Категорија: Магазин

СДК Магазин

1 148 149 150 151 152 177 1500 / 1770 НАПИСИ
ЛОНДОН ГИ ОДАНОЧУВА СТАРИТЕ КОЛИ ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕ НА ВОЗДУХОТ

ЛОНДОН ГИ ОДАНОЧУВА СТАРИТЕ КОЛИ ПРОТИВ ЗАГАДУВАЊЕ НА ВОЗДУХОТ

Лондон воведе нова дневна такса од 10 фунти за сите возачи кои влегуваат во градот со возила кои произведуваат гасови со висока количина на токсични м ...
ПОБЕДНИКОТ НА КИНЕНОВА „ФАМИЛИЈА“ ЈА ОТВОРА ПРВАТА РЕВИЈА НА ВЕНЕЦУЕЛСКИ ФИЛМ

ПОБЕДНИКОТ НА КИНЕНОВА „ФАМИЛИЈА“ ЈА ОТВОРА ПРВАТА РЕВИЈА НА ВЕНЕЦУЕЛСКИ ФИЛМ

„Фамилија“ на венецуелскиот дебитант Густаво Рондон Кордова, што победи на годинашниот фестивал Киненова Скопје, вечерва ја отвора првата ревија на ве ...
СЛЕПИ ЛИЦА МОЖЕ ДА ГИ ВИДАТ МОЗАИЦИТЕ ВО ХЕРАКЛЕЈА

СЛЕПИ ЛИЦА МОЖЕ ДА ГИ ВИДАТ МОЗАИЦИТЕ ВО ХЕРАКЛЕЈА

Слабовидните битолчани и оние со поголеми оштетувања на видот деновиве за првпат имаа можност лично да се уверат во убавините на фигурите кои со мајст ...
НЕПОЗНАТИОТ БИТОЛСКИ СЛИКАР СЕ ВИКА АЛЕКСАНДАР ЃАКОНОВ И БИЛ ПРЕДОК НА ШПАТО

НЕПОЗНАТИОТ БИТОЛСКИ СЛИКАР СЕ ВИКА АЛЕКСАНДАР ЃАКОНОВ И БИЛ ПРЕДОК НА ШПАТО

Александар Ѓаконов е името на ликовниот гениј чии дела беа неодамна откриени од битолскиот графички уметник Владо Ѓорески - Рафик. Вакви резултати дад ...
ПЕТ АМЕРИКАНСКИ ПРЕТСЕДАТЕЛИ СЕ СОБРАА НА ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО УРАГАНИТЕ

ПЕТ АМЕРИКАНСКИ ПРЕТСЕДАТЕЛИ СЕ СОБРАА НА ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ ЗА НАСТРАДАНИТЕ ВО УРАГАНИТЕ

Петмината живи поранешни американски претседатели се собраа на концертот за помош на жртвите од ураганите, кои што ги погодија САД годинава. Барак Оба ...
ПАБЛО НЕРУДА НЕ УМРЕЛ ОД РАК КАКО ШТО Е ОФИЦИЈАЛНАТА ВЕРЗИЈА, УТВРДИ ЕКСПЕРТСКИ ТИМ И ЈА ПРОДЛАБОЧИ МИСТЕРИЈАТА

ПАБЛО НЕРУДА НЕ УМРЕЛ ОД РАК КАКО ШТО Е ОФИЦИЈАЛНАТА ВЕРЗИЈА, УТВРДИ ЕКСПЕРТСКИ ТИМ И ЈА ПРОДЛАБОЧИ МИСТЕРИЈАТА

Меѓународен тим од научници утврди дека чилеанскиот поет Пабло Неруда не умрел од рак или од неисхранетост, отфрлајќи ја официјалната причина за смртт ...
ТАЈНАТА СОБА ВО КАБИНЕТОТ НА ЕКСПРЕМИЕРОТ ДИМИТРИЕВ МИСТЕРИЈА ВО ВЛАДАТА И 5 МЕСЕЦИ ПО ПАДОТ НА ВМРО

ТАЈНАТА СОБА ВО КАБИНЕТОТ НА ЕКСПРЕМИЕРОТ ДИМИТРИЕВ МИСТЕРИЈА ВО ВЛАДАТА И 5 МЕСЕЦИ ПО ПАДОТ НА ВМРО

Во Владата на Република Македонија постои тајна соба во кабинетот на поранешниот премиер Емил Димитриев, која е мистерија за актуелната власт и пет ме ...
АВТОРОТ НА АНТОЛОГИСКАТА ПЕСНА „АКО ОДАМ ВО БИТОЛА“ ПРЕСКОКНАТ ЗА НАГРАДАТА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО „4 НОЕМВРИ“

АВТОРОТ НА АНТОЛОГИСКАТА ПЕСНА „АКО ОДАМ ВО БИТОЛА“ ПРЕСКОКНАТ ЗА НАГРАДАТА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО „4 НОЕМВРИ“

Битолски композитор Петар Георгиев-Калица, кој ја напиша антологиската песна „Ако одам во Битола“ и многу други бесмртни хитови и серенади, испадна од ...
ПОТВРДЕН ФЕНОМЕНОТ НА ВЕТРОБРАНСКО СТАКЛО, БРОЈОТ НА ИНСЕКТИ Е ДРАМАТИЧНО НАМАЛЕН

ПОТВРДЕН ФЕНОМЕНОТ НА ВЕТРОБРАНСКО СТАКЛО, БРОЈОТ НА ИНСЕКТИ Е ДРАМАТИЧНО НАМАЛЕН

Феноменот на ветробранско стакло сега и официјално е потврден. Научниците долго време се сомневаа дека бројот на летечки инсекти се намалува и сега д ...
ТАНЧАРИТЕ СО ДАУНОВ СИНДРОМ ОД МАКЕДОНИЈА ОСВОИЈА БРОНЗЕН МЕДАЛ НА СВЕТСКИ НАТПРЕВАР ВО ДАНСКА

ТАНЧАРИТЕ СО ДАУНОВ СИНДРОМ ОД МАКЕДОНИЈА ОСВОИЈА БРОНЗЕН МЕДАЛ НА СВЕТСКИ НАТПРЕВАР ВО ДАНСКА

Танчарите со Даунов синдром од танцовото студио „Дансерс јунајтед МК“ вчера освоија трето место на Светското првенство во модерни танци, што се од ...
1 148 149 150 151 152 177 1500 / 1770 НАПИСИ