Таг: Вардар

1 11 12 13127 / 127 НАПИСИ
БАРОКНИ КАНДЕЛАБРИ ОД 1.600 ЕВРА НА ПАТЕКАТА ЗА ЏОГИНГ КРАЈ ВАРДАР

БАРОКНИ КАНДЕЛАБРИ ОД 1.600 ЕВРА НА ПАТЕКАТА ЗА ЏОГИНГ КРАЈ ВАРДАР

Рекреативната патека покрај Вардар во Скопје доби барокно осветлување. Новите златно-зелени канделабри вчера светеа и во ден. Поставени се на патеката ...
ГАЛИЈАТА ГО СОБРА ЃУБРЕТО ОД „СКОПЈЕ 2014“

ГАЛИЈАТА ГО СОБРА ЃУБРЕТО ОД „СКОПЈЕ 2014“

Се што донесе надојдениот Вардар поради дождот, заглави кај првата галија од проектот Скопје 2014. Реката денеска личи на рециклажен двор за стара пла ...
СКОПСКИ ЛЕГЕНДИ: РУСКИОТ ПАРТИЗАН КОЈ НАПРАВИ ПЛАЖА НА ВАРДАР

СКОПСКИ ЛЕГЕНДИ: РУСКИОТ ПАРТИЗАН КОЈ НАПРАВИ ПЛАЖА НА ВАРДАР

Нема скопјанец кој не слушнал за некогашната Руска плажа на Вардар. Приказни, случувања, вистини и митови од сеќавањата на стари скопјани се пренесува ...
РАСТЕ НИВОТО НА ВАРДАР, КАЈ ГАЛИИТЕ ПОВРЕМЕНО ПРЕЛЕВА НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА

РАСТЕ НИВОТО НА ВАРДАР, КАЈ ГАЛИИТЕ ПОВРЕМЕНО ПРЕЛЕВА НА ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА

Вардар во Скопје, кај галиите е пред излевање. Трет ден по ред водата го исполнува минор коритото, а на моменти и се прелева на пешачката патека. Од Ц ...
ОМБУДСМАНОТ БАРА ИТНО СМЕСТУВАЊЕ НА РОМИТЕ НА КОИ СКОПСКАТА ВЛАСТ ИМ ГИ УРНА КУЌИТЕ

ОМБУДСМАНОТ БАРА ИТНО СМЕСТУВАЊЕ НА РОМИТЕ НА КОИ СКОПСКАТА ВЛАСТ ИМ ГИ УРНА КУЌИТЕ

Народниот правобранител денеска апелираше неодложно да се преземат мерки за сместување на семејствата кои останале под ведро небо и без никаква заштит ...
ДОЈДЕТЕ НАЈБРЗО ШТО МОЖЕТЕ ВО ПОЛИЦИСКА СТАНИЦА ПРОЛЕТ, ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА ПОБАРА ПОДДРШКА

ДОЈДЕТЕ НАЈБРЗО ШТО МОЖЕТЕ ВО ПОЛИЦИСКА СТАНИЦА ПРОЛЕТ, ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА ПОБАРА ПОДДРШКА

Шарената рволуција повикува на протест за поддршка на приведениот активист Павле Богоевски. Него полицијата го приведе од кејот на Вардар спроти Музеј ...
ВАРДАР ЈА ПОПЛАВИ, „ФАЛАНГА“ НЕ ПОКАЖА ХИДРОЛОШКА СОГЛАСНОСТ ЗА ГАЛИИТЕ

ВАРДАР ЈА ПОПЛАВИ, „ФАЛАНГА“ НЕ ПОКАЖА ХИДРОЛОШКА СОГЛАСНОСТ ЗА ГАЛИИТЕ

На кралскиот брод во Вардар „Ројал Македонија“ вчера му се случи она на што залудно поредупредуваа хидролозите - го поплави надојдениот Вардар. Уште к ...
1 11 12 13127 / 127 НАПИСИ