Таг: ЗАМП

1 2 10 / 16 НАПИСИ
АЛАЃОЗОВСКИ Ѝ ОДОБРИ 100.000 ЕВРА НА „АВАЛОН“, ПА ЈА ПРИЈАВИ НА ФИНАНСИСКА ПОЛИЦИЈА

АЛАЃОЗОВСКИ Ѝ ОДОБРИ 100.000 ЕВРА НА „АВАЛОН“, ПА ЈА ПРИЈАВИ НА ФИНАНСИСКА ПОЛИЦИЈА

Финансиската полиција отвори предистражна постапка под сомневања за големи суми даночно затајување од страна на фирмите ќерки на „Авалон продукција“, ...
АВАЛОН СО СУДСКА ПРЕСУДА ТРЕБА ДА ПЛАТИ 70 ИЛЈАДИ ЕВРА ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, A ДОБИ ДРЖАВНА ПОМОШ 100 ИЛЈАДИ ЕВРА

АВАЛОН СО СУДСКА ПРЕСУДА ТРЕБА ДА ПЛАТИ 70 ИЛЈАДИ ЕВРА ЗА АВТОРСКИ ПРАВА, A ДОБИ ДРЖАВНА ПОМОШ 100 ИЛЈАДИ ЕВРА

Друштвото за маркетинг и услуги Самоорганизација ДООЕЛ, кое со насловениот проект „25 години Авалон Продукција“ од Министерството за култура на 10 фев ...
ЗАРАДИ ПРИБЕ ЌЕ СЕ РЕГУЛИРА И АВТОРСТВОТО ПРИ СВИРЕЊЕ НА СВАДБИ

ЗАРАДИ ПРИБЕ ЌЕ СЕ РЕГУЛИРА И АВТОРСТВОТО ПРИ СВИРЕЊЕ НА СВАДБИ

Хаос владее во областа на заштита на авторското и на сродните права во земјава, откако Законот од 2010 година, кој беше целосно во корелација со европ ...
ОД УТРЕ ПОВТОРНО Е ДОЗВОЛЕНА МАКЕДОНСКА МУЗИКА, ЗАМП ЈА ТРГНА ЗАБРАНАТА

ОД УТРЕ ПОВТОРНО Е ДОЗВОЛЕНА МАКЕДОНСКА МУЗИКА, ЗАМП ЈА ТРГНА ЗАБРАНАТА

Здружението за заштита на авторските музички права (ЗАМП) ја тргна забраната за јавно емитување македонска музика што беше воведена на 17 септември ми ...
ЗАМП БАРА ЗАБРАНАТА ЗА МАКЕДОНСКА МУЗИКА ДА СЕ ПОЧИТУВА, НЕ ЈА ПРИФАЌА ОДЛУКАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

ЗАМП БАРА ЗАБРАНАТА ЗА МАКЕДОНСКА МУЗИКА ДА СЕ ПОЧИТУВА, НЕ ЈА ПРИФАЌА ОДЛУКАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

ЗАМП им препорача на трговските радиодифузни друштва да продолжат да се придржуваат до одлуките на авторите на ЗАМП се додека судот не донесе правосил ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ЈА ЗАПРЕ ЗАБРАНАТА ЗА МАКЕДОНСКА МУЗИКА НА ЗАМП

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА ЈА ЗАПРЕ ЗАБРАНАТА ЗА МАКЕДОНСКА МУЗИКА НА ЗАМП

Министерство за култура донесе решение за запирање на забраната на ЗАМП за емитување македонска музика по медиумите со образложение дека е противзакон ...
НЕМА ДА ИМА НИ СКОПСКИ ФЕСТИВАЛ ПОРАДИ ЗАБРАНАТА НА ЗАМП

НЕМА ДА ИМА НИ СКОПСКИ ФЕСТИВАЛ ПОРАДИ ЗАБРАНАТА НА ЗАМП

Извесно е, но не и потврдено дека поради забраната на ЗАМП годинава нема да се одржи Скопскиот фестивал, кој е во организација на МРТ, дознава САКАМДА ...
ОД ПОНЕДЕЛНИК ЌЕ НЕМА И ЦРНОГОРСКА И СЛОВЕНЕЧКА МУЗИКА

ОД ПОНЕДЕЛНИК ЌЕ НЕМА И ЦРНОГОРСКА И СЛОВЕНЕЧКА МУЗИКА

ЗАМП објави дека од 10 октомври (понеделник) е забрането и емитување на црногорска и словенечка музика на сите радио и телевизиски станици на територи ...
МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА НЕ КАЖУВА КОЛКУ ПАРИ ДАЛА ЗА ФЕСТИВАЛОТ ШТО НЕ СЕ ОДРЖА

МИНИСТЕРКАТА ЗА КУЛТУРА НЕ КАЖУВА КОЛКУ ПАРИ ДАЛА ЗА ФЕСТИВАЛОТ ШТО НЕ СЕ ОДРЖА

Министерството за култура како покровител на Фолк фест Валандово нема одговор што ќе преземе за одржување на годинашново издание на фестивалот, откако ...
РАДИЈАТА УТРОВО ЈА ПОЧИТУВААТ ЗАБРАНАТА – НЕМА НИ МАКЕДОНСКА, НИ СРПСКА МУЗИКА

РАДИЈАТА УТРОВО ЈА ПОЧИТУВААТ ЗАБРАНАТА – НЕМА НИ МАКЕДОНСКА, НИ СРПСКА МУЗИКА

Од утринава на радиостаниците веќе нема ни македонска, ни српска музика. Забраната за емитување српска музика почна од ноќеска на полноќ, а од пред ...
1 2 10 / 16 НАПИСИ