Категорија: Дописна мрежа

1 681 682 683 684 685 748 6830 / 7474 НАПИСИ
БАРОКОТ ГИ ИСУШИЛ ГРМУШКИТЕ КАЈ ГТЦ, „ПАРКОВИ“ ЌЕ ГИ ЗАМЕНИ СО ЈАВОРИ

БАРОКОТ ГИ ИСУШИЛ ГРМУШКИТЕ КАЈ ГТЦ, „ПАРКОВИ“ ЌЕ ГИ ЗАМЕНИ СО ЈАВОРИ

Зимзелените дрвјата до кружните скали за влез во Градски трговски центар (ГТЦ) во Скопје се исечени оти во градежните активности на овој простор биле ...
ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ И РОДИТЕЛИТЕ ПРОТЕСТНО ЌЕ КАМПУВААТ ПРЕД СОБРАНИЕ

ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ И РОДИТЕЛИТЕ ПРОТЕСТНО ЌЕ КАМПУВААТ ПРЕД СОБРАНИЕ

Деца со посебни потреби и нивните родители в четврток ќе распнат шатори во „Жена парк“ пред  Собранието на Република Македонија и ќе кампуваат три ден ...
СТАРИТЕ ЦРКОВНИ СПОМЕНИЦИ ВО БИТОЛСКО СЕ ВО АЛАРМАНТНО ЛОША СОСТОЈБА

СТАРИТЕ ЦРКОВНИ СПОМЕНИЦИ ВО БИТОЛСКО СЕ ВО АЛАРМАНТНО ЛОША СОСТОЈБА

Во алармантно лоша состојба се наоѓаат црковни споменици кои датираат од 10 до 19 век во Битолско, алармира Ристо Палигора, историчар на уметност и со ...
СО ГУМИ ПОЛИЕНИ СО БЕНЗИН ЗАПАЛЕНА СТРУШКАТА ДИВА ДЕПОНИЈА ЗА ВЕЛИГДЕН, СТРУЖАНИ УТРЕ НА ПРОТЕСТ

СО ГУМИ ПОЛИЕНИ СО БЕНЗИН ЗАПАЛЕНА СТРУШКАТА ДИВА ДЕПОНИЈА ЗА ВЕЛИГДЕН, СТРУЖАНИ УТРЕ НА ПРОТЕСТ

Членовите на граѓанската иницијатива „Доста е“ и стружани утре во 16 часот ќе протестираат пред зградата на Општина Струга за да го искажат револтот к ...
ТИКВЕШКОТО ЕЗЕРО СТАНА ДЕПОНИЈА ОТИ КАЗНИТЕ СЕ КИНАТ СО ВРСКИ

ТИКВЕШКОТО ЕЗЕРО СТАНА ДЕПОНИЈА ОТИ КАЗНИТЕ СЕ КИНАТ СО ВРСКИ

Реката Црна донесе ѓубре од Битола и Прилеп, од викендаши но и од несовесните поединци од околу три илјади викендички крај Тиквешкото Езеро, и се созд ...
МЛАДИТЕ СЕ ИСЕЛИЈА, СТАРИТЕ НЕ МОЖАТ ДА ЗАЖИВЕАТ СЕЛСКИ ТУРИЗАМ НА ВОДОПАДИТЕ НА БЕЛАСИЦА

МЛАДИТЕ СЕ ИСЕЛИЈА, СТАРИТЕ НЕ МОЖАТ ДА ЗАЖИВЕАТ СЕЛСКИ ТУРИЗАМ НА ВОДОПАДИТЕ НА БЕЛАСИЦА

  Водопадите на Беласица се достапни и пленат со својата убавина и уреденост, но никој не знае да ќари од големиот број гости од земјава и стр ...
ГРЧКИТЕ ТУРИСТИ 40 ГОДИНИ КРШАТ ЈАЈЦА ВО ОХРИД

ГРЧКИТЕ ТУРИСТИ 40 ГОДИНИ КРШАТ ЈАЈЦА ВО ОХРИД

Гостите од Грција за Велигден доаѓаат во Охрид веќе четири децении. Неофицијалните проценки велат дека во Охрид има неколку стотини грчки туристи, кои ...
ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА НЕМА ВРАТА, АМА ИМА КЛУЧ

ОФИЦЕРСКИОТ ДОМ ВО БИТОЛА НЕМА ВРАТА, АМА ИМА КЛУЧ

Офицерскиот  дом од задната страна нема врата, но сепак има клуч кој Општината му го дала на јавното претпријатие „Комуналец“, за да го преземе обезбе ...
НА ДУШКО МЛЕКАРОТ ЌЕ МУ СУДАТ ВО ОТСУСТВО ЗА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

НА ДУШКО МЛЕКАРОТ ЌЕ МУ СУДАТ ВО ОТСУСТВО ЗА ШАРЕНАТА РЕВОЛУЦИЈА

На Душко Илиевски-Млекарот од Пелагонија ќе му се суди во отсуство за кривично дело напад врз службено лице при вршење на работа од безбедноста, за ко ...
ВЕЛИГДЕН ВО КОЛЕШИНО ЗА ЕДНИ ХРИСТИЈАНСКИ ВЕРНИЦИ Е СЛАВА, ЗА ДРУГИ НЕ

ВЕЛИГДЕН ВО КОЛЕШИНО ЗА ЕДНИ ХРИСТИЈАНСКИ ВЕРНИЦИ Е СЛАВА, ЗА ДРУГИ НЕ

Едни вапсаат велигденски  јајца, други не. Христовото воскресение едни го најавуваат и го пречекуваат во црква уште во саботата вечер, други во недела ...
1 681 682 683 684 685 748 6830 / 7474 НАПИСИ