Таг: владеење на правото

ПРАВДА ЗА КАТРИНА

ПРАВДА ЗА КАТРИНА

1 Ајде уште еднаш да се обидеме да ја сфатиме суштината на случајот „Рекет“. Тоа е коруптивна афера која го турна Специјалното обвинителство што треба ...
ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО Е КЛУЧНО ЗА ПОЧНУВАЊЕ НА ПРЕГОВОРИТЕ СО ЕУ, ВЕЛИ ФРАНЦУСКИОТ АМБАСАДОР ТИМОНИЕ

ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО Е КЛУЧНО ЗА ПОЧНУВАЊЕ НА ПРЕГОВОРИТЕ СО ЕУ, ВЕЛИ ФРАНЦУСКИОТ АМБАСАДОР ТИМОНИЕ

Францускиот амбасадор Кристијан Тимоние вели дека Франција ги поздравува напорите и напредокот што од 2016 година наваму ги направила земјата, но дека ...
НИШТО НЕ Е ГОТОВО, ВЕЛИ ЈОВЕСКИ И ЧЕКА СИГНАЛ ОД КАТИЦА ДА ГИ ПРОДОЛЖИ ИСТРАГИТЕ НА СЈО

НИШТО НЕ Е ГОТОВО, ВЕЛИ ЈОВЕСКИ И ЧЕКА СИГНАЛ ОД КАТИЦА ДА ГИ ПРОДОЛЖИ ИСТРАГИТЕ НА СЈО

Со одлуката на општата седница на Врховниот суд да ги оспори поведените и завршените истраги на Специјалното јавно обвинителство, владеењето на правот ...
СЛУЧАЈОТ СО ГРУЕВСКИ ВО УЧЕБНИЦИТЕ ТРЕБА ДА СЕ ЗАПИШЕ ПОД ЗБОРОТ ИРОНИЈА, ВЕЛИ ДИМИТРОВ

СЛУЧАЈОТ СО ГРУЕВСКИ ВО УЧЕБНИЦИТЕ ТРЕБА ДА СЕ ЗАПИШЕ ПОД ЗБОРОТ ИРОНИЈА, ВЕЛИ ДИМИТРОВ

Случајот со Груевски во учебниците треба да се запише под зборот иронија и под зборот парадокс, бидејќи Европската комисија за време на неговото владе ...
ПОПРЕЦИЗЕН ЗАКОН ЗА НАПЛАТА НА ДДВ ОД ФИЗИЧКИ ЛИЦА, БАРААТ НЕВЛАДИНИТЕ, УЈП ВЕЛИ ВО ЕУ ДИРЕКТИВАТА НЕМА ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ДАНОК ЗА АВТОРСКИТЕ ДОГОВОРИ

ПОПРЕЦИЗЕН ЗАКОН ЗА НАПЛАТА НА ДДВ ОД ФИЗИЧКИ ЛИЦА, БАРААТ НЕВЛАДИНИТЕ, УЈП ВЕЛИ ВО ЕУ ДИРЕКТИВАТА НЕМА ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ДАНОК ЗА АВТОРСКИТЕ ДОГОВОРИ

Правно да се допрецизира Законот за додадена вредност за тоа кои физички лица, за која дејност и под кои услови треба да плаќаат ДДВ, бараат граѓански ...
ЕВРОПРАТЕНИЦИТЕ КУКАН И ВАЈГЛ ЈА ПОВИКАА ОПОЗИЦИЈАТА ДА СЕ ВРАТИ ВО СОБРАНИЕТО И СО ВЛАСТА ДА РАБОТАТ НА СТРАТЕШКИТЕ ПРАШАЊА

ЕВРОПРАТЕНИЦИТЕ КУКАН И ВАЈГЛ ЈА ПОВИКАА ОПОЗИЦИЈАТА ДА СЕ ВРАТИ ВО СОБРАНИЕТО И СО ВЛАСТА ДА РАБОТАТ НА СТРАТЕШКИТЕ ПРАШАЊА

Парламентарното мнозинство и Владата се решени да ги надминат сите отворени прашања кои ја блокираат Македонија кон влезот на Европската унија (ЕУ), а ...
БЕЈЛИ СЕ СОМНЕВА ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ВО СОВЕТОТ НА ЈАВНИ ОБВИНИТЕЛИ

БЕЈЛИ СЕ СОМНЕВА ЗА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ВО СОВЕТОТ НА ЈАВНИ ОБВИНИТЕЛИ

Амбасадорот на САД Џес Бејли на конференција за владеење на правото  што се одржа во Собранието на Македонија рече дека не е доволно само да се носат ...
ЗА ВЛЕЗ ВО ЕУ ГЛАСАЈТЕ ПРОТИВ КОРУПЦИЈА И ЗА ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО, ПОРАЧА ХОЛАНДСКИОТ МИНИСТЕР ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ

ЗА ВЛЕЗ ВО ЕУ ГЛАСАЈТЕ ПРОТИВ КОРУПЦИЈА И ЗА ВЛАДЕЕЊЕ НА ПРАВОТО, ПОРАЧА ХОЛАНДСКИОТ МИНИСТЕР ЗА НАДВОРЕШНИ РАБОТИ

Ако македонските гласачи сакаат да се доближат до Европа, ќе мораат да се заложат против корупцијата, а за отчетност и владеење на правото, и за слобо ...
ОРАВ: НЕМА ПОВЕЌЕ ВРЕМЕ, ПОТРЕБНИ СЕ БРЗИ И СЕРИОЗНИ ОДЛУКИ

ОРАВ: НЕМА ПОВЕЌЕ ВРЕМЕ, ПОТРЕБНИ СЕ БРЗИ И СЕРИОЗНИ ОДЛУКИ

Политичката криза станува се подлабока. Потребни се брзи и сериозни одлуки. Нема повеќе време за одложување и опструкции, рече евроабмасадорот Аиво Ор ...
9 / 9 НАПИСИ