Таг: водоводна мрежа

ИЗМИНА РОКОТ ЗА ПРОМЕНА НА СТАРАТА ВОДОВОДНА МРЕЖА ВО ВЕЛЕС, ОД НАЈАВЕНИТЕ 13 УЛИЦИ НОВИ ЦЕВКИ ДОБИЈА САМО ЧЕТИРИ

ИЗМИНА РОКОТ ЗА ПРОМЕНА НА СТАРАТА ВОДОВОДНА МРЕЖА ВО ВЕЛЕС, ОД НАЈАВЕНИТЕ 13 УЛИЦИ НОВИ ЦЕВКИ ДОБИЈА САМО ЧЕТИРИ

Со завршувањето на мај истече и рокот во кој требаше да се изврши промена на старите салонитни цевки преку кои со вода се снабдуваат жителите на 13 ул ...
БИТОЛЧАНИ КОИ РЕДОВНО ПЛАЌААТ ВОДА ГИ ПРИЈАВУВААТ КОМШИИТЕ ШТО КРАДАТ

БИТОЛЧАНИ КОИ РЕДОВНО ПЛАЌААТ ВОДА ГИ ПРИЈАВУВААТ КОМШИИТЕ ШТО КРАДАТ

Битолчани се охрабрија и ги пријавуваат комшиите кои крадат вода. Граѓаните имаат можност на е-поштата на јавното претпријатие „Водовод“ да пријават а ...
ОПШТИНА ВЕЛЕС ГИ МЕНУВА СТАРИТЕ САЛОНИТНИ ВОДОВОДНИ ЦЕВКИ

ОПШТИНА ВЕЛЕС ГИ МЕНУВА СТАРИТЕ САЛОНИТНИ ВОДОВОДНИ ЦЕВКИ

Старите салонитни водоводни цевки во Велес ќе се заменат со нови пластични. За оваа намена годинава предвидени се 18 милиони денари. Во Општина Велес ...
ИЗРАЕЛЦИ СО САТЕЛИТ СНИМААТ КАДЕ ИСТЕКУВА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ ВО СКОПЈЕ

ИЗРАЕЛЦИ СО САТЕЛИТ СНИМААТ КАДЕ ИСТЕКУВА ВОДА ЗА ПИЕЊЕ ВО СКОПЈЕ

Со сателит, израелска фирма две недели снима каде истекува водата од цевките од водоводната мрежа во Скопје. Од досегашните снимања лоцирани се 237 ло ...
ДЕФЕКТИТЕ НА ДОТРАЕНИТЕ САЛОНИТНИ ЦЕВКИ СЕ ПРИЧИНА ЗА ПРЕКИНИТЕ НА ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ВО ТЕТОВО

ДЕФЕКТИТЕ НА ДОТРАЕНИТЕ САЛОНИТНИ ЦЕВКИ СЕ ПРИЧИНА ЗА ПРЕКИНИТЕ НА ВОДОСНАБДУВАЊЕТО ВО ТЕТОВО

Иако се наоѓа под Шар Планина, Тетово со години има проблеми со снабдување со вода за пиење. Повеќечасовните рестрикции на водата за пиење во летниот, ...
ЖИТЕЛИТЕ НА НОВИОТ ДЕЛ ОД ВЕЛЕС ЧЕСТО БЕЗ ВОДА И СО РАСКОПАНИ УЛИЦИ

ЖИТЕЛИТЕ НА НОВИОТ ДЕЛ ОД ВЕЛЕС ЧЕСТО БЕЗ ВОДА И СО РАСКОПАНИ УЛИЦИ

Со месеци наназад, жителите од повеќе велешки улици реагираа на честите прекини во водоснабдувањето, но и на раскопаните улици и на тоа што никако да ...
КОГА НА ВЛАСТ Е ВМРО-ДПМНЕ АЗБЕСТОТ ВО ВОДОВОДНИТЕ ЦЕВКИ НЕ Е ШТЕТЕН

КОГА НА ВЛАСТ Е ВМРО-ДПМНЕ АЗБЕСТОТ ВО ВОДОВОДНИТЕ ЦЕВКИ НЕ Е ШТЕТЕН

Триесет километри од водоводниот систем во Битола сѐ уште содржат азбестни цевки, иако употребата на азбестот беше забранета пред 12 години во европск ...
КРУШЕВО ПАК ОСТАНА БЕЗ ВОДА

КРУШЕВО ПАК ОСТАНА БЕЗ ВОДА

Жителите на Крушево се жалат дека една недела нема доволно вода во системот. Проблемот е особено изразен во високите зони од градот. Овде жителите нем ...
8 / 8 НАПИСИ