Таг: заштита

1 2 3 7 10 / 63 НАПИСИ
36 ОТСТО ОД МЛАДИТЕ НЕ КОРИСТАТ ЗАШТИТА ПРИ СЕКС, ХЕРА СО БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА СЕКСУАЛНО ЗДРАВЈЕ КАЈ МАЖИТЕ

36 ОТСТО ОД МЛАДИТЕ НЕ КОРИСТАТ ЗАШТИТА ПРИ СЕКС, ХЕРА СО БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ ЗА СЕКСУАЛНО ЗДРАВЈЕ КАЈ МАЖИТЕ

Од 20 до 26 ноември, под слоганот „Грижи се за себе“, Асоцијацијата за здравствена едукација и истражување ХЕРА ја одбележува Европската недела на тес ...
ЗГРАДАТА СО 17 КАТА КОЈА ТРЕБА ДА СЕ ГРАДИ КАЈ БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“ НЕ ГИ ИСПОЛНУВА УСЛОВИТЕ ЗА ЛЕГАЛНА ГРАДЕЖНА ДОЗВОЛА, НО ОПШТИНА КАРПОШ ПРОДОЛЖУВА СО ПРОЦЕДУРИТЕ

ЗГРАДАТА СО 17 КАТА КОЈА ТРЕБА ДА СЕ ГРАДИ КАЈ БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“ НЕ ГИ ИСПОЛНУВА УСЛОВИТЕ ЗА ЛЕГАЛНА ГРАДЕЖНА ДОЗВОЛА, НО ОПШТИНА КАРПОШ ПРОДОЛЖУВА СО ПРОЦЕДУРИТЕ

Зградата на 17 ката која треба да се гради во скопски Карпош, на просторот меѓу поликлиниката „Букурешт“ и  Градската општа болница (ГОБ) „8 Септември ...
ПРЕПОЛОВЕН КАДАРОТ ЗА ЗАШТИТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО, СЕ СПРЕМА НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЈА ЗА ОБНОВУВАЊЕ НА СТРУКАТА

ПРЕПОЛОВЕН КАДАРОТ ЗА ЗАШТИТА НА КУЛТУРНОТО НАСЛЕДСТВО, СЕ СПРЕМА НАЦИОНАЛНА СТРАТЕГИЈА ЗА ОБНОВУВАЊЕ НА СТРУКАТА

За околу 50 отсто е намален бројот на професионален и квалификуван кадар во службите за заштита на спомениците на културата, во последните дваесет год ...
ХРВАТСКА ПЛАНИРА ТУРИСТИЧКИ ДАНОК КОЈ ЌЕ СЕ ТРОШИ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

ХРВАТСКА ПЛАНИРА ТУРИСТИЧКИ ДАНОК КОЈ ЌЕ СЕ ТРОШИ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА

По пристапувањето во еврозоната и во Шенген на почетокот на годинава, Хрватска доживува наплив од туристи. Но, растечката популарност на земјата има и ...
РУСИЈА ГО ШТИТИ КРИМСКИОТ МОСТ СО ПОДВОДНА БАРИЕРА ОД ПОТОПЕНИ БРОДОВИ

РУСИЈА ГО ШТИТИ КРИМСКИОТ МОСТ СО ПОДВОДНА БАРИЕРА ОД ПОТОПЕНИ БРОДОВИ

Русија создала подводна бариера од потопени бродови за да спречи идни украински напади на Кримскиот мост, вели британското министерство за одбрана. Мо ...
КАЗНИ ЗАТВОР И ДО 5 ГОДИНИ ЗА НАПАД НА НОВИНАРИ И МЕДИУМСКИ РАБОТНИЦИ, ЗАКОНОТ ЗА ЗАШТИТА СТАПИ ВО СИЛА

КАЗНИ ЗАТВОР И ДО 5 ГОДИНИ ЗА НАПАД НА НОВИНАРИ И МЕДИУМСКИ РАБОТНИЦИ, ЗАКОНОТ ЗА ЗАШТИТА СТАПИ ВО СИЛА

Стапија во сила измените на Кривичниот законик за поголема заштита на новинарите и медиумските работници. Со актот, изгласан на 13 февруари во Собрани ...
ВО ОХРИД И СТРУГА МАСОВНО СЕ ГРАДИ, КОВАЧЕВСКИ ВЕЛИ ИНСПЕКЦИСКИТЕ СЛУЖБИ ДА ИЗЛЕЗАТ НА ТЕРЕН, А НЕ ДА ПИЈАТ КАФИЊА ПО КАНЦЕЛАРИИ

ВО ОХРИД И СТРУГА МАСОВНО СЕ ГРАДИ, КОВАЧЕВСКИ ВЕЛИ ИНСПЕКЦИСКИТЕ СЛУЖБИ ДА ИЗЛЕЗАТ НА ТЕРЕН, А НЕ ДА ПИЈАТ КАФИЊА ПО КАНЦЕЛАРИИ

Невладините организации алармираат за неспроведувањето на препораките на УНЕСКО, и дека ако државата продолжи со овој третман и меѓународната заедница ...
СТУДЕНЧИШКО БЛАТО ЌЕ СТАНЕ ПАРК НА ПРИРОДАТА, НО НЕИЗВЕСНО Е ДАЛИ ЌЕ СЕ ЗАЧУВА

СТУДЕНЧИШКО БЛАТО ЌЕ СТАНЕ ПАРК НА ПРИРОДАТА, НО НЕИЗВЕСНО Е ДАЛИ ЌЕ СЕ ЗАЧУВА

Владата на вчерашната седница го усвои Нацрт-законот за прогласување на Студенчишко Блато во Охрид за заштитено подрачје во категорија IV – Парк на пр ...
ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА ПРОГЛАСЕН ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ОД ГОЛЕМО ЗНАЧЕЊЕ, ЗАШТИТАТА БИЛА ТРГНАТА ПРИ ОБИДОТ ЗА ПРОДАЖБА ОД ВЛАСТА НА ВМРО-ДПМНЕ ВО 2016

ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА ПРОГЛАСЕН ЗА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ОД ГОЛЕМО ЗНАЧЕЊЕ, ЗАШТИТАТА БИЛА ТРГНАТА ПРИ ОБИДОТ ЗА ПРОДАЖБА ОД ВЛАСТА НА ВМРО-ДПМНЕ ВО 2016

Офицерскиот дом во Битола, објект стар 110 години наречен уште и битолски Версај, e прогласен за културно наследство од особено значење, поткатегорија ...
ЗА ЗАШТИТА ОД МАЈМУНСКИ СИПАНИЦИ ДА СЕ ИЗБЕГНУВА КОНТАКТ СО ДИВИ ЖИВОТНИ, ПРЕПОРАЧА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

ЗА ЗАШТИТА ОД МАЈМУНСКИ СИПАНИЦИ ДА СЕ ИЗБЕГНУВА КОНТАКТ СО ДИВИ ЖИВОТНИ, ПРЕПОРАЧА МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Да се избегнува контакт со диви животни и при употреба на месо од нив тоа да биде добро термички обработено, пишува во препораките за заштита од мајму ...
1 2 3 7 10 / 63 НАПИСИ