЛАБЕЕ, ИМАВМЕ СРЕЌА, ИЗЈАВИ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ТРАМП

Претседателот Доналд Трамп изјави дека САД имале малку среќа затоа што ураганот Ирма излезе  од оригиналната линија на движење и сврте западно долж бр ...
ХАВАНА И МАЈАМИ ПОД ВОДА, ТАМПА ЈА ОЧЕКУВА СВОЈАТА ВЕРЗИЈА НА ПЕКОЛОТ

ХАВАНА И МАЈАМИ ПОД ВОДА, ТАМПА ЈА ОЧЕКУВА СВОЈАТА ВЕРЗИЈА НА ПЕКОЛОТ

Откако опустоши дел од карипските острови, оставајќи зад себе 22 мртви, Ирма стигна до брегот на Флорида, удирајќи ја со сета силина како ураган од че ...
НА ФЛОРИДА СЕ ЕВАКУИРААТ И ДЕЛФИНИ И ЦЕЛИ ЗООЛОШКИ ГРАДИНИ

НА ФЛОРИДА СЕ ЕВАКУИРААТ И ДЕЛФИНИ И ЦЕЛИ ЗООЛОШКИ ГРАДИНИ

Наредбата за евакуација, што беше објавена за делови на Флорида во пресрет на налетот на ураганот Ирма, не се однесуваше само на луѓето. Засолниште мо ...
ХОЛАНДИЈА И ФРАНЦИЈА ИСПРАЌААТ ВОЈСКА ДА ВОВЕДАТ РЕД НА СЕН МАРТИН, КАРИПСКИОТ ОСТРОВ ПО ИРМА ОД РАЈ СЕ ПРЕТВОРИ ВО КОШМАР

ХОЛАНДИЈА И ФРАНЦИЈА ИСПРАЌААТ ВОЈСКА ДА ВОВЕДАТ РЕД НА СЕН МАРТИН, КАРИПСКИОТ ОСТРОВ ПО ИРМА ОД РАЈ СЕ ПРЕТВОРИ ВО КОШМАР

Повеќе од 1.100 полицајци и војници пристигнаа на карипскиот остров Сен Мартин и на соседната француска територија Сент Бартс, кадешто со помош на хел ...
БЕГАЈТЕ ВЕДНАШ, ФЛОРИДА ЌЕ ЈА ПОГОДАТ БРАНОВИ ОД 4,5 МЕТРИ, ИЗЈАВИ ГУВЕРНЕРОТ РИК СКОТ

БЕГАЈТЕ ВЕДНАШ, ФЛОРИДА ЌЕ ЈА ПОГОДАТ БРАНОВИ ОД 4,5 МЕТРИ, ИЗЈАВИ ГУВЕРНЕРОТ РИК СКОТ

Гувернерот на Флорида, Рик Скот, упати драматичен апел до своите сограѓани да ја почитуваат наредбата за евакуација, како што ураганот Ирма се доближу ...
УРАГАНОТ ИРМА ГО ЗБРИША ОСТРОВОТ БАРБУДА, А СЛЕДУВА ХОСЕ

УРАГАНОТ ИРМА ГО ЗБРИША ОСТРОВОТ БАРБУДА, А СЛЕДУВА ХОСЕ

Целото население на Барбуда, малиот карипски остров кој беше збришан од ураганот Ирма, беше евакуирано, како што таа се соочува со нова опасност, ураг ...
ФЛОРИДА СЕ ПОДГОТВУВА ЗА КАТАКЛИЗМА, УРАГАНОТ ИРМА УДРИ НА КУБА И СЕ ЗАСИЛИ

ФЛОРИДА СЕ ПОДГОТВУВА ЗА КАТАКЛИЗМА, УРАГАНОТ ИРМА УДРИ НА КУБА И СЕ ЗАСИЛИ

Ураганот Ирма, кој се движи кон Флорида, повторно се засили во категоријата 5, откако удри во архипелаг на Куба, при што ветровите ја достигнаа максим ...
УРАГАНОТ ИРМА СО 300 КМ НА ЧАС ОСТАВИ ПУСТОШ НА КАРИПСКИТЕ ОСТРОВИ, СЕ ДВИЖИ КОН МАЈАМИ КАДЕ ШТО Е НАРЕДЕНА ЕВАКУАЦИЈА

УРАГАНОТ ИРМА СО 300 КМ НА ЧАС ОСТАВИ ПУСТОШ НА КАРИПСКИТЕ ОСТРОВИ, СЕ ДВИЖИ КОН МАЈАМИ КАДЕ ШТО Е НАРЕДЕНА ЕВАКУАЦИЈА

Најмалку двајца загинале и уште двајца се тешко повредени на карипските острови Сент Бартс и Сент Мартин од ударот на ураганот Ирма, соопшти француски ...
10 / 10 НАПИСИ