Таг: Здравствен дом

1 2 3 4 20 / 36 НАПИСИ
КОВИД ПАНДЕМИЈАТА СТИВНУВА ВО СТРУШКО, НАМАЛЕН БРОЈОТ НА ЗАБОЛЕНИ И ХОСПИТАЛИЗИРАНИ

КОВИД ПАНДЕМИЈАТА СТИВНУВА ВО СТРУШКО, НАМАЛЕН БРОЈОТ НА ЗАБОЛЕНИ И ХОСПИТАЛИЗИРАНИ

Состојбата со коронавирусот во Струга и Вевчани е стабилна. Бројот на заразени е значително намален. Во Здравствениот дом во Вевчани хоспитализирани с ...
ВЕЛЕС НЕ ДОБИ ТЕРМИНИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈА ОД СЕЗОНСКИ ГРИП ОВАА СЕДМИЦА

ВЕЛЕС НЕ ДОБИ ТЕРМИНИ ЗА ВАКЦИНАЦИЈА ОД СЕЗОНСКИ ГРИП ОВАА СЕДМИЦА

Во петокот попладне, за пациенти од Велес немаше добиени слободен Мој термин за бесплатно вакцинирање од сезонски грип. За ова реагираат пациентите од ...
ДВОЈНО ЗГОЛЕМЕНА РАБОТАТА НА СЛУЖБАТА ЗА ДОМАШНА ПОСЕТА ВО КУМАНОВО ПОРАДИ КОРОНАКРИЗАТА

ДВОЈНО ЗГОЛЕМЕНА РАБОТАТА НА СЛУЖБАТА ЗА ДОМАШНА ПОСЕТА ВО КУМАНОВО ПОРАДИ КОРОНАКРИЗАТА

Службата за домашна посета при Здравствениот дом во Куманово има двојно повеќе работа откако се зголеми бројот на заразени од коронавирусот во градот. ...
ДОКТОРИТЕ ВО КРИВА ПАЛАНКА ГИ ПРАЌААТ СИТЕ ЗА КУМАНОВО И СКОПЈЕ, A 45 КРЕВЕТИ ЗА КОВИД ПАЦИЕНТИ И АПАРАТИ ЗА КИСЛОРОД 7 МЕСЕЦИ СЕ ПОД КЛУЧ

ДОКТОРИТЕ ВО КРИВА ПАЛАНКА ГИ ПРАЌААТ СИТЕ ЗА КУМАНОВО И СКОПЈЕ, A 45 КРЕВЕТИ ЗА КОВИД ПАЦИЕНТИ И АПАРАТИ ЗА КИСЛОРОД 7 МЕСЕЦИ СЕ ПОД КЛУЧ

Веќе 7 месеци Ковид-одделението во Здравствениот дом од Крива Паланка е под клуч и досега не бил згрижен ниту еден пациент, иако бројот на заболени се ...
ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ ВО БИТОЛА ЏАБЕ Е РЕНОВИРАН ОТИ ПРОКАПУВА ПОКРИВОТ, А БИРОКРАТИЈАТА ГО КОЧИ САНИРАЊЕТО

ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ ВО БИТОЛА ЏАБЕ Е РЕНОВИРАН ОТИ ПРОКАПУВА ПОКРИВОТ, А БИРОКРАТИЈАТА ГО КОЧИ САНИРАЊЕТО

Дел од службите во Здравствениот дом „Хаим Абраванел“ во Битола се реновираа, но постои опасност од прокапување на покривот што при пообилни врнежи мо ...
ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ ВО РЕСЕН ЧЕКА ЛЕКАРИ ДА ЗАВРШАТ СО СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА ЗА КОЛЕГИТЕ ДА МОЖЕ ДА СЕ ПЕНЗИОНИРААТ

ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ ВО РЕСЕН ЧЕКА ЛЕКАРИ ДА ЗАВРШАТ СО СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА ЗА КОЛЕГИТЕ ДА МОЖЕ ДА СЕ ПЕНЗИОНИРААТ

Пациенти од Охрид, Демир Хисар и други општини кои во здравствени установи во нивните населени места не можат да закажат побрз термин за мамографија и ...
ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ ВО БИТОЛА ИМА ЛЕКАРСКИ КАДАР, ЌЕ КУПЕШЕ И ВОЗИЛА ЗА БРЗАТА ПОМОШ, НО ПАРИТЕ СЕ ПРЕНАМЕНИЈА ЗА ЗАШТИТА ОД КОВИД-19

ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ ВО БИТОЛА ИМА ЛЕКАРСКИ КАДАР, ЌЕ КУПЕШЕ И ВОЗИЛА ЗА БРЗАТА ПОМОШ, НО ПАРИТЕ СЕ ПРЕНАМЕНИЈА ЗА ЗАШТИТА ОД КОВИД-19

Ако пандемијата со ковид-19 ни се случеше во 2017, немаше да можеме да одговориме на овој предизвик како сега во 2020, рече директорката на Здравствен ...
СУДСКАТА ОДЛУКА ЗА ОТПУШТАЊЕ ЈА ОСТАВИ БЕЗ ПОРОДИЛНО МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА СО ПАТОЛОШКА БРЕМЕНОСТ ОД ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ ВО БИТОЛА

СУДСКАТА ОДЛУКА ЗА ОТПУШТАЊЕ ЈА ОСТАВИ БЕЗ ПОРОДИЛНО МЕДИЦИНСКАТА СЕСТРА СО ПАТОЛОШКА БРЕМЕНОСТ ОД ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ ВО БИТОЛА

Медицинска сестра со патолошка бременост е меѓу шесте медицински сестри од Здравствениот дом од Битола кои по судска одлука останаа без работа, па таа ...
ПОРАДИ СУДСКА ОДЛУКА ШЕСТ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ОД ЗДРАВСТВЕН ДОМ БИТОЛА ОСТАНАА БЕЗ РАБОТА

ПОРАДИ СУДСКА ОДЛУКА ШЕСТ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ОД ЗДРАВСТВЕН ДОМ БИТОЛА ОСТАНАА БЕЗ РАБОТА

Шест медицински сестри ангажирани на неопределено време во Здравствен дом во Битола останаа без работа, по донесена судска одлука за процес кој бил по ...
ВО ДОЈРАН СО 10.000 ГОСТИ БРЗАТА ПОМОШ РАБОТИ САМО ДО 8 НАВЕЧЕР

ВО ДОЈРАН СО 10.000 ГОСТИ БРЗАТА ПОМОШ РАБОТИ САМО ДО 8 НАВЕЧЕР

Туристичкиот центар Дојран после 20 часот нема возило за итна медицинска помош. Ако жителите и над 10 илјади гости кои летуваат во ова место имаат пот ...
1 2 3 4 20 / 36 НАПИСИ