Таг: Венко Филипче

1 65 66 67 68 69 73 670 / 730 НАПИСИ
МАКЕДОНСКА КЛЕТВА

МАКЕДОНСКА КЛЕТВА

1 Со која мисла се буди власта секое сабајле? Кога велам власт, мислам општо - од пратеници на мнозинството, преку министри, државни директори, градон ...
БИТОЛСКАТА БОЛНИЦА СО 80 НОВИ ВРАБОТУВАЊА И МАГНЕТНА РЕЗОНАНЦА ШТО ЌЕ РАБОТИ 24 ЧАСА

БИТОЛСКАТА БОЛНИЦА СО 80 НОВИ ВРАБОТУВАЊА И МАГНЕТНА РЕЗОНАНЦА ШТО ЌЕ РАБОТИ 24 ЧАСА

Клиничката болница во Битола по долго време кадровски се освежи со 80 нови вработувања, од кои 30 лекари и останат медицински персонал, а само мал дел ...
ФИЛИПЧЕ ГО ПОНИШТИ ТЕНДЕРОТ ОД 35 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА РЕАГЕНСИ ОТИ ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЈАВЕНА ФИРМА ИМАЛА ФАЛИЧНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

ФИЛИПЧЕ ГО ПОНИШТИ ТЕНДЕРОТ ОД 35 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА РЕАГЕНСИ ОТИ ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЈАВЕНА ФИРМА ИМАЛА ФАЛИЧНА ДОКУМЕНТАЦИЈА

Министерството за здравство го поништи тендерот за набавка на тестови и реагенси за крвни анализи вреден 35 милиони евра, кој е дел од проектот за цен ...
АКО НЕ СЕ ПОСТИГНЕ ЗАШТЕДА ТЕНДЕРОТ ЗА РЕАГЕНСИ ЌЕ СЕ ПОНИШТИ, ФИРМАТА КОЈА КОНКУРИРАШЕ НЕ ЈА ЗНАМ, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

АКО НЕ СЕ ПОСТИГНЕ ЗАШТЕДА ТЕНДЕРОТ ЗА РЕАГЕНСИ ЌЕ СЕ ПОНИШТИ, ФИРМАТА КОЈА КОНКУРИРАШЕ НЕ ЈА ЗНАМ, РЕЧЕ ФИЛИПЧЕ

Ако не биде постигната заштеда на тендерот за набавка на реагенси за крвни анализи вреден 35 милион евра и ако е утврди дека документацијата не е во р ...
МАМОГРАФОТ ВО КУМАНОВО НЕ РАБОТИ ЦЕЛА ГОДИНА, НОВ НАЈРАНО ВО ОКТОМВРИ

МАМОГРАФОТ ВО КУМАНОВО НЕ РАБОТИ ЦЕЛА ГОДИНА, НОВ НАЈРАНО ВО ОКТОМВРИ

Повеќе од 10 месеци не работи мамографот во Општата болница Куманово. Апаратот кој е стар 34 години во 1996 година бил донесен како донација на Одделе ...
ФИЛИПЧЕ САКА ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ДА ГО ЧИСТИ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР МЕСТО ПРИВАТНА КОМПАНИЈА

ФИЛИПЧЕ САКА ЈАВНО ПРЕТПРИЈАТИЕ ДА ГО ЧИСТИ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР МЕСТО ПРИВАТНА КОМПАНИЈА

Преполни канти и контејнери и насекаде расфрлани отпадоци, повторно може да се видат на скопскиот Клинички центар. Ова се случува само десетина дена п ...
ДУИ ГИ КОЧИ РЕФОРМИТЕ ВО ЗДРАВСТВОТО, ОТИ НИВНИТЕ КАДРИ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА ПО УКИНУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИТЕ ДИРЕКТОРИ ОД КЛИНИКИТЕ

ДУИ ГИ КОЧИ РЕФОРМИТЕ ВО ЗДРАВСТВОТО, ОТИ НИВНИТЕ КАДРИ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ РАБОТА ПО УКИНУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИТЕ ДИРЕКТОРИ ОД КЛИНИКИТЕ

Реформите во здравството за укинување на економските или вторите директори на клиниките, укинувањето на плаќањето по учинок и бришење на временската р ...
ПАЦИЕНТИТЕ ГИ ВКЛУЧУВАМЕ ВО ПОСТАПКИТЕ ЗА НАБАВКА НА ЛЕКОВИ ЗА ДА БИДАТ ТРАНСПАРЕНТНИ И ДА НЕМА КОРУПЦИЈА И НЕПОТИЗАМ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

ПАЦИЕНТИТЕ ГИ ВКЛУЧУВАМЕ ВО ПОСТАПКИТЕ ЗА НАБАВКА НА ЛЕКОВИ ЗА ДА БИДАТ ТРАНСПАРЕНТНИ И ДА НЕМА КОРУПЦИЈА И НЕПОТИЗАМ, ВЕЛИ ФИЛИПЧЕ

Здруженијата на пациенти и граѓанските организации ќе можат да учествуваат во сите стручни комисии од подготовка на тендерската документација за набав ...
СОБРАНИЕТО ГИ УСВОИ ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ПОГОЛЕМА КОНТРОЛА НА ЛЕКОВИТЕ ОД ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ

СОБРАНИЕТО ГИ УСВОИ ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ПОГОЛЕМА КОНТРОЛА НА ЛЕКОВИТЕ ОД ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ

Измените на Законот за лекови и медицински помагала, со кои построго се регулира паралелниот увоз на лекови денес беше усвоен во Собранието на Републи ...
ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ ИЛЈАДА ВРАБОТЕНИ ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО, СЕ ПОФАЛИ ФИЛИПЧЕ

ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ ИЛЈАДА ВРАБОТЕНИ ВО ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО, СЕ ПОФАЛИ ФИЛИПЧЕ

За половина година во јавното здравство во Македонија се вработени илјада лица, најмногу доктори. Со ова се пофали министерот за здравство Венко Филип ...
1 65 66 67 68 69 73 670 / 730 НАПИСИ