Категорија: Makедонија

1 863 864 865 866 867 884 8650 / 8840 НАПИСИ
ОМБУДСМАНОТ ПРОТИВ ПРОМЕНАТА НА РОКОВИТЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ДРЖАВНА МАТУРА

ОМБУДСМАНОТ ПРОТИВ ПРОМЕНАТА НА РОКОВИТЕ ЗА ПОЛАГАЊЕ ДРЖАВНА МАТУРА

Народниот правобранител остро реагира на објавувањето на Календарот за изменување на Календарот за организација на учебната 2015/2016 година во јавнит ...
Крваво црвена водата во фонтаната на плоштад

Крваво црвена водата во фонтаната на плоштад

Водата во фонтаната „Воин на коњ“ на плоштад „Македонија“ по вчерашните протести, денеска е обоена со црвена боја. Активистите велат дека црвената ...
ОБОЕНА ПРОЛЕТ, ПРОТЕСТИ НИЗ МАКЕДОНИЈА, ПРЕГОВОРИ ВО ВИЕНА

ОБОЕНА ПРОЛЕТ, ПРОТЕСТИ НИЗ МАКЕДОНИЈА, ПРЕГОВОРИ ВО ВИЕНА

Додека Европската унија се обидува да го спаси договорот од Пржино со закажување нова лидерска средба во Виена, во Македонија веќе втора недела не зап ...
ДЕМОНСТРАНТИТЕ ВО БИТОЛА ЈА ПРЕКИНАА ОКУПАЦИЈАТА НА ЗГРАДАТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

ДЕМОНСТРАНТИТЕ ВО БИТОЛА ЈА ПРЕКИНАА ОКУПАЦИЈАТА НА ЗГРАДАТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

  Битолчани кои протестираа против градоначалникот Владимир Талевски ја ослободија блокадата на зградата во која живее. За време на протсетот ...
ЗАВРШИ ПРОТЕСТОТ ВО СКОПЈЕ

ЗАВРШИ ПРОТЕСТОТ ВО СКОПЈЕ

Заврши протестот во Скопје. Демонстрантите полека го напушаат просторот пред Владата на Република Македонија. Владата беше последна дестинација на ...
ДЕМОНСТРАНТИТЕ ГО ОБОИЈА И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

ДЕМОНСТРАНТИТЕ ГО ОБОИЈА И МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА

Демонстрантите фрлаа со  боја кон Министерството за култура во скопската населба Дебар Маало. Тоа го прават симболично затоа што скапиот проект „Скопј ...
ВО БИТОЛА ОКУПИРАНА ЗГРАДАТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕВСКИ

ВО БИТОЛА ОКУПИРАНА ЗГРАДАТА НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕВСКИ

Демонстрантите ја окупираа зградата каде што живее градоначалникот на Битола Владимир Талевски и протестираат со извиците „Врати ги парите!“ и „Оставк ...
БИТОЛСКИТЕ ДЕМОНСТРАНТИ ТРГНАА КОН ДОМОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

БИТОЛСКИТЕ ДЕМОНСТРАНТИ ТРГНАА КОН ДОМОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ

Граѓаните што изминативе денови протестираа против аболицијата на претседателот Иванов и кои бараа оставка на градоначалникот Владимир Талевски вечерв ...
ДЕМОНСТРАНТИТЕ ФРЛИЈА ДЕТЕРГЕНТ ВО ФОНТАНАТА ЗА ДА СЕ ИСПЕРЕ КРИМИНАЛОТ

ДЕМОНСТРАНТИТЕ ФРЛИЈА ДЕТЕРГЕНТ ВО ФОНТАНАТА ЗА ДА СЕ ИСПЕРЕ КРИМИНАЛОТ

Демонстрантите во Скопје се упатија на протест пред Министерството за култура затоа што преку него се потрошија најмногу пари за проектот „Скопје 2014 ...
ДЕМОНСТРАНТИТЕ НЕ ПРИФАЌААТ ПРЕГОВОРИ ВО ВИЕНА БЕЗ НИВ

ДЕМОНСТРАНТИТЕ НЕ ПРИФАЌААТ ПРЕГОВОРИ ВО ВИЕНА БЕЗ НИВ

Демонстрантите пред Собранието што протестираат против одлуката на Иванов за аболиција на политичари и против изборите закажани за 5 јуни не ја прифаќ ...
1 863 864 865 866 867 884 8650 / 8840 НАПИСИ