Категорија: Гласно за омбудсманот

1 2 3 10 10 / 96 НАПИСИ
КОВАЧ 34 ГОДИНИ ЧЕКА НОВ ДУЌАН, А ДРЖАВАТА И СТАРИОТ ГО ПРОДАЛА БЕЗ ДА МУ КАЖЕ

КОВАЧ 34 ГОДИНИ ЧЕКА НОВ ДУЌАН, А ДРЖАВАТА И СТАРИОТ ГО ПРОДАЛА БЕЗ ДА МУ КАЖЕ

Ковач од Куманово остана без дуќан кој го добил од Општината пред 34 години, откако го продало Акционерското друштво за стопанисување со станбен и дел ...
ПРАТЕНИЦИТЕ ВО ВТОРИОТ ОБИД ГИ ИЗГЛАСАА ПРЕПОРАКИТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

ПРАТЕНИЦИТЕ ВО ВТОРИОТ ОБИД ГИ ИЗГЛАСАА ПРЕПОРАКИТЕ НА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Собранието во вториот обид ги изгласа препораките на Народниот правобранител за подобрување на влошената состојба со човекови права и слободи, овојпат ...
ВЛАДАТА СЕ ОБВРЗA ДЕКА ЌЕ ГИ СПРОВЕДЕ ПРЕПОРАКИТЕ ЗА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА ШТО НЕ ГИ ИЗГЛАСАА ПРАТЕНИЦИТЕ

ВЛАДАТА СЕ ОБВРЗA ДЕКА ЌЕ ГИ СПРОВЕДЕ ПРЕПОРАКИТЕ ЗА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА ШТО НЕ ГИ ИЗГЛАСАА ПРАТЕНИЦИТЕ

Владата се обврзува да работи на унапредување на  слободите и човековите права и ќе преземе активности за спроведување на препораките на Народниот пра ...
ПРАТЕНИЦИТЕ НЕ ГЛАСАА ЗА МЕРКИТЕ НА ОМБУДСМАНОТ ОТИ БЕА ДЕКОНЦЕНТРИРАНИ И ЗБУНЕТИ, СЕ ПРАВДА КООРДИНАТОРОТ НА СДСМ ТУНТЕВ

ПРАТЕНИЦИТЕ НЕ ГЛАСАА ЗА МЕРКИТЕ НА ОМБУДСМАНОТ ОТИ БЕА ДЕКОНЦЕНТРИРАНИ И ЗБУНЕТИ, СЕ ПРАВДА КООРДИНАТОРОТ НА СДСМ ТУНТЕВ

Координаторот на пратеничката група на СДСМ Томислав Тунтев потврди дека вчера во Собранието имало доволен број пратеници за да се изгласаат предложен ...
МЕМЕТИ ПОБАРА ОД ВЛАДАТА ДА ГИ СПРОВЕДЕ МЕРКИТЕ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ОТКАКО ПРАТЕНИЦИТЕ ГИ ИЗИГНОРИРАА

МЕМЕТИ ПОБАРА ОД ВЛАДАТА ДА ГИ СПРОВЕДЕ МЕРКИТЕ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА ОТКАКО ПРАТЕНИЦИТЕ ГИ ИЗИГНОРИРАА

Народниот правобранител Иџет Мемети до Владата ќе ги достави мерките за подобрување на влошените состојби со човековите права и слобода кои што тој ги ...
РЕКОРДНИ 1.523 ПОВРЕДИ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА И СЛОБОДИ ИМАШЕ ВО 2016 ГОДИНА, РЕЧЕ ОМБУДСМАНОТ МЕМЕТИ ВО СОБРАНИЕТО

РЕКОРДНИ 1.523 ПОВРЕДИ НА ЧОВЕКОВИТЕ ПРАВА И СЛОБОДИ ИМАШЕ ВО 2016 ГОДИНА, РЕЧЕ ОМБУДСМАНОТ МЕМЕТИ ВО СОБРАНИЕТО

Нема позитивен напредок во почитувањето  и унапредувањето на човековите слободи и права во Македонија, стои во Годишниот извештај на Народниот правобр ...
273 ЗАТВОРЕНИЦИ ВРАТЕНИ ОД ГЛАСАЊЕ ОТИ ИМ ИСТЕКЛЕ ЛИЧНИТЕ КАРТИ

273 ЗАТВОРЕНИЦИ ВРАТЕНИ ОД ГЛАСАЊЕ ОТИ ИМ ИСТЕКЛЕ ЛИЧНИТЕ КАРТИ

Од вкупно 1.810 осудени лица во најголемиот затвор Идризово, во Избирачкиот список запишани се само 955 затвореници. Од нив, на гласање во првиот круг ...
ИЗВРШИТЕЛ ЕДНА ГОДИНА ОДЗЕМА СЕМЕЈНА ПЕНЗИЈА НА ДВЕ СИРАЧИЊА

ИЗВРШИТЕЛ ЕДНА ГОДИНА ОДЗЕМА СЕМЕЈНА ПЕНЗИЈА НА ДВЕ СИРАЧИЊА

Два малолетни сирака, брат и сестра од Србија, чија тетка од Скопје добила старателство врз нив откако им починале родителите, една година се без дена ...
СТОТИЦИ ИЗБРИШАНИ ОД ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК ОТИ ИМ ИСТЕКЛА ЛИЧНАТА КАРТА ПРЕД ИЗБОРИ

СТОТИЦИ ИЗБРИШАНИ ОД ИЗБИРАЧКИОТ СПИСОК ОТИ ИМ ИСТЕКЛА ЛИЧНАТА КАРТА ПРЕД ИЗБОРИ

Десетици државјани на Македонија со право на гласање на избори, и на овие избори биле избришани од Избирачкиот список само затоа што им истекла важнос ...
НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ОТВОРИ ТЕЛЕФОНСКА ЛИНИЈА ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ИЗБОРНИ НЕРЕГУЛАРНОСТИ

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ ОТВОРИ ТЕЛЕФОНСКА ЛИНИЈА ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ИЗБОРНИ НЕРЕГУЛАРНОСТИ

Во недела 29 октомври, на денот на одржување на вториот круг од Локалните избори, сите седум канцеларии на Народниот правобранител во Скопје, Битола, ...
1 2 3 10 10 / 96 НАПИСИ