Таг: вандали

ВАНДАЛИЗИРАНА ПОРТАТА НА „ГАЛЕРИЈА ВИТОРИО ЕМАНУЕЛЕ“ ВО МИЛАНО, АРХИТЕКТОНСКО БОГАТСТВО И НАЈСТАРИОТ ТРГОВСКИ ЦЕНТАР ВО ИТАЛИЈА

ВАНДАЛИЗИРАНА ПОРТАТА НА „ГАЛЕРИЈА ВИТОРИО ЕМАНУЕЛЕ“ ВО МИЛАНО, АРХИТЕКТОНСКО БОГАТСТВО И НАЈСТАРИОТ ТРГОВСКИ ЦЕНТАР ВО ИТАЛИЈА

Оштетен е горниот дел од камената порта на славниот луксузен трговски центар „Галерија Виторио Емануеле“, во центарот на Милано. Ова е најстариот трго ...
ВО ТЕТОВО ИСКРШЕНИ ДЕСЕТИНА ДРВЦА КОИ НЕОДАМНА БЕА ЗАСАДЕНИ

ВО ТЕТОВО ИСКРШЕНИ ДЕСЕТИНА ДРВЦА КОИ НЕОДАМНА БЕА ЗАСАДЕНИ

Засега непознати сторители вчера искршиле десетина млади дрвца на улицата кај градскиот стадион. Дрвцата неодамна беа засадени кога се реновираше оваа ...
СО ПРЕГОРЕНО МАСЛО ГО ИСПРСКАЛЕ УЧИЛИШТЕТО ВО СЕЛО БЕРАНЦИ

СО ПРЕГОРЕНО МАСЛО ГО ИСПРСКАЛЕ УЧИЛИШТЕТО ВО СЕЛО БЕРАНЦИ

Вандали со прегорено масло синоќа го испрскале подрачното основно училиште „Кочо Рацин“ во село Беранци, Општина Могила. Оштетени се фасадата, влезнат ...
ЗА КОЛЕДЕ ВО ВЕЛЕС ГОРЕА САДНИЦИ ОД ГРАДСКИОТ ПАРК

ЗА КОЛЕДЕ ВО ВЕЛЕС ГОРЕА САДНИЦИ ОД ГРАДСКИОТ ПАРК

Коледарските огнови во Велес, направија штета на општинскиот имот. На две локации во градот, изгорени се млади садници и урбана опрема. Во Градскиот п ...
ПОЛИЦИЈАТА ГИ БАРА ВАНДАЛИТЕ КОИ УНИШТИЈА ЖАРДИНИЕРИ ТЕШКИ СТО КИЛА НА СТРУМИЧКИОТ ПЛОШТАД

ПОЛИЦИЈАТА ГИ БАРА ВАНДАЛИТЕ КОИ УНИШТИЈА ЖАРДИНИЕРИ ТЕШКИ СТО КИЛА НА СТРУМИЧКИОТ ПЛОШТАД

Непознати хулигани синоќа ја испокршиле урбаната опрема за цвеќиња на струмичкиот плоштад. Уништени се десетина жардинери тешки и по стотина килограми ...
ДЕМОЛИРАНА УРБАНАТА ОПРЕМА НА БИТОЛСКОТО ШЕТАЛИШТЕ

ДЕМОЛИРАНА УРБАНАТА ОПРЕМА НА БИТОЛСКОТО ШЕТАЛИШТЕ

Вандали најверојатно доцна во ноќта ја демолирале урбаната опрема која го украсува битолското шеталиште. Превртиле и уништиле повеќе жардиниери ...
6 / 6 НАПИСИ