Таг: здравствени работници

1 2 3 4 10 / 38 НАПИСИ
ДА НЕ СЕ ДОВЕДЕМЕ ВО СИТУАЦИЈА ДА УВЕЗУВАМЕ МЕДИЦИНСКИ КАДАР ОД ТРЕТИ ЗЕМЈИ, РЕКОА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ НА ПРОТЕСТ

ДА НЕ СЕ ДОВЕДЕМЕ ВО СИТУАЦИЈА ДА УВЕЗУВАМЕ МЕДИЦИНСКИ КАДАР ОД ТРЕТИ ЗЕМЈИ, РЕКОА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ НА ПРОТЕСТ

Освен покачувањето на платите, мора да се стави акцент и на образованието, бидејќи во здравствените институции влегува несоодветен, неспособен медицин ...
78 ОТСТО ОД ДОКТОРИТЕ БИЛЕ ИЗЛОЖЕНИ НА НАСИЛСТВО НА РАБОТНО МЕСТО, ЛЕКАРСКАТА КОМОРА АПЕЛИРА ИНЦИДЕНТИТЕ ДА СЕ ПРИЈАВУВААТ ВО ПОЛИЦИЈА

78 ОТСТО ОД ДОКТОРИТЕ БИЛЕ ИЗЛОЖЕНИ НА НАСИЛСТВО НА РАБОТНО МЕСТО, ЛЕКАРСКАТА КОМОРА АПЕЛИРА ИНЦИДЕНТИТЕ ДА СЕ ПРИЈАВУВААТ ВО ПОЛИЦИЈА

Седумдесет и осум отсто од докторите во Македонија пријавиле дека биле изложени на некаков вид насилство на работното место, во анкета спроведена од Л ...
ЌЕ ПРОТЕСТИРАМЕ АКО НЕМА УСОГЛАСУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ СО МИНИМАЛНАТА ПЛАТА, НАЈАВУВААТ ОД НЕЗАВИСНИОТ СИНДИКАТ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ

ЌЕ ПРОТЕСТИРАМЕ АКО НЕМА УСОГЛАСУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ СО МИНИМАЛНАТА ПЛАТА, НАЈАВУВААТ ОД НЕЗАВИСНИОТ СИНДИКАТ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ

Независниот синдикат на здравствени работници, административен технички персонал и технички персонал вели дека ќе протестираат ако нема усогласување н ...
ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО НА 19 ОКТОМВРИ СО ПОЛЧАСОВЕН ПРОТЕСТ, БАРААТ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ЗА 30 ОТСТО

ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО НА 19 ОКТОМВРИ СО ПОЛЧАСОВЕН ПРОТЕСТ, БАРААТ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ ЗА 30 ОТСТО

На 19 октомври (четврток) ќе има предупредувачки протест на вработените во сите здравствени институции во државава за време на паузата, во организациј ...
СО БЕСИМИ СЕ ДОГОВАРАМЕ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО, А НЕ ЗА ФИНАСИИ, ДА ОДЛУЧУВА ЗА ВРАБОТУВАЊА НА МЕДИЦИНСКИ ЛИЦА, РЕЧЕ МЕЏИТИ

СО БЕСИМИ СЕ ДОГОВАРАМЕ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО, А НЕ ЗА ФИНАСИИ, ДА ОДЛУЧУВА ЗА ВРАБОТУВАЊА НА МЕДИЦИНСКИ ЛИЦА, РЕЧЕ МЕЏИТИ

Министерот за здравство Фатмир Меџити денеска кажа дека разговарал со министерот за финансии Фатмир Бесими околу можноста, да не се бара согласност од ...
61 ПРИЈАВЕН КАНДИДАТ ЗА 16 РАБОТНИ МЕСТА ВО ШТИПСКАТА КЛИНИЧКА БОЛНИЦА, ВКУПНО Ѝ ТРЕБААТ 100 ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ

61 ПРИЈАВЕН КАНДИДАТ ЗА 16 РАБОТНИ МЕСТА ВО ШТИПСКАТА КЛИНИЧКА БОЛНИЦА, ВКУПНО Ѝ ТРЕБААТ 100 ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ

Шеесет и еден кандидат се пријавија на огласот за 16 работни места во Клиничката болница во Штип. После денешното тестирање, Болницата ќе прими нови 1 ...
ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО ПРОТЕСТИРАШЕ ЗА ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ И УСОГЛАСУВАЊЕ СО МИНИМАЛНАТА ПЛАТА

ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО ПРОТЕСТИРАШЕ ЗА ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТИТЕ И УСОГЛАСУВАЊЕ СО МИНИМАЛНАТА ПЛАТА

Здравствените работници од јавно-здравствените установи во Скопје и во повеќе градови низ земјава денеска излегоа на получасовен протест пред институц ...
150 ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ СЕ ПРИЈАВИЛЕ ДА ОДАТ ВО ТУРЦИЈА И ДА ПОМОГНАТ ВО ПОГОДЕНИТЕ ПОДРАЧЈА

150 ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ СЕ ПРИЈАВИЛЕ ДА ОДАТ ВО ТУРЦИЈА И ДА ПОМОГНАТ ВО ПОГОДЕНИТЕ ПОДРАЧЈА

Околу 150 здравствени работници од Макеонија се пријавија да заминат во Турција за да помогнат при лекување на повредените во погодените подрачја од к ...
ИЛЈАДНИЦИ ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ ПРОТЕСТИРАА ВО МАДРИД ПРОТИВ УНИШТУВАЊЕТО НА ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО

ИЛЈАДНИЦИ ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ ПРОТЕСТИРАА ВО МАДРИД ПРОТИВ УНИШТУВАЊЕТО НА ЈАВНОТО ЗДРАВСТВО

Десетици илјади здравствени работници денеска протестираа во Мадрид поради, како што велат, уништувањето на јавниот здравствен систем од конзервативна ...
НАДОМЕСТОКОТ ЗА РАБОТА ВО НЕДЕЛА ЗА ЗДРАВСТВОТО ЌЕ СЕ ОДНЕСУВА САМО НА ОСУМ ЧАСА ОД РАБОТНОТО ВРЕМЕ

НАДОМЕСТОКОТ ЗА РАБОТА ВО НЕДЕЛА ЗА ЗДРАВСТВОТО ЌЕ СЕ ОДНЕСУВА САМО НА ОСУМ ЧАСА ОД РАБОТНОТО ВРЕМЕ

Додатокот на плата за работа во недела за вработените во здравството нема да се однесува на 24 часа, туку само на осум, рече министерот за здравство Б ...
1 2 3 4 10 / 38 НАПИСИ