Таг: Зоран Караџовски

1 2 3 6 10 / 58 НАПИСИ
КИРО ЗДРАВЕВ ИЗБРАН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СУДСКИОТ СОВЕТ

КИРО ЗДРАВЕВ ИЗБРАН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СУДСКИОТ СОВЕТ

Врховниот судија Киро Здравев утринава беше избран за нов претседател на Судскиот совет, на местото на Зоран Караџовски, кому му истече мандатот. С ...
РУСКОСКА ЌЕ ИСПИТУВА ДАЛИ СЕ ЗАКОНСКИ ПРЕМИИТЕ ШТО КАРАЏОВСКИ СИ ГИ ДОДЕЛИЛ СЕБЕ И НА ЧЛЕНОВИТЕ НА СУДСКИОТ СОВЕТ

РУСКОСКА ЌЕ ИСПИТУВА ДАЛИ СЕ ЗАКОНСКИ ПРЕМИИТЕ ШТО КАРАЏОВСКИ СИ ГИ ДОДЕЛИЛ СЕБЕ И НА ЧЛЕНОВИТЕ НА СУДСКИОТ СОВЕТ

Обвинителството за организиран криминал оформи предмет по допрен глас по објавите во медиумите за одлуките на Судскиот буџетски совет за обезбедување ...
ВАНГЕЛОВСКИ, КАРАЏОВСКИ И ШТЕРИЕВ СО ГОДИНИ ЗЕМАЛЕ ПАУШАЛ ОД ПО 10.000 ДЕНАРИ МЕСЕЧНО ШТО НЕ ИМ СЛЕДУВА ОД АКАДЕМИЈАТА ЗА СУДИИ

ВАНГЕЛОВСКИ, КАРАЏОВСКИ И ШТЕРИЕВ СО ГОДИНИ ЗЕМАЛЕ ПАУШАЛ ОД ПО 10.000 ДЕНАРИ МЕСЕЧНО ШТО НЕ ИМ СЛЕДУВА ОД АКАДЕМИЈАТА ЗА СУДИИ

Актуелните претседатели на Судскиот совет Зоран Караџовски и на Врховниот суд Јово Вангеловски, како членови по функција во Управниот одбор (УО) на Ак ...
СУДИЈАТА СЕ ЦЕНИ ПО БРОЈ НА ДОНЕСЕНИ И ПОТВРДЕНИ ПРЕСУДИ, ВЕЛИ СУДИЈКАТА ЛАЛИЧИЌ КОЈА КАТИЦА ЈАНЕВА ЈА ИСТАКНА ЗА НЕДОЛИЧНО ОДНЕСУВАЊЕ ВО ЛИЧНИТЕ И СОЦИЈАЛНИ ОДНОСИ

СУДИЈАТА СЕ ЦЕНИ ПО БРОЈ НА ДОНЕСЕНИ И ПОТВРДЕНИ ПРЕСУДИ, ВЕЛИ СУДИЈКАТА ЛАЛИЧИЌ КОЈА КАТИЦА ЈАНЕВА ЈА ИСТАКНА ЗА НЕДОЛИЧНО ОДНЕСУВАЊЕ ВО ЛИЧНИТЕ И СОЦИЈАЛНИ ОДНОСИ

Судијката Софија Лаличиќ од Основниот суд Скопје 1, за која Специјалната обвинителка Катица Јанева наведе дека документирано во прислушуваните разгово ...
КАРАЏОВСКИ ЈА БОЈКОТИРА СОБРАНИСКАТА КОМИСИЈА ЗА ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ

КАРАЏОВСКИ ЈА БОЈКОТИРА СОБРАНИСКАТА КОМИСИЈА ЗА ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ

Претседателот на Судски совет Зоран Караџовски, иако уредно поканет, не дојде на денешната седница на собраниската Комисија за политички систем и одно ...
КРИВИЧНИОТ СУД ЌЕ БИДЕ УБАВ ОДВНАТРЕ, РЕЧЕ ЏОЛЕВ НА ОТВОРАЊЕТО НА НОВАТА ЗГРАДА

КРИВИЧНИОТ СУД ЌЕ БИДЕ УБАВ ОДВНАТРЕ, РЕЧЕ ЏОЛЕВ НА ОТВОРАЊЕТО НА НОВАТА ЗГРАДА

Од понеделник судењата за организиран криминал и за прекршоци ќе бидат во новата барокна зграда на Кривичниот суд, која денес беше отворена. Новиот об ...
КАРАЏОВСКИ ЈА ИСКЛУЧИ ЈАВНОСТА ОД СЕДНИЦАТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ НА АКМИС СИСТЕМОТ

КАРАЏОВСКИ ЈА ИСКЛУЧИ ЈАВНОСТА ОД СЕДНИЦАТА НА СУДСКИОТ СОВЕТ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИТЕ НА АКМИС СИСТЕМОТ

Претседателот на судскиот совет Зоран Караџовски побара, а 10 колеги го поддржаа да ги тргне новинарите од денешната седница кога ќе се зборува за Изв ...
МЕНТОРИ НА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА СУДИИ ЌЕ БИДАТ ТАТЈАНА МИХАЈЛОВА, ЕЛЕНА ЈОСИФОВИЌ, МОНИКА БАХЧОВАНОВСКА, ДИАНА ГРУЕВСКА И ЉУБИНКА БАШЕСКА

МЕНТОРИ НА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА СУДИИ ЌЕ БИДАТ ТАТЈАНА МИХАЈЛОВА, ЕЛЕНА ЈОСИФОВИЌ, МОНИКА БАХЧОВАНОВСКА, ДИАНА ГРУЕВСКА И ЉУБИНКА БАШЕСКА

Судскиот совет за ментори на најновата (шеста) генерација слушатели на Академијата за судии и обвинители ги предложил и Татјана Михајлова, Моника Бахч ...
ПРЕД СУДСКИОТ СОВЕТ ИМА 270 ПРЕТСТАВКИ И ПОПЛАКИ ОД ГРАЃАНИ ПРОТИВ СУДИИ

ПРЕД СУДСКИОТ СОВЕТ ИМА 270 ПРЕТСТАВКИ И ПОПЛАКИ ОД ГРАЃАНИ ПРОТИВ СУДИИ

Не стотина, туку 270 претставки против судии во моментов има пред Судскиот совет, повеќето наследени од Советот за факти за утврдување одговорност кај ...
ВАНГЕЛОВСКИ И КАРАЏОВСКИ ЌЕ ГО СОВЕТУВААТ ЗАЕВ ВО НОВОТО ТЕЛО ЗА СУДСКИ РЕФОРМИ

ВАНГЕЛОВСКИ И КАРАЏОВСКИ ЌЕ ГО СОВЕТУВААТ ЗАЕВ ВО НОВОТО ТЕЛО ЗА СУДСКИ РЕФОРМИ

Премиерот Зоран Заев го прави списокот на авторитети од судството и правни експерти кои ќе членуваат во новото тело за судски реформи и во него, како ...
1 2 3 6 10 / 58 НАПИСИ