Таг: вода за пиење

1 2 3 4 10 / 37 НАПИСИ
ПОВТОРНО РЕСТРИКЦИИ НА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ВО ТЕТОВО

ПОВТОРНО РЕСТРИКЦИИ НА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ВО ТЕТОВО

Тетово повторно има проблеми со недостаток од вода за пиење. Проблем кој е присутен не години, туку децении наназад. Во овие зимски и пролетни месеци ...
ВОДАТА ВО ТЕТОВО И ОВАА ЕСЕН ИМА НЕПРИЈАТЕН МИРИС И ВКУС, ЗА ДА НЕ СЕ ПОВТОРУВА ПРОБЛЕМОТ ТРЕБА ДА СЕ СТАВАТ ДОПОЛНИТЕЛНИ ФИЛТРИ

ВОДАТА ВО ТЕТОВО И ОВАА ЕСЕН ИМА НЕПРИЈАТЕН МИРИС И ВКУС, ЗА ДА НЕ СЕ ПОВТОРУВА ПРОБЛЕМОТ ТРЕБА ДА СЕ СТАВАТ ДОПОЛНИТЕЛНИ ФИЛТРИ

Петта година по ред, водата за пиење во Тетово во ноември има непријатен вкус и мирис. Од Центарот за јавно здравје ја смируваат ситуацијата, велејќи ...
КАРБИНЦИ ОТВОРИ СОВРЕМЕНА ФИЛТЕР СТАНИЦА, НО ПОДОБРА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ ЌЕ ДОБИЕ ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ ЗАШТО НЕ Е ИЗГРАДЕН ЦЕВКОВОД

КАРБИНЦИ ОТВОРИ СОВРЕМЕНА ФИЛТЕР СТАНИЦА, НО ПОДОБРА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ ЌЕ ДОБИЕ ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ ЗАШТО НЕ Е ИЗГРАДЕН ЦЕВКОВОД

Карбинци, една од најмалите општини во Македонија, првпат изгради современа филтер станица за вода, која ќе опслужува осум села со над 3.000 жители. К ...
СТРУМИЧКОТО СЕЛО БАНСКО ЦЕЛА НЕДЕЛА Е БЕЗ ВОДА ЗА ПИЕЊЕ ОТИ НЕКОИ ЖИТЕЛИ СИ ГИ НАВОДНУВААТ НИВИТЕ

СТРУМИЧКОТО СЕЛО БАНСКО ЦЕЛА НЕДЕЛА Е БЕЗ ВОДА ЗА ПИЕЊЕ ОТИ НЕКОИ ЖИТЕЛИ СИ ГИ НАВОДНУВААТ НИВИТЕ

Во шишиња и туби, жителите на струмичко Банско цела недела носат вода за пиење и одржување хигиена во своите домови, оти несовесни соселани водата од ...
ВО ТЕТОВО ПОВТОРНО ИМА РЕСТРИКЦИИ НА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ОТКАКО ЗЕМЈОТРЕСИТЕ ВО МАВРОВО ГО ОШТЕТИЈА ГЛАВНИОТ ЦЕВКОВОД

ВО ТЕТОВО ПОВТОРНО ИМА РЕСТРИКЦИИ НА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ОТКАКО ЗЕМЈОТРЕСИТЕ ВО МАВРОВО ГО ОШТЕТИЈА ГЛАВНИОТ ЦЕВКОВОД

Не поминаа ни три недели, Тетово повторно има недостиг на вода за пиење и повторно дефектот е на новиот водовод. Кај месноста Лешница оштетена е цевк ...
ВЕЛЕШАНИ ПИЈАТ ВИСОКОКВАЛИТЕТНА ВОДА, НО НЕ Е ДОСТАПНА ДО СИТЕ ГРАЃАНИ

ВЕЛЕШАНИ ПИЈАТ ВИСОКОКВАЛИТЕТНА ВОДА, НО НЕ Е ДОСТАПНА ДО СИТЕ ГРАЃАНИ

И покрај тоа што пред 30 години со самопридонес беше изградена фабриката за преработка на вода за Велес, и по толку време квалитетна вода не стигнува ...
ПО НАЛОГ НА РЕГУЛАТОРНА КОМИСИЈА, ВОДАТА ВО ВЕЛЕС ЌЕ ПОСКАПИ, А ЌЕ СЕ ПЛАЌА ПОМАЛКУ ЗА КАНАЛИЗАЦИЈА

ПО НАЛОГ НА РЕГУЛАТОРНА КОМИСИЈА, ВОДАТА ВО ВЕЛЕС ЌЕ ПОСКАПИ, А ЌЕ СЕ ПЛАЌА ПОМАЛКУ ЗА КАНАЛИЗАЦИЈА

Цената на водата за пиење за домаќинствата во Велес ќе поскапи, а помалку ќе се плаќа за канализација. Повисока цена ќе има и догодина, додека во 2023 ...
ОСУМ ДЕНА ТЕЧЕ МАТНА ВОДА ОД ЧЕШМИТЕ ВО СТРУГА, ОД „ВОДОВОД“ ВЕЛАТ ВИНОВНА Е КОМПАНИЈАТА КОЈА ЈА КОРИСТИ ВОДАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА СТРУЈА

ОСУМ ДЕНА ТЕЧЕ МАТНА ВОДА ОД ЧЕШМИТЕ ВО СТРУГА, ОД „ВОДОВОД“ ВЕЛАТ ВИНОВНА Е КОМПАНИЈАТА КОЈА ЈА КОРИСТИ ВОДАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА СТРУЈА

Стружани веќе осум дена немаат исправна вода за пиење бидејќи од чешмите им тече матна и нечиста вода. Забрана за користење на водата од градскиот вод ...
СТРУЖАНИ НА ПРОТЕСТ ПОБАРАА ДА ИМ СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМОТ СО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО, ВО СПРОТИВНО НАЈАВИЈА ДЕКА НЕМА ДА ГИ ПЛАЌААТ СМЕТКИТЕ

СТРУЖАНИ НА ПРОТЕСТ ПОБАРАА ДА ИМ СЕ РЕШИ ПРОБЛЕМОТ СО ВОДОСНАБДУВАЊЕТО, ВО СПРОТИВНО НАЈАВИЈА ДЕКА НЕМА ДА ГИ ПЛАЌААТ СМЕТКИТЕ

Под мотото „Во време на пандемија без вода е трагедија“ стружани денеска го изразија својот револт поради се поголемите и почести прекини на водоснабд ...
ТЕТОВЦИ ПАК СЕ ЖАЛАТ ДЕКА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ИМА НЕПРИЈАТЕН ВКУС И МИРИС, НАДЛЕЖНИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА Е ЦЕЛОСНО ИСПРАВНА

ТЕТОВЦИ ПАК СЕ ЖАЛАТ ДЕКА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ ИМА НЕПРИЈАТЕН ВКУС И МИРИС, НАДЛЕЖНИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА Е ЦЕЛОСНО ИСПРАВНА

Тетовци повторно се жалат дека водата од градскиот водовод има непријатен вкус, а некои велат дека чувствуваат и чуден мирис. Непријатните мирис и ...
1 2 3 4 10 / 37 НАПИСИ